КРУИЗИ /тема 5/

• 78 788
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Ето този:

Ports of Call: Miami, Florida | San Juan, Puerto Rico | Gustavia, St. Barts | Fort-De-France, Martinique | Bridgetown, Barbados | St. Georges, Grenada, West Indies | Castries, St. Lucia | St. John, U.S. Virgin Islands

Ние сме били на Barbados и St.Lucia

# 271
marietapetrova
Така и предполагах, полета е до Бергамо...
Това ти е круиза, знаех...

Това ти е кораба:

Питай каквото искаш, познавам ги отлично...
Здр да този е маршрута и кораба.
Ще се възползвам за информация, ако ми е необходима.
Благодаря предварително.

Здравейте, както бях писала в темата по рано ще пътуваме на този круиз от 29март до  5 април и защото ние си организираме сами екскурзиите искам да помоля, ако някой пътува по същото време  със Сплендида да се свърже с мен и при желание да се включи  в нашите екскурзии, легализираните екскурзоводи  взимат по около 30евро на час, 4 часа са достатъчно време за повеето дестинации ние сме група от 8 възрастни. Също моля, ако някой е ползвал или знае координати на българско говорещ  екскурзовод за Рим, Барселона, Марсилия, Палермо и Ла Гулет-  Тунис моля да ми пише.

# 272
  • София
Asinka Прекрасно...

Това май беше Новогодишен круиз ?
Познавам островите, без St. Barts, винаги има още ???

marietapetrova
Вие сте си точно един микробус.
И ние на повечето места се организираме сами, но не ползваме гид...
Предварителната подготовка ни е достатъчна.
Само да ти кажа, че за местата, които изброяваш въобще не са достатъчни 4 часа.
Но вие имате много повече, на места до 8-10 часа.
Но заради сумата на екскурзовода явно искате да съкратите, а не си струва заради това бързането.

# 273
  • София
Asinka

Аз мисля, че това не трябва да е притеснително…
NCL са Freestyle, с което те положиха началото на различно пътуване.
Но това не се харесва на всичките им клиенти, и на мен донякъде.

Добре де, какво ще рече това фрий стайл и защо не се харесва на клиентите? Аз четох някои работи, но ще се радвам и на други мнения по въпроса.

# 274
  • София
Popule
Не, не, напротив харесва се на много хора и пълни корабите.
Не се харесва на пасажери, които са свикнали да се качват на кораби от висок клас. А за това ставаше въпрос.
На мен специално не ми прави много впечатление, имам си свой живот на корабите и го правя така както си знам.
Но има неща, които не ми се нравят при Freestyle, защото съм малко повече за класическите круизи.
Прекалената свобода създава почва за неприятни ситуации.
Но трябва да има всякакви варианти, защото не всеки всяка вечер е с бална рокля и папионка.
За мен лоши круизи няма, независимо какви, останалото е избор на всеки.

# 275
  • Пловдив
.Попули , а на нас фрий стайла една идея повече ни хареса. Възможно е и заради кораба да е било, но качеството на услугата беше несравнимо по-високо, да не говорим и да избираш според кефа си в 19 или в 21 да вечвряш и къде. Все пак и местата за вечеря бяха много повече, и ресторантите, и безплатните, и платените. Разбира се, хубава компания имахме на последния круиз на масата, на фрий стайла се запознахме случайно с други българи. Ако иска човек , може да се забавлава еднакво навсякъде. А киното на палубата под звездите и до морето не го сменям и за най-якото шоу.  Peace

# 276
  • София
Popule
Не, не, напротив харесва се на много хора и пълни корабите.
Не се харесва на пасажери, които са свикнали да се качват на кораби от висок клас. А за това ставаше въпрос.
На мен специално не ми прави много впечатление, имам си свой живот на корабите и го правя така както си знам.
Но има неща, които не ми се нравят при Freestyle, защото съм малко повече за класическите круизи.
Прекалената свобода създава почва за неприятни ситуации.
Но трябва да има всякакви варианти, защото не всеки всяка вечер е с бална рокля и папионка.
За мен лоши круизи няма, независимо какви, останалото е избор на всеки.

Ама какви неприятни ситуации? И всъщност нужно ли е въобще да носим официално облекло на кораба, защото аз нямах подобни намерения...

.Попули , а на нас фрий стайла една идея повече ни хареса. Възможно е и заради кораба да е било, но качеството на услугата беше несравнимо по-високо, да не говорим и да избираш според кефа си в 19 или в 21 да вечвряш и къде. Все пак и местата за вечеря бяха много повече, и ресторантите, и безплатните, и платените. Разбира се, хубава компания имахме на последния круиз на масата, на фрий стайла се запознахме случайно с други българи. Ако иска човек , може да се забавлава еднакво навсякъде. А киното на палубата под звездите и до морето не го сменям и за най-якото шоу.  Peace

Разкажи ми повече, моля те?  bouquet

# 277
И на мен ми е любопитно за Freestyle круизите. Какво е по-различно от класическите круизи? Няма вечер на капитана, коктейл и други официални вечери? А какво друго е различно?

