КРУИЗИ /тема 5/

• 78 727
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз говорих за МСЦ и NCL. Peace

Значи NCL няма задължителен дрес код. Това е добре.

Колкото до това да си по-добре единственият с костюм - попадала съм на такова парти, в което само аз бях изтупана. Ами...меко казано се почувствах като лелка и много некомфортно.

# 286
И все пак би ми било интересно да видя снимки на облечени за вечеря на круиз хора - ако не искате да слагате ваши дайте някакъв линк към качени в нета такива 0 интересно ми е как се обличат децата -
имам предвид круизи с формални изисквания (не фрий стила - там е ясно)

# 287
  • София
И все пак би ми било интересно да видя снимки на облечени за вечеря на круиз хора - ако не искате да слагате ваши дайте някакъв линк към качени в нета такива 0 интересно ми е как се обличат децата -

Ето от балната зала:

# 288
ОМГ! Mnogo e.. претенциозно. Ако не желаеш да се обличаш така има ли къде да вечеряш в неформално облекло?

# 289
  • София
Popule   Hug Не ги плаши, снимката е от Queens Room на Queen Mary, никой не ви кара да влизате там насила. Имам прекрасни снимки от същото място, но ?
Пак ще ви кажа, какъвто и дрескод да има, има къде да се храните без него, също и да си прекарвате времето без бални рокли. Въпроса е, как вие ще се чувствате ?
Разбира се не говоря за кораби, където освен лукс друго няма. Но не виждам някой да се засилил към тях, цифрите трудно го позволяват.

Предполагам сме наясно вече с дрехите, приготвих ви нещо ???
Имам въпросче на лични за Фиордите, ето...

Уникална идея от мен…за всички.
Знаете как изгодно да стигнете до Генуа…
И Как от Генуа, може да стигнете до Фиордите, обикаляте ги и от Малмьо се връщате евтино до BG.

06.05.2015   Genoa, Italy   -   18:00
07.05.2015   Marseille/Aix en Provence, France   08:00   14:00
08.05.2015   At sea   -   -
09.05.2015   Tangier/Tetouan, Morocco   08:00   14:00
10.05.2015   Lisbon/Cascais, Portugal   09:00   15:00
11.05.2015   Vigo/Santiago de Compostela, Spain   09:00   15:00
12.05.2015   At sea   -   -
13.05.2015   Cherbourg/Mt St Michel, France   09:00   17:00
14.05.2015   Dover/London, United Kingdom   07:00   17:00
15.05.2015   At sea   -   -
16.05.2015   Copenhagen, Denmark   13:00   -

До тук круиза е страхотен и евтин. Вижте спирките ???
След което оставате на кораба и в същия ден продължавате.

1   16.05.2015 Copenhagen, Denmark   -   19:00
2   17.05.2015 Warnemunde/Berlin, Germany   08:00   19:00
3   18.05.2015 At sea   -   -
4   19.05.2015 Bergen, Norway   12:00   18:00
5   20.05.2015 Hellesylt/Geiranger, Norway   09:00   17:00
6   21.05.2015 Flaam, Norway   09:00   17:00
7   22.05.2015 At sea   -   -
8   23.05.2015 Copenhagen, Denmark   09:00   -

Отново уникално…с трите спирки в Норвегия.
Приключението може да продължи и до Санкт Петербург, без да слизате, без да сменяте кораба, след което отново се връщате в BG от Малмьо.

Sat   May   23   Copenhagen, Denmark      6:00pm
Sun   May   24   Berlin (Warnemunde), Germany   8:00am   7:00pm
Mon   May   25   At Sea      
Tue   May   26   Stockholm, Sweden   9:00am   4:00pm
Wed   May   27   Tallinn, Estonia   9:00am   4:00pm
Thu   May   28   St. Petersburg, Russia   7:30am   6:00pm
Fri   May   29   At Sea      
Sat   May   30   Copenhagen, Denmark   1:00pm   

Нямам повече думи за всичко, което може да се посети по целия маршрут.
Всичко това прекалено много ми харесва, но по същото време, вече имаме други планове.
Дано някой може да го направи, ще се радвам от сърце....

# 290
  • София
ОМГ! Mnogo e.. претенциозно. Ако не желаеш да се обличаш така има ли къде да вечеряш в неформално облекло?

Еми нали затова отиваш на луксозна лодка? Претенциозно е, да и ние си носехме съответните дрехи. Затова попитах как е на NCL, за да знам дали пак да нося, но явно не е, а и ние този път не искаме да влачим много багаж.

На Куин Мери има и ресторант тип бюфет има и барчета. Може да не ходиш на елегантните вечери, но все пак, това е част от чара на този лайнер. И между другото, в ресторанта с белите покривки също трябва да си облечена така, ако искаш да се храниш там, разбира се. През деня не се разрешава да се ходи в този ресторант без риза за мъжете и полуелегантно за жените.

Popule   Hug Не ги плаши, снимката е от Queens Room на Queen Mary, никой не ви кара да влизате там насила.

