КРУИЗИ /тема 5/

• 77 207
  • 755
  •   1
Отговори
# 660

Знаеш наскоро се върнах пак от там...няколко участъка са затворени, 4-5, не цели пътеки.
Ако някой го интересува, ще му ги кажа...
Като има алтернативи.
Всичко си върви по старите цени
Карти, Един ден € 12.00

Интересно ще ми е  Бос. bouquet
 Какво по различно ще кажеш от написаното в официалния сайт на Чинкуе терре и това което вече написах?
The cost constantly varies depending on the number of open sections of the Blue Path.
Usually it costs from €5 to €8 for one day (valid from the moment of purchase till midnight).
Current cost: €7.50 (May 2015). - See more at: https://www.incinqueterre.com/en/cinque-terre-card#.dpuf
There is also a special ticket that includes unlimited travel on train between La Spezia and Levanto, usually it costs €5 extra. - See more at: https://www.incinqueterre.com/en/cinque-terre-card#.dpuf

Т.е. 12.5 евро

Пътеката от Риомаджоре до Корниля е затворена. това са лесните и къси участъци. Пътеката след това до Монтероссо ал маре е отворена, но това са по трудните и дълги участъци. Едва ли на круизъри ще им е достатъчно времето за това. Алтернативите в кавички са за напреднали и достатъчно време(часове), което пак не се отнася за круизните туристи. Да даваме полезна и актуална информация за да не подвеждаме другите.    bouquet

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 22:44 от Анонимен

# 661
  • София
Маями
плаж и порт

Последна актуална информация…

След като кацнете тук:

http://www.miami-airport.com/

Имате много евтин вариант да стигнете до Маями Бийч…
От терминалите отивате с MIA Mover/влакче/ за минути до Central Station.
http://www.miami-airport.com/cip_mia_mover.asp
От там имате много възможности за транспорт във всички посоки.
В случая ви трябва автобус № 150, който на символична цена/2,35$/ ще ви закара до която точка ви трябва по централната Collins Ave.
http://lincolnroadmall.com/airport-bus/
Това го казвам, защото почти всички оставаме поне за малко на плажа, преди да се качим на круиз.
От Маями Бийч до порта на Маями трансфер за двама или такси е едно и също.
Хванете такси, което от центъра/около Lincoln Road/ до порта трябва да струва не повече от 25$. Ако е повече, значи е минал не от където трябва, и там има такива шофьори.
Ако отивате от летище, директно до порта, вземете трансфер.
Същото може да направите и до Маями и Маями Бийч, но ще ви струва 15-16$ на човек.
Няма друг транспорт точно до корабите !!!

Ето и визуална представа от района с още топли снимки:

Miami Beach

Miami Downtown

Miami Island

# 662
Маями
плаж и порт

Последна актуална информация…

След като кацнете тук:

http://www.miami-airport.com/

Имате много евтин вариант да стигнете до Маями Бийч…
От терминалите отивате с MIA Mover/влакче/ за минути до Central Station.
http://www.miami-airport.com/cip_mia_mover.asp
От там имате много възможности за транспорт във всички посоки.
В случая ви трябва автобус № 150, който на символична цена/2,35$/ ще ви закара до която точка ви трябва по централната Collins Ave.
http://lincolnroadmall.com/airport-bus/
Това го казвам, защото почти всички оставаме поне за малко на плажа, преди да се качим на круиз.
От Маями Бийч до порта на Маями трансфер за двама или такси е едно и също.
Хванете такси, което от центъра/около Lincoln Road/ до порта трябва да струва не повече от 25$. Ако е повече, значи е минал не от където трябва, и там има такива шофьори.
Ако отивате от летище, директно до порта, вземете трансфер.
Същото може да направите и до Маями и Маями Бийч, но ще ви струва 15-16$ на човек.
Няма друг транспорт точно до корабите !!!

Ето и визуална представа от района с още топли снимки:

Miami Beach

Miami Downtown

Miami Island
[/uote]

ПРЕКРАСНИ СНИМКИ ОТ МАЯМИ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ БЛЕД!!!

# 663
Bliss lyuba84 yav4e_mrav4e Bled Благодаря за на всички за инфото! Ние ще имаме 3 нощувки в Ла Специя преди круиза, точно защото миналата година се влюбихме в Чинкуе Тере и искаме да му отделим повече време. След круиза имаме една нощувка в Генуа, тогава смятам да отидем до Санта Маргарита и Портофино. А за трите дни в Ла Специя ми се иска освен селата да видим Порто Венере и евентуално Лериче. Пътеките най-вероятно ще ги пропуснем, само с влак, за да имаме повече време. Живот и здраве ще споделя как сме се справили и какви билети сме ползвали. Още веднъж мерси за отговорите  Hug

# 664
  • София
hellweena
Popule
Woman^In^White
domino25

Hug    bouquet

sereiadomar
Повече от добре, 3 дена са напълно достатъчно, ако не се отдалечаваш много.
Дори имаш време за някои от лесните пътеки/ние сме по трудните/.