# 278
  • София
Popule
Разбира се, че не е нужно при свободния стил да се съобразяваш с официалните дрехи. Ходиш си както искаш, пропускаш гала вечерите и си правиш каквото искаш.
Но ние говорихме за компания където хората се качват точно заради това.
Да са шик и с шампанско в ръце.
Дори на тези кораби можеш да си неглиже, но няма да се чувстваш удобно, ако около теб шътат с папионки.
Просто пропускаш местата където всички са официални.
За това има кораби за всеки. Аз обичам от всичко и си правя кефа както на мен ми е удобно.
Но от почти всички кораби имаме снимки с капитана, а на нея няма как да си неглиже.
Иначе шоуто си тече навсякъде, нон стоп.

SofiaBG
Има си всичко, но примерно по-малко. На снимките с капитана, опашките от изтупани мадами и джентълмени почти липсват.
На Коктейлите с покани или без, хората са малко. Всичко е по-семпло.
Понякога на свободните вечери в ресторанта се образуват опашки, но има кораби на които ти дават докато чакаш безплатно шампанско.
Създават се ситуации в които един е с костюм, друг с дънки. Един с бира, друг с шампанско, един вика, друг пуши пура, това имах предвид, под неприятно.
Но за всички нас има място под слънцето и всеки намира как да се забавлява и да му е приятно.
И точно затова стила и дрескода се различават на различните компании.
В последно време навсякъде/без най-луксозните/ нивото падна.
Разбираемо защо, за повече клиентела, но това не винаги се нрави на всеки.
Едно е да си вземеш круиз за 300 евро, а друго за 3000, а маршрута един и същ.
Затова и на евтините компании се създават скъпи зони, недостъпни за другите.
За да не се губи и тази част от пасажерите, защото най-вече печалбата е от тях.
Въпреки, че и аз си резервирах круиз за 350евро, но след два дена вече беше 1600.
Изплаших се от тази разлика, дали нещо не сбъркаха, не така си беше, бяхме уцелили момента.
Круиза е вълшебно нещо, но все пак трябва да знаеш какво те очаква и какво искаш.
На един от последните ни круизи, на нашата маса първата вечер имаше приятно семейство, което беше съвсем скромно облечено. Явно не са очаквали толкова изтупани хора около тях/компанията беше луксозна/. Те повече не се появиха на вечеря, засичахме ги и се поздравявахме само на Лидо.
Друг път ни настаниха с българи, беше прекрасно. Но трудно ги убедихме да идват всяка вечер в ресторанта, търсиха си свободата и неглижето на Лидо, но свикнаха.
Други въобще не влизат в ресторантите, храна колкото искаш, където искаш.
Но от тук идва и друг проблем, многото хора на Лидо създават кофти обстановка и може да ти изсипят някоя табла на главата. А и там се образуват опашки в час пик.
Така, че има за всекиго по нещо, където желае...Избора е личен !

Last Minutes
12 и 19 април
Costa Fascinosa
375 евро
Скрит текст:
01   Savona, Italy   -----   5:30 PM   
02   Civitavecchia (Rome), Italy   9:00 AM   7:00 PM   
03   Palermo, Italy   1:00 PM   6:00 PM   
04   Malta La Valletta   1:00 PM   6:00 PM   
05   At Sea   -----   -----   
06   Palma De Mallorca, Spain   1:00 PM   7:00 PM   
07   Barcelona, Spain   8:00 AM   2:30 PM   
08   Savona, Italy   10:00 AM   -----

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 23:52 от Bled

# 279
  • София
Popule
Разбира се, че не е нужно при свободния стил да се съобразяваш с официалните дрехи. Ходиш си както искаш, пропускаш гала вечерите и си правиш каквото искаш.
Но ние говорихме за компания където хората се качват точно заради това.
Да са шик и с шампанско в ръце.

Блед, аз питах по-конкретно дали има гала вечери на Jade NCL с дрес код. Пътувала съм на Куин Мери, там носехме много луксозни дрехи, такива бяха изискванията за вечерите в ресторанта. На карибските фън круизи с Carnival Conquest не носехме тежко вечерно облекло. Сегашният круиз го букнахме с мисълта, че няма да има много изисквания за облекло за ресторантите, защото все пак обичаме да се храним на ресторант - ценители сме на добрата храна, а не да ядем по бюфетите. Та, има ли изисквания за облекло на този кораб? Да знам дали да си нося нещо по-така и мъжът ми има ли нужда от сако и вратовръзка (защото не мислеше да взима)?

