КРУИЗИ /тема 5/

• 78 709
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Всъщност ние НЕ за това искаме да идем на круиз - просто е по-удобно да обиколиш повече места и по-удобно за пътуване. Иначе нито гурмето, ното да си показвам новите дрехи ме блазнят. Явно трябва да прегледам офертите на NCL ...

И аз да се включа. Gold - и аз така си мислех, преди да отидем на круиза. Сега вече знам, че времето за обикаляне е толкова малко, че е невъзможно да добиеш ясна представа, за местата. Реално се прекарва много повече време на кораба и нещата, които се предлагат там съвсем не са за подценяване. Така че ние се се възползвахме от всичко на кораба - от огромния театър с представления всяка вечер, от киното, от музиката на живо, от луксозния ресторант, от магазините.

При нас имаше хора облечени строго официално с бални рокли. Аз не бях чак толкова официална, моята рокля беше до под коляното. Но наистина не се втилявайте много с този дрес код - всеки има черен панталон и малка черна рокля - с нея никога няма да сбъркаш, така че аз не виждам никакъв проблем с официалните дрехи.

Блед - аз досега не съм имала проблем с багажа, но при това пътуване имах. Толкова много неща бях взела и куфарите ни бяха с наднормено тегло. Такова нещо не ми се беше случвало! Това отчасти се случи защото пътуваме от студено място на супер топло и лятно място и трябваше заедно с летните дрехи и банските да нося и ботуши, палта и шалове.

# 316
  • София
При нас имаше хора облечени строго официално с бални рокли. Аз не бях чак толкова официална, моята рокля беше до под коляното. Но наистина не се втилявайте много с този дрес код - всеки има черен панталон и малка черна рокля - с нея никога няма да сбъркаш, така че аз не виждам никакъв проблем с официалните дрехи.

И аз така си мислех, докато не прочетох изискванията за Куин Мери. Там изрично е казано, че къси рокли са недопустими... Confused Искаха си бални, за да влезеш по "мероприятията", ако искаш, де... Peace Но това беше преди 4 години, може сега нещата да са станали различни, обаче ме съмнява.

# 317
Здравейте искам да питам дали някой е ползвал шатал от пристанището в  Чивитавекия до Рим с МСЦ и каква му е цената

# 318
Ползвахме шатъл от кораба до летището на Рим (Леонардо да Винчи) - 45 Евро на човек-скъпо е.

# 319
Ползвахме шатъл от кораба до летището на Рим (Леонардо да Винчи) - 45 Евро на човек-скъпо е.
много ти благодаря за информацията, да доста е скъпичко

# 320
  • Варна
Чивитавекия - Рим и обратно = 9 евро/човек , в едната посока 5,5
Гара Термини - летището няколко вида градски транспорт пак няколко евро

# 321
  • sofia
С две ръце подкрепям, практикували сме го

# 322
Здравейте,

Моля за информация за пътуване до Генуа с кола или самолет:

1. с кола - ориентировъчно колко часа сте пътували, с нощувка или не;
2. със самолет - кой е най-евтиния вариант, обмисляме дори варианти от съседни държави (например Скопие).

Благодаря ви предварително.

# 323
  • София
marietapetrova
На тази карта можеш да видиш къде е възможно да спре кораба ви:
КАРТА
След това ще ви закарат до изхода i.
От там до гарата са 700-800 метра, където ти е най-евтиния транспорт до Рим/директно 5 евро/.
А също и до Fiumicino/не директно 11 евро/.
Как да стане ?
Виж  ТОВА
До Термини, Рим стигаш директно по кафявата линия.
За летището трябва да се прехвърлиш на синята Trastevere или Ostiense.
Другите варианти, без влак, варират от 20 до 100 евро ?
20 евро е ТОВА
И т.н. по-скъпите възможности.

m_marinova_85
С кола, София - Генуа може да стигнете до 16-18 часа. Задължителна е нощувка, една или две, ако шофьора е един.
Другия вариант е самолет и влак, при добри цени за билети е по изгодно, но по-неудобно от колата.
Ако трябва ще направим и точна сметка, писали сме някъде.

# 324
m_marinova_85 Най-евтиният вариант със самолет е да се лети до Милано с Уиз еър и от там да се хване влак до Генуа, lyuba84 е писала за влаковете и цените. Аз същата отсечка съм я пътувала с италаианските авиолинии през Рим, но излиза по-скъпо, към 200 евро в двете посоки.

# 325
Здравейте,

Много ви благодаря за отговорите.

1. За колата - трима шофьора ще сме, на отиване ще имаме нощувка в Падуа, но проблема е връщането....кораба акустира в 8 сутринта в неделя, в понеделник сме на работа....ще трябва да се върнем без нощувка....Блед, и аз ги смятам около 17 часа с почивки, благодаря ти за потвърждението.

2. За самолет - в момента най-евтиния вариант (поне аз не намирам друг) е София-Генуа с Алиталия през Рим - 200 евро на човек. С уизеър в момента билета е 374 лв без багажа, така че не ми е вариант.

# 326
  • sofia
Виж Уиз София -Болония
Или София Милано

# 327
Виж Уиз София -Болония
Или София Милано

С уиз до Милано е 374 лв без багажа да е включен, а до Болоня - около 500 без багаж:), точно в този период (Юни) са доста скъпи.

# 328

Да, доста сме се прецакали, но ние бързахме за полета и не смеехме да рискува да го изпуснем.

# 329
  • sofia
Виж Уиз София -Болония
Или София Милано

С уиз до Милано е 374 лв без багажа да е включен, а до Болоня - около 500 без багаж:), точно в този период (Юни) са доста скъпи.
Ще ги намалят Simple Smile
Следя ги

Общи условия

Активация на акаунт