Че защо насила? Ако искаш да хапваш по-завъртяна храна, трябва да спазваш дрес кода. Иначе отиваш на бюфета...но ние искахме да се насладим изцяло, затова си носех бални рокли, шапки, перушини, обувки, мъжът ми - смокинг и пр. Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 01:32 от Popule

# 291

Два пъти имахме официална вечеря, и двата пъти бяхме със строго официални дрехи, такива с които ходим на коледните партита на компаниите, където работим. Дъщеря ни също беше облечена с официална рокля и обувки. Мъжът ми дори беше с вратовръзка, което рядко се случва.

# 292
  • Добрич
Здравейте,
Има ли някой опит с AIDA? Предстои ни круиз с немската компания, първи круиз изобщо, и ми се искаше да намеря някой, който е пътувал с тях за няколко доуточнения.

# 293
  • София

Два пъти имахме официална вечеря, и двата пъти бяхме със строго официални дрехи..................

Juste
Това е смисъла в крайна сметка, да си навсякъде, да опиташ от всичко.
А и в това ми е най-голям проблема, най-вече когато сме със самолет. Багажа ?
Как в 33 кг. да вместя, всичко, което ни трябва. А трябва да има и аванс, защото на връщане багажа винаги е повече.
Ние почти всяка вечер сме официални, а на гала и коктейли супер официални.
Като се стремя да не сме с едни и същи дрехи ?
Затова предпочитам колата, тогава сме вместо с по два, с по три куфара.
Но не винаги е възможно, както и сега, отново съм на вълна самолетен багаж ???

Виждала съм всякакви варианти.
Има хора, които пътуват с по една чанта, тоест не се възползват от това, което казахме.
Има и такива, които им трябват повече ръце за багажа. И на нас, често.
Но всеки сам избира как да си запълва времето, има и 2 и 200.

Писахме и за Queen Mary, това въобще не е най-най в бранша.
Кораба често се използва от пасажерите, колкото да преминат океана Саутхамптън - Ню Йорк или обратно. Цените падат до такава степен за подобен круиз, по-ниско от самолет, а 7 дни лукс и хапване на корем ???
И на борда има всякакви пасажери, между тях и такива, които не мислят за специални вечери.
За други всяка вечер е такава...за нас също.

По този повод ето круиз на добра цена, където да се почувствате специални.
От класата на Мери...
И то съвсем близо...

ТОП ОФЕРТИ

QUEEN VICTORIA (Luxury)
20 юни 2015
7 nights
599 €

20.06.2015   Piraeus (Athens), Greece   -   16:00
21.06.2015   Anzac cove, Turkey   -   -
21.06.2015   Dardanelles, Turkey   -   -
22.06.2015   Istanbul, Turkey   07:00   -
23.06.2015   Istanbul, Turkey   -   18:00
24.06.2015   Dardanelles, Turkey   -   -
25.06.2015   Volos, Greece   07:00   14:00
26.06.2015   Mykonos, Greece   08:00   18:00
27.06.2015   Piraeus (Athens), Greece   07:00   -

anuschka
Да, питай ?
Ако мога да съм ти полезна, но по-късно...

# 294
  • sofia
И от всичко прочетено и аз ще изкажа мнение. ( защото изказванията са прекалени, особено снимката)
Това, че съм спортна натура и ходя с кецове и дънки, не означава, че няма място за мен на кораба.
От 20 нощи на Коста Пачифика имаше две официални. Никой не беше с бални рокли и строго облечен ( както на показаната снимка), имаше момичета с къси и дълги рокли. Аз бях с гол гръб, но не с бална рокля.
Защо плашите хората така.
На предния круиз пък бяха само млади хора и изобщо младежите на формалната вечер бяха с ризи спортни и много малко с вратовръзки.
Има място за всеки на кораба, както вие обичате елегантни дрехи и строги, това мен изключително ме натоварва. Аз съм майка на три деца и не мога да си помисля за такива дрехи, НО това не означава, че не уважавам вашия избор, напротив ( може би съм твърде млада, за да стане и мой).
Круиза е едно велико преживяване и ходете, не се плашете Simple Smile
Блед, прекрасна идея за двата круиза. Родителите ми имат 40г брак тази година.

# 295

Еми нали затова отиваш на луксозна лодка?

Че защо насила? Ако искаш да хапваш по-завъртяна храна, трябва да спазваш дрес кода. Иначе отиваш на бюфета...но ние искахме да се насладим изцяло, затова си носех бални рокли, шапки, перушини, обувки, мъжът ми - смокинг и пр. Mr. Green
[/quote]

Всъщност ние НЕ за това искаме да идем на круиз - просто е по-удобно да обиколиш повече места и по-удобно за пътуване. Иначе нито гурмето, ното да си показвам новите дрехи ме блазнят. Явно трябва да прегледам офертите на NCL ...

# 296
  • София
Писахме и за Queen Mary, това въобще не е най-най в бранша.
Кораба често се използва от пасажерите, колкото да преминат океана Саутхамптън - Ню Йорк или обратно.