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 00:59 от Popule

# 280
Аз да си призная, понякога не се съобразявах с дрес кода по-късно вечерта. След вечеря се преобличах и се случи на няколко пъти да съм по джапанки и анцунг в театъра или в киното. Ама не ми пукаше. Все пак съм на почивка, не искам да нося същите дрехи, с които ходя в офиса, но се наложи Sad

# 281
  • София
Навлизаме дълбоко в материята дрехи, но е приятно и полезно.
Няма уважаваща себе си компания или кораб на които да няма Дрескод.
В близкото минало корабите бяха символ на лукса. И точно по тази причина много хора се страхуваха да се качват. Вече не е точно така.
Popule разликата между Мери и Jade е голяма, въпреки, че и Cunard свалиха нивото, не е това, което беше.
Но разбира се, че има дрескод, но ако искаш да го спазваш и да бъдеш там където се налага.
След 17-18 часа не може да се разхождаш и да влизаш в основния ресторант така както си бил през деня.
Представете си влизате и сядате в ресторанта на една маса, вие с фланелки, а дамата до вас с вечерна рокля и тежко бижу.
Как ще се чувствате ?
Достатъчно е да се следи бордния вестник, където си пише каква ще е вечерта, Casual или Formal.
Много от хубавите неща, вечер на някои кораби започнаха да изчезват.
Горящите торти, шоуто на персонала, тематичните вечери, приветствието на капитана в ресторанта и много други прекрасни събития намаляват, защо. Точно заради тенденцията Freestyle, ниските цени и спестяване на разходи.
Но точно тук се губи очарованието на корабите, все пак не сме на ферибот…
Никой не е длъжен да се съобразява с другите или да се облича така както те се обличат.
Не е нужно да се съобразявате и с моето мнение.
Но аз ще ви кажа за себе си, защото затова сме тук.
Аз на кораб не се качвам без фитнес екипа си и без официални дрехи.
И аз като Juste, често се преобличам, не ми пречи, напротив.
Вечерта ни преминава от ресторанта, театъра, клубове, барове, диско, при повечето случай с официални дрехи.
Ако сме изморени, слагаме леки дрехи, отиваме до Лидо. Хапвам малко плодове, пием по един чай и въобще забравям за официалностите на кораба.
Но това е рядко, обичам си вечерите и ги използвам рационално.
Какво по-хубаво от това, да влезеш в бара, страхотна музика, с чаша в ръка, танци, шоу и т.н.
Popule ,на въпросния кораб, доколкото ги преброих на ум, има поне десет бара ??? Аз си харесах Medusa и до късно се вихрехме там.
Много искам да ви покажа и такива снимки, но се въздържам, големи дебати около пустите снимки.
Само ще ви кажа, защото всички в тази тема ви смятам за приятели.
Нямам и никога няма да имам снимки качени в темите и албумите, които да не са на нашето семейство !!!
Това е толкова лесно да се провери, но….
Приятен уикенд на всички    Hug
Ние отиваме в планината да се борим със снега...

# 282
  • Пловдив
Popule ,  както Блед казва, съобразяването или не с днес кода си е в главата на човека . Как да кажа, ако си човек,на който не му пука в ежедневието дали е официален или не сред другите, няма да му пука и на кораба. Никой няма да го върне. Разбира се, има едно неписано правило-  по-добре е сред група хора да си единствения с костюм, отколкото единствения без. Peace Ние октомври точно на Епик бяхме и хората по нищо не се обличаха по-различно от тези на другите круизи. Имаше си всякакви. Аз лично си нося рокли за вечерите,нито ми притежават, нито ми пречат, а и се чувствам секси така. Обаче, за разлика от първия круиз,вече не си нося супер официални обувки, за тях гледам да са ми удобни. На нас не ни е интересно и не се снимаме с капитана, нито коктейлите ттолкова ни кефят, за това и не се старая толкова. Винаги е имало по - неглиже облечени от мен. И с тениски си има облечени хора, всички се забавляват, нали въпроса е да ти е кеф.  Обаче качеството на услугата на Епик беше несравнимо високо с МСЦ. Самия кораб ни се видя по-семпъл  , Пречиоза си е красавица, но храната, забавленията , световно ниво. Армония имаше супер аматьорски шоа например. Ние не сме били на други компании и не знам как е там, но за тези двете това ни е извода. Удобство е да си избереш къде да вечерям,  кога да вечерям, на кое шоу кога искам да отида и от колко часа. Отделно храната в бюфета беше.... феноменална. Срам ме е да кажа,че бяхме на основен ресторант 2-3 пъти само, отделно ходихме и на стек хаус, а за другия път сме заплюли тепаняки.
Та за това всеки е различен и с различен вкус но на всеки круиз има от всичко за всеки.  bouquet

# 283
  • София
Popule ,  както Блед казва, съобразяването или не с днес кода си е в главата на човека .

Тук не съм съгласна. В Куин Мери дрес кода беше задължителен и ако не си облечен по него - примерно едната вечер беше черно и бяло, вечерни дълги рокли, другата беше - с шапки за жените и пак бални рокли, не къси!, мъжете с костюми и вратовръзки или смокинги и пр., не те допускат в ресторанта и балната зала - за целта получаваш известие още преди да се качиш какъв ще е дрес кода за всяка вечер. За сегашния круиз сме решили да пътуваме леко, без много багаж. Все пак, за изисканите дрехи и обувки се налага да се носят и повечко куфари...

# 284
  • Пловдив
Аз говорих за МСЦ и NCL. Peace

Общи условия

Активация на акаунт