Това имах предвид, два кораба в момента стоят на Cinque Terre по два дни.
Отделно остават по два дена на Майорка, Ибиса и др. места.
Два дена са напълно достатъчни, поне на мен ми стигат, дори в повече.
А ти имаш още 3 дена...
Ако примерно човек отиде по тези места с две нощувки и другите разходи ще плати много повече, отколкото за целият 7 дневен круиз.
Писах и за Кадис, слизат и отиват в Севиля ?
Слизат в Ла Специя и отиват в Пиза, Флоренция, защо ?
Първо, как ще им стигне времето, това си е друго пътуване.
Второ, знаят ли какво имат там където слизат, което е повече от достатъчно.
Желая ти невероятни изживявания и хубаво време...

# 665
  • София
Нещо изумително се случи на 25-05…
По принцип качвам само лични снимки, но сега не издържам да ви покажа това:

Скрит текст:

Трите кораба на Cunard се събраха в Ливърпул, на река Mersey да отпразнуват 175 годишнина на компанията.

Скрит текст:

Грандиозно шоу…

Скрит текст:

Привет от Гърция, време е за плаж.
Малко валя, но е достатъчно топло…

Кой беше казал, че през топлите месеци няма промоции на круизи.
Има и още как.
В момента върви промоция и то от Истанбул, от която решихме да се възползваме.
Знаех, че ще дойде момента и резервирахме веднага.
Тръгнахме на момента и вече сме на плаж в Северна Гърция.
Ще продължим на юг и през няколко острова ще се прехвърлим в Бодрум.
Фериботен круиз !!!
След това към Истанбул, от където ще се качим на кораба към Венеция и обратно.
Слънчево лято и пътешествия на всички…  Hug

# 666
В Ла Специа сме от 8.00 до 2.00-мисля да отидем до Пиза и евентуално Флоренция/ според времето което ни отнеме Пиза/ и оттам влак до Ла Специа и после -предполагам 17-18.00 с фери до С. Магргерита и Портофино-  и към 23.00 ч дали има с какво и дали ще успеем да стигнем до кораба ?

# 667
росии Не искам да ти се меся в плана, но да спрете в Ла Специя и да не разгледате петте села ще е голяма загуба, Пиза и Флоренция може да се посетят по-лесно, не от круиз, а за Флоренция и седмица не би стигнала... Но Чинкуе тере е просто прекрасно място, не го пропускайте  Wink

# 668
  • sofia
Аз посетих Флоренция след Чинкуе Терре и бих казала, че сега ако трябваше да избирам 100% Флоренция ми е фаворит ако не сте ходили обаче.
За един ден можете да се насладите на прекрасните стари сгради, толкова красиви. Гарата е близко до центъра и тези маклки улички, красота.

На последната снимка хората си помислиха, че мъжа ми ми предлага брак, голяма соматоха настана

# 669
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
И ние имаме спирка в ЛаСпеция.В Флоренция сме били 2 пъти -ще посветим деня на Чинкуе терре.Росии ,вие кога пътувате?Ще чакаме разказите.До нашия круиз има три месеца.

# 670
На 06.06 потегляме от Рим Sunglasses Sunglasses Sunglasses  Иначе Флоренция -да, знам че трябват дни ,затова и ще отскочим само за кафе или пица ,ако Пиза не ни грабне,а Флоренция следващ път само там  Simple Smile
Чинкуе терре също мисля че заслужават седмица внимание и затова планувам само Портофино/ отдавна мечтая за чаша вино и залез там  Wink  / Само ме притеснява толкова късно вечерта ще има ли транспорт обратно до Ла Специя Confused
И още един въпрос- днес тръгнах да направя он лайн чекинга за кораба- попълних всичко,дадох -запази- и то ме върна в началната страница... Embarassed Не трябваше ли да излезе някакъв документ за разпечатване или нещо такова Confused ?

# 671
  • София
На 06.06 потегляме от Рим Sunglasses Sunglasses Sunglasses  Иначе Флоренция -да, знам че трябват дни ,затова и ще отскочим само за кафе или пица ,ако Пиза не ни грабне,а Флоренция следващ път само там  Simple Smile
Чинкуе терре също мисля че заслужават седмица внимание и затова планувам само Портофино/ отдавна мечтая за чаша вино и залез там  Wink  / Само ме притеснява толкова късно вечерта ще има ли транспорт обратно до Ла Специя Confused
И още един въпрос- днес тръгнах да направя он лайн чекинга за кораба- попълних всичко,дадох -запази- и то ме върна в началната страница... Embarassed Не трябваше ли да излезе някакъв документ за разпечатване или нещо такова Confused ?

Това словосъчетание е оксиморон за мен. Пиза ЩЕ ви грабне, компексът за мен е едно от най-красивите неща, правени от човек. След Тайната вечеря, разбира се...

Внимавайте, в Италия късният транспорт е проблем.

# 672
Ох,помагайте Praynig
Опитвам се да направя онлайн чекинга и ми излиза съобщение за грешен букинг номер Cry А пиша номера който ми е пратен...

# 673
  • sofia
Да не пишеш номер на резервацията към агенцията, а не този към круизната компания.
Всъщност и без този чекинг ще минеш за същото време на опашката.

# 674
Ами аз имам само този номер,които ми е пратен от ТА ,нямам такъв към круизната компания Thinking

Общи условия

Активация на акаунт