Аз лично се запознах с хора, които си пътуват с Куин Мери точно заради изживяването. Правят си пътуването от САЩ до Англия и обратно, за да се наслаждават на луксозната обстановка и преживяване. На корабът другото, което много ми хареса, е планетариума. Страхотни звездни шоа имаше...Също така в театъра гостуваха актьори и от Шекспировия театър. Корабът е много луксозен и стилен, за него си трябват хубави дрехи, без съмнение.

И от всичко прочетено и аз ще изкажа мнение. ( защото изказванията са прекалени, особено снимката)
Това, че съм спортна натура и ходя с кецове и дънки, не означава, че няма място за мен на кораба.
От 20 нощи на Коста Пачифика имаше две официални. Никой не беше с бални рокли и строго облечен ( както на показаната снимка), имаше момичета с къси и дълги рокли. Аз бях с гол гръб, но не с бална рокля.
Защо плашите хората така.
На предния круиз пък бяха само млади хора и изобщо младежите на формалната вечер бяха с ризи спортни и много малко с вратовръзки.
Има място за всеки на кораба, както вие обичате елегантни дрехи и строги, това мен изключително ме натоварва. Аз съм майка на три деца и не мога да си помисля за такива дрехи, НО това не означава, че не уважавам вашия избор, напротив ( може би съм твърде млада, за да стане и мой).
Круиза е едно велико преживяване и ходете, не се плашете Simple Smile
Блед, прекрасна идея за двата круиза. Родителите ми имат 40г брак тази година.

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Има си кораби за всякакви вкусове. Ако не искаш да изглеждаш като втора ръка човек, отиваш ли на Куин Мери, вземи си хубави дрехи. Дамите носеха изключително скъпи бижута и облекла, човек трябва да знае какво да очаква. И не, според мен корабът не е просто за преминаване на Атлантика - за това си има самолети. Куин Мери е преживяване и ако искате да го опитате, пригответе се по съответния начин.

Всъщност ние НЕ за това искаме да идем на круиз - просто е по-удобно да обиколиш повече места и по-удобно за пътуване. Иначе нито гурмето, ното да си показвам новите дрехи ме блазнят. Явно трябва да прегледам офертите на NCL ...

Ами за мен круизът си е вид почивка и преживяване и определно не залагам толкова на обиколките по места. За тях си има екскурзии, за разглеждане на забележителности.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 11:16 от Popule

# 297
  • sofia
Хайде ако обичаш да не ми казваш как да пресичам Атлантика, това е личен избор, а после какво съм видяла не е от значение, нали!
Какви сте такива злобни не разбирам, пак се мъчите да развалите хубавата тема.
Темата не е за Куин Мери, а за круизите изцяло и ако идеята е да се изтъкнеш или покажеш какви бижута имаш или дрехи, айде не мерси. Не съм префърцунена и се моля да не стана, но пак е въпрос на личен избор и за разлика от теб аз няма да налагам мнение и да отричам правото на хората да правят нещо

# 298
  • София
Има място за всеки на кораба..........................
Блед, прекрасна идея за двата круиза. За кои дати са? Родителите ми имат 40г брак тази година.
Любче, моля те спокойно.
И аз това се опитвам да натрапя непрекъснато, затова се въздържам и от снимки.
Не всеки има нужда от това, което друг има.
Аз съм за всичко, простичко, небрежно, луксозно.
Иначе нямаше как да се качвам на все различни кораби, по стил и лукс.

Да са живи и здрави родителите, поздрави ги       bouquet    bouquet    bouquet
Питаш ме за Фиордите ли ?
Ако е за него, датите там ги има, тръгва на 6-05-2015г.

gold__ ходиш си там, където ти се иска и както ти се иска. Избягваш местата с подобни изисквания и толкова.
На NCL също има дрескод, но е по непретенциозен.

Popule
Ние няколко пъти преминаваме океана с кораби, по различни причини.
Включително с Мери/два пъти/.
Тази година, търся в момента, да го направим отново и то скоро.
Честно казано, предпочитам кораб, отколкото самолет.
Само с Мери, можеш да го направиш по едно и също време и в двете посоки.
И ние сме се възползвали от това.
Ползваме всичко на кораба, но се въздържам от коментар.
Просто искам да кажа, че дори на луксозен кораб, не е нужно човек да си каже, не-не е за мен.
Нека опита и сам да си реши.
Да не отиваме, нито в едната, нито в другата крайност, защото хората сме толкова различни !!!

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 11:31 от Bled

# 299
  • София
Хайде ако обичаш да не ми казваш как да пресичам Атлантика, това е личен избор, а после какво съм видяла не е от значение, нали!
Какви сте такива злобни не разбирам, пак се мъчите да развалите хубавата тема.
Темата не е за Куин Мери, а за круизите изцяло и ако идеята е да се изтъкнеш или покажеш какви бижута имаш или дрехи, айде не мерси. Не съм префърцунена и се моля да не стана, но пак е въпрос на личен избор и за разлика от теб аз няма да налагам мнение и да отричам правото на хората да правят нещо

Ама ти къде точно се припозна?
Аз говоря за моя опит и давам съвет, за който иска да се възползва. Нито ти натрапвам мнение, нито нищо, защо се разлюти толкова?

Общи условия

Активация на акаунт