КРУИЗИ /тема 5/

• 78 718
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Хайде ако обичаш да не ми казваш как да пресичам Атлантика, това е личен избор, а после какво съм видяла не е от значение, нали!
Какви сте такива злобни не разбирам, пак се мъчите да развалите хубавата тема.
Темата не е за Куин Мери, а за круизите изцяло и ако идеята е да се изтъкнеш или покажеш какви бижута имаш или дрехи, айде не мерси. Не съм префърцунена и се моля да не стана, но пак е въпрос на личен избор и за разлика от теб аз няма да налагам мнение и да отричам правото на хората да правят нещо
  Peace  Hug
В никакъв случай и по никакъв начин не бих се чувствала втора категория човек,ако ще и да седя до Английската кралица и да съм облечена с дънки и без бижута. За това казах,че всичко е в главата. Със сигурност поне моето самочувствие не идва от дрехите,  слава богу. Друг е въпроса за дрес кода - пише рокля и ако съм с панталон и ме върнат, а аз държа да присъствам на събитието,ок,ще съм с рокля.и толкова. Но иначе... Е, всеки си знае и си има мироглед, който е различен, слава богу.
Блед ,  много ме дразниш с тези фиорди... ако ти кажа как ги искам. Обаче тази година не мога , ще държа сърцето за догодина. Дано пак има такива оферти, този път няма да бързам и купувам още от януари всичко. Еххххх,  само да имахме повече време е е. ..
Някой беше питал за Луис - едно от семействата, с които пътувахме , бяха правили круиз с тях. Казаха,че каютите са много малки И Неудобни,  Това Беше минуса,  НО храната им беше много харесала,  била страхотна.
  bouquet

# 301
  • София

Блед ,  много ме дразниш с тези фиорди... ако ти кажа как ги искам.

Аз те дразня, ама ти го пожелавам от цяло сърце !!!

За Луис, обратния полюс на изписаното, но на мен пак ми харесва.
А наскоро писах в момента имат оферта 2 в 1 ?

# 302
Блед, къде е офертата 2 в 1? Макар че ние с мъжа ми харесваме програмата на Луиз, но няма как да заминем сега през март и мислим за есента - в момента много ангажименти + 2 бебета без опция за баба-детегледачка Wink Иначе за септември - октомври се чудя. Мъжът ми много държи да пътуваме с Usit colors, примерно, така че да имаме осигурен транспорт и пътуващ водач, но на мен ми се струва безсмислено - не е ли по-добре да си букнем директно круиза от сайта на Луиз и отделно да си вземем билети за автобуса до Пирея?... Мъж ми се притеснява най-вече да не стане нещо с пътуването и да изпуснем кораба, но не мога да го убедя, че този риск го има и с автобусния транспорт на Usit colors Wink Аз лично си спомням как на отиване до Атина през далечната '94 стигнахме за 11 часа, а се върнахме за 18, но тогава бяха други времена и се висеше много на границата... Другият вариант е да отидем от предния ден и да нощуваме в Атина, изобщо чудя се как е най-добре да постъпим. Иначе цените в сайта на круизната компания, разбира се, са най-изгодни.

# 303
  • София
Шехина
Да, най-добрия вариант е поне една нощувка в Пирея.
И аз наскоро си направих експеримент да пътуваме в последния момент и не се получи.
Почти винаги цените на круизите в сайт на компания са по-високи или същите.
Големите отстъпки не ги пускат директно в компаниите, а през агентите им.
Те Имат и много допълнителни бонуси.

Ако имаш нужда от информация за Пирея, ще ти кажа всичко необходимо.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 17:43 от Bled

# 304
Че защо насила? Ако искаш да хапваш по-завъртяна храна, трябва да спазваш дрес кода. Иначе отиваш на бюфета...но ние искахме да се насладим изцяло, затова си носех бални рокли, шапки, перушини, обувки, мъжът ми - смокинг и пр. Mr. Green

Смея да твърдя, че нa всеки круиз хапваме от най-най-добрата храна (бюфет не посещаваме за вечеря), без да е нужно да носим пера и шапки  Joy
Изобщо това с дрес-кода е голяма драма за хората, които не са ходили на круиз досега - НЕ се притеснявайте, съвсем нормални ризи (с или без сако) за мъжете и ежедневно-елегантно облекло за жените е съвсем ОК ( без да имам претенциите за балната зала на Куин Мери, но пък е нормално за вечеря във всеки от най-луксозните ресторанти на RCI, NCL. CELEBRITY и т.н.)..
Детето ми ( момче) винаги е било с тъмни дънки и ризка - просто перфектно и достатъчно  Naughty

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 08:10 от Asinka

# 305
  • София
Хайде ако обичаш да не ми казваш как да пресичам Атлантика, това е личен избор, а после какво съм видяла не е от значение, нали!
Темата не е за Куин Мери, а за круизите изцяло и ако идеята е да се изтъкнеш или покажеш какви бижута имаш или дрехи, айде не мерси. Не съм префърцунена и се моля да не стана, но пак е въпрос на личен избор и за разлика от теб аз няма да налагам мнение и да отричам правото на хората да правят нещо
 Peace  Hug
В никакъв случай и по никакъв начин не бих се чувствала втора категория човек,ако ще и да седя до Английската кралица и да съм облечена с дънки и без бижута. За това казах,че всичко е в главата.

Нещо май не се разбираме тук. Ресторантът с белите покривки, в който се изисква дрес код, ти е включен в цената така или иначе, баловете - също. Единственото изискване е да бъдеш елегантна, за да вечеряш горме там и да потанцуваш и послушаш хубава музика в балната зала после, за нищо от това не плащаш допълнително - просто това е част от преживяването, което Куин Мери предлага. Е, много ли е и за каква глава става въпрос? newsm78

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 16:55 от Popule

# 306

Детето ми ( момче) винаги е било с тъмни дънки и ризка - просто перфектно и достатъчно  Naughty
Ето точно това ме интересуваше.

Ресторантите, които не са бюфет - по меню ли обслужват (поръчваш си) или имат определно меню за вечеря и просто сервитьорите го предлагат)? Бюфетите са т. нар шведска маса, нали?

# 307
  • sofia

Ама ти къде точно се припозна?
За Трансатлантически круиз аз говоря и очевидно на нен отговаряш !!!

# 308
  • sofia

Ресторантите, които не са бюфет - по меню ли обслужват (поръчваш си) или имат определно меню за вечеря и просто сервитьорите го предлагат)? Бюфетите са т. нар шведска маса, нали?
Има меню на различни езици

Блед,  Hug

# 309
  • София

Детето ми ( момче) винаги е било с тъмни дънки и ризка - просто перфектно и достатъчно  Naughty

gold__

Бюфетите са почти цял дек и от двете страни, плотове с всякаква храна. Минаваш и взимаш...
На някои кораби, първите дни ти слагат и подават от персонала.
Ресторантите, Любка  Hug каза, менюто на няколко езика, включва 1-2-3 по няколко вида, напълно достатъчни. Има и вегетариански, избираш и поръчваш. Пристигат едно след друго, когато привършиш с предишното.
Не се притеснявай, ако не ти хареса или сбъркаш, да си поръчаш друго. Не е прието, но ще ти донесат.
Напитки поръчваш в друго меню-платено.
Трябва да знаеш, че ако поръчаш бутилка вино, но остане. На другата вечер е получавате за допиване.

# 310
  • София

За ресторантите, които не са бюфет, имаш възможност от няколко меню опции - стига да са ти включени в цената. Освен тях има и още по-висок клас ресторанти, в които си плащаш, ако искаш да хапваш там. Алкохолът навсякъде се заплаща допълнително. Бюфетите си знаеш - там е на самообслужване. Те се водят най-нисък клас за храната.

# 311
  • София

Освен тях има и още по-висок клас ресторанти, в които си плащаш, ако искаш да хапваш там.  
Те се водят най-нисък клас за храната.

Малка намеса, за повечето Специализирани ресторанти, храната не се плаща ?  Плаща се резервацията за тях, с предварително обаждане, начислява се в сметката. Сумата се различава на различните заведения и кораби.
Не на всички компании/кораби, бюфета е нисък клас, на много от тях, храната е прекрасна, приготвена пред теб.
Ние специално повече ходим на ресторантите, защото бюфета предразполага за много храна. А аз въобще не искам това, но много често съм там за плодове, които си зареждам и в каютата.

Моята храна...

# 312
  • sofia
Вижте как всички сме различни.
Ние в семейството се храним под строг режим и в ресторанта не получаваме необходимото за начина ни на живот.
На мен ми е нужна купа салата за вечеря ( в ресторанта ти дават една малка порция) и нищо друго, а на мъжа ми пиле, но не една порция, а 3.
Това е причината, поради, която избираме бюфета.
Ходим и в ресторанта, но, за да си говорим с новите ни приятели, винаги намираме много Simple Smile

# 313
  • София

Освен тях има и още по-висок клас ресторанти, в които си плащаш, ако искаш да хапваш там.  
Те се водят най-нисък клас за храната.

Малка намеса, за повечето Специализирани ресторанти, храната не се плаща ?  Плаща се резервацията за тях, с предварително обаждане, начислява се в сметката. Сумата се различава на различните заведения и кораби.

Аз затова разпитвах за европейските круизи. Явно нещата са различни на различните кораби. На Куин Мери ресторантът с белите покривки с дрес кода беше включен в цената, бюфетът - също, имаше един ресторант от най-висок клас, който не беше включен.

За Карнивал не мога да се сетя, беше преди няколко години.

Затова разпитвам за NCL, да знам подробности за храненето и има ли изискване за дрес код. Peace

# 314
  • София
О, Любче как забравих салатите, това е другата ми храна...
И на мен тази

Скрит текст:

не ми стига, тичам на бюфета, защото в ресторанта почти друго не ям, но поръчвам няколко салати.
А мъжете ни си приличат с пилето ???

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 19:05 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт