КРУИЗИ /тема 5/

• 78 384
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравей!

Круиза тръгва и се връща в Гваделупа или Мартиника, един от двата острова трябва да си избера.

Мнения четох оттук:

http://www.cruisecritic.com/reviews/review.cfm?ShipID=364

Това е круизният кораб, който обслужва маршрута.

# 691
  • София
feel_the_rush
От името ти и аз усещам прилива, сигурно много обичаш водните ширини, като мен.
Но на въпроса. За круизи и кораби ще говорим тук, да не се объркат темите.
Не правя албуми на кораби, но някак ми дойде присърце и направих за теб, ако трябва после ще го трия. Това е въпросния кораб, на наш круиз 2012 г. Това, което ще видиш на снимките, може вече да не е същото !!!
ТУК
За съжаление трябва да кажа, че за 3 години много неща се промениха към лошо.
Компанията непрекъснато сваля нивото, с единствената цел корабите да са пълни на ниски цени.
Така губи старите пасажери, и на корабите се качват такива хора, които преди години нямаше как да видиш. Няма лошо, но те се държат твърде неподходящо за такъв вид почивка.
Но това не ми се коментира, но от тук идват оплакванията.
Защото едно е да поддържаш кораб на високо ниво, друго е да го правиш за по-малко взискателни пасажери. И те вече не го правят достатъчно добре.
Компанията се превръща в ниско бюджетна, но има полза за всички нас, заради ниските цени.
Стига да можеш да преглъщаш това, за което говорим. На мен специално не ми пука…
Но все пак прочетох абсурдни мнения от тези които ми даде, например “банята е много малка“. Това може да го каже човек, който си няма представа от кораб.
Ако иска да се шири в голяма баня, има и такива, но ще трябва да си плати за това.
И т.н., но да не се разсейваме.
По принцип не чети мнения/аз не чета никакви/ от американци и от круизи в тези райони, ще се объркаш.
Те в голяма част са на корабите, да се оплакват и жалват, като с това си изкарват следващия круиз. Защото компаниите не им се занимава и губи време, по-лесно е да ги обезщети , дори да не са прави. Не се чуди като видиш голяма опашка на рецепция от такива хора.
От толкова много круизи, почти не ми се налага да ходя на рецепция, а те са дежурни.
Толкова по този въпрос, ако нямаш други въпроси.

Маршрутите
Тези, които ги пусна ги виждам, но ще изкажа моето мнение, но ти не си длъжна да се съобразяваш с него.
Показвам ти аз най-доброто:

Това са твоите два круиза заедно.
Ще кажеш това ще струва повече, да.
Но какво бих направила аз, няма да оставам там на почивка, а ще дам парите за другата част от круиза.
Защо ? Не е възможно да посетиш всички или повечето острови, ако почиваш на тях.
Но е възможно ако ги посещаваш с круиз.
Искам да ме разбереш правилно, точно за този регион.
Спирането тук, на всеки порт е равен на плаж, ако желаеш.
В твоя случай, ако вземеш пълния маршрут, имаш два пъти спиране на Pointe-a-Pitre, Guadeloupe, не ти трябва повече. Още повече, че спирането е от 8 сутринта до 21 вечерта и както казах два пъти. Единият ден 10-12 часа да си на плажа, другия път да обиколиш острова, какво повече.
Мартиника, още по-добре, тръгваш и слизаш там, няма начин да нямаш време от-до полети.
Целият остров от единия до другия край на зиг-заг е не повече от 100 км.
В средата на круиза имаш спиране на острова, забележи от 8 до 23 часа, е няма как ,обичам такива круизи.
Ами те станаха повече от три дена само на тези острови, много, много достатъчно.
Относно парите, отсядането, разходите, дори за 4-5 дена ще са повече, отколкото другата половина от круиза, ако го намериш на добра цена.
Няма по хубаво и изгодно нещо, да спиш, да се храниш, да се забавляваш на кораб и в същия момент да си всеки ден на плаж или друго на различен остров с време напълно достатъчно.
Още повече, колко пъти можем да си позволим да летим до Карибите/най-голям разход/, за да пропускаме нещо подобно.
Това е моето мнение, въобще не ти го натрапвам, просто това бих избрала аз.

Въпреки всичко, въпроса ти…
Но ако все пак, трябва да избираме от двата твои круизи…
Много е трудно, въпреки, че съм била на повечето места.
Все пак първия печели с малко аванс !!!
Единственото, което може да те води е напасването на дните, така или иначе другите ще останат за друг път.

# 692
  • sofia
Блед, каква би била добра цена за този круиз.
Той влиза и в моите очаквания и намерения

# 693
  • София
Здравей, пак!

Много благодаря за отзивите. Аз лично не смятам да прекарвам много време на кораба, само необходимото. Не ме притесняват типа пасажери, за които говориш - с оглед на нашите географски ширини, нивото ни на търпимост е доста високо  Wink

Относно идеята да обединя двата круиза в 1 - и аз си го мислех. Единственото, което ме притеснява, е че стават общо 16 дни, сложи и по още 2 дни в полети - 18. Имаме 2 малки деца и не знам дали ще успеем да ги пласираме за толкова време на бабите. Иначе мислех до макс 14 дни да сме се върнали. Ще го помисля, има време. Едва към септември, октомври ще резервирам, още не ми е отворен и прозореца за тарифите, с които искам да пътувам. Но търпеливо ще ги изчакам  Sunglasses

Най-ниската цена за вътрешните каюти, да отговоря и аз на един въпрос, е 479евро към момента, но понеже следя круизите от миналата година, с наближаване на датата пада на 409евро. За другите типове настаняване също. Тоест, обединявайки двата цената излиза към 818евро. Полетите са по 540евро от София, може и да паднат, зависи как върви цената на петрола. Половината билет е само горивна такса, пфууу.

Много ти благодаря за албума, страхотен е.

Блед, би ли ми разказала в другата тема - да не спамим тук - по едно, две изречения за всеки остров. Какво ти е харесало, какво си заслужава, за какво трябва да се внимава и тн.

# 694
  • в света на илюзиите
Да попитам ползвалите такси в Ла Гулет до Картаген и Сиди Бу Саид, на какъв език говори шофьорът (гидът) -френски, английски???? Има ли възможност за избор?

# 695
  • София
Любче
Точно мислех да ти кажа цени, но вече ги има, благодарение на feel_the_rush.
Ще добавя, че дори високата цена е добра, не отлична, но добра.
Голямо изключение ще е да падне под 399, крайна възможност 349 евро.
Всичко останало би било случайно.
Но круиза е прекалено хубав за да се рискува много, защото вероятността да се напълни е голяма. Плюс това разликите не са огромни.
Ти знаеш аз винаги рискувам, чакам до последно, но ми е все това дали ще го взема, има други. Но когато целта е точно това, точно тогава, трябва да се помисли.

Много благодаря за отзивите. .........Аз лично не смятам да прекарвам много време на кораба, само необходимото. Не ме притесняват типа пасажери, за които говориш - с оглед на нашите географски ширини, нивото ни на търпимост е доста високо  Wink..............
Много ти благодаря за албума, страхотен е.

feel_the_rush
Горното много ми хареса…за търпимост, на мен пък въобще не ми пука, гледам си кефа...

Скрит текст:
Много ми се иска да ти кажа, и ще го кажа…
Ако въпроса опре само до бабите, съм готова да ги гледам/не се шегувам/, за да отидете.

А с тези цени уверяваш ли се, че разходите за оставане на остров ще са по-големи отколкото на кораб ? Само сносен хотел ще струва толкова, а другото, което изброих.
Самолета е даденост, няма начин, но и тази цена не е зле…

Относно албума, аз кораба сигурно ще го махна, беше за теб, но можеш да разгледаш другите, които се отнасят до Карибите. Поне това, което съм успяла да сортирам и кача.

Да попитам ползвалите такси в Ла Гулет до Картаген и Сиди Бу Саид, на какъв език говори шофьорът (гидът) -френски, английски???? Има ли възможност за избор?

Over to you
Ползвали сме това, което изброяваш.
Шофьора говори това, което знае, рядко друго.
Гид или екскурзовод, говори задължително английски.
А има възможност и за избор, но не разбирам за от кораб ли говориш или самостоятелно ?
Ако си от кораб/екскурзия/, ти избираш на какъв език да те се говори.

# 696
Шофьорът ни говореше френски. Никой от семейството ни не знае езика, но въпреки това се разбрахме какво искаме, къде да ни остави и кога да ни вземе.

# 697
  • София
Блед, мерси пак за инфото. Ще разгледам албумите ти за Карибите. Като вземем решение за круиза, ще пиша. Както казах, обаче, чак септември, октомври ще резервираме. Да пуснат намаленията. Може и повече да почакам, зависи от промоциите. И аз чакам до последно - ако не стане, захващам друга дестинация. Интересни места по света - колкото искаш  Wink

Иначе полетите са най-доброто възможно, все пак от София. Мислех ги някакви комбинации от Париж, където цената на момети пада и до 380евро, но не ми се шпалира из половин Европа за 150 евро разлика - ще я изхарчим по пътя и само ще загубим време. Иначе тарифата ме ограничава много, но явно е съобразена с ваканцията на малчуганите в Западна Европа.

Цитат
PERMITTED 05JAN 16 THROUGH
    05FEB 16 OR 29FEB 16 THROUGH 27MAR 16 FOR EACH TRIP.

Така де, извън тези дати сигурно ще е по-спокойно и на кораба. А от Щатите не ми се тръгва - визи и прочие, забрави просто.

Какво е времето през януари в тази част на света? Чета тук - най-студеният месец бил. Доста относително, наистина, но все пак не ми се плажува на 17 градуса  Joy

# 698
  • София
feel_the_rush
В пост 18 ТУК пише малко за времето.
Ако всичко е нормално не се притеснявай.
През януари започва сухия период и температурите не би трябвало да падат под 20 градуса.
А е възможно да стигнат 30...като най-топло става към Тринидад.

Ние сме имали проблеми с прибирането от САЩ декември.
Във Флорида бяхме в океана цял ден, но след това минахме през Ню Йорк и стана страшно.

Имаш възможност да варираш в датите с полетите, защото този круиз го има от декември до март.
Сигурно знаеш, има го и за Нова Година, но цената !!!

# 699
  • в света на илюзиите
Aко е корабна екскурзия е ясно. Питам за самостоятелно организирана такава. Понеже ще сме четирима и от прочетеното по форума ми се струва най-изгодно да ползваме такси. Прочетох, че има голяма разлика в цените на тези наети от пристанището и тези изън него. Но се зачудих дали говорят и друг език освен местния. Затова попитах ползвалите тази услуга на какъв език са говорили с шофьора.
Bled, как имаш тази възможност за избор? Т.е. би могло да се намери и таксиджия говорещ английски?
zigizagi благодаря, значи френски  newsm78, английски по ме устройваше Wink

# 700
  • София
Over to you
Имах предвид, че един който знаеше малко непонятен английски ми го взеха под носа.
Тоест ако си от първите можеш да потърсиш такъв при късмет.
По принцип са доста нахални, имай предвид.
Трябва да знаеш, че от La Goulette до центъра не е повече от 20 динара.
Тун. Динар е малко под 1 лв. Взимат и евро, но техен курс.
Ако го пазариш за обиколка, може да ти иска 40 на час.
Ще се скъсат да ти правят предложения за много други варианти.
Примерно La Goulette-Медина- Картаген-Сиди Бу Саид-порт 60-80-100 евро, зависи колко човека сте и т.н. Пазарлъка трябва да ви е добър или си плащате колкото кажат.
Иначе отделни думи и фрази знаят, колкото да ти вземат парите.
Ако ти трябва задължително гид, не си наясно с местата за посещение, с неговорещ  език шофьор, кофти.
Взимали сме такси след като всичко вече бяхме видели с гид и трябваше да отидем на точно определени места, които ми бяха разпечатани на хартия.

Малко от мен:
La Goulette - Carthage, Tunis
Sidi Bou Saïd,Tunis

# 701
  • в света на илюзиите
Отново огромна благодарност Bled   bouquet
Ще разчитаме на огромната информация в Интернет и самоподготовката Simple Smile и на място ще го ударим на пазарлък за обиколката. И добре, че имаме подходящ човек в групичката, щото аз съм от тези дето веднага си давам колкото ми поискат  Embarassed

# 702

Привет от завърналата се пътешественичка Sunglasses Sunglasses Sunglasses
Първо искам -много,ама много специално да ви благодаря на всички Hug Hug За всички съвети и цялата помощ,която получих тук, от вас Hug  Без вас нямаше да успеем толкова и бързо и лесно и без да даваме луди пари да успеем да стигнем всяко едно място ! Hug Hug Hug
gabolina, с теб май сме били заедно на кораба Wink Sunglasses
Да кажа и аз няколко думи за моите впечатления... и приключения  Wink Naughty
След дълго умуване дали с колата, автобус или влак потегляме за София с влака в 5 сутринта,изчисляваики че пристигаме час-два преди часа за чекиране ....И ... стигаме докъм Мездра и влака спря...след едночасово висене някой благоволява да ни уведоми че  машината е развалена и чакаме друга.../ а миналата година по същия начин се развали влака до Търговище и оттам до София с такси през нощта за да не изтървем полета #Cussing out / Този път успяхме да пристигнем навреме с влака- но- това ми беше последното пътуване с БДЖ !!!!!!!  Полета имаше закъснение / тогава все още не подозирах на какво са способни Алиталия Rolling Eyes/, така че се метнахме на Леонардо да пристигнем най- бързо  Sunglasses Бях резервирла малко семейно хотелче,и добре че собственичката/ много мили хора/ ми писа смс да пита  с кой полет пристигаме,че като разбра че има закъснение, ми обясни че метрото работи до 21 /така и не разбрах защо ,по дяволите, петък вечер метрото спира да върви newsm78/ и кой автобус да хванем... ако не ми беше писала тази жена-мисля че нямаше да има вариант в който да стигна до този хотел- колкото беше централен,толкова и почти неоткриваем Confused  Иначе перфектно място-чисто,уютно,отлично просто Simple Smile И така като метрото не вървеше ми пропаднаха всички преварителни схеми и изчисления за вечерта Cry... но си направихме невероятна нощна разходка из Рим... вълшебно ! Сутринта разкошна италианска закуска и към Ватикана ....Тук една скоба- не си и помисляйте да тръгвате натам без предварително закупен билет Naughty Когато бях в Париж си мислех че едва там съм осъзнала смисъла на думата "опашка", но Ватикана ги би Rolling Eyes  Следва набързо кафе за довиждане на Рим и сме във Фречабианка към Чивикавекия и Дивина Sunglasses
  И така.... Wink
Разкошна,прелестна Дивина....блясък,стил и много,много Италия Simple Smile
Следващото впечатление-само тук да спомена че преди 4-5 години бях на круиз с Лирика,4 звезди,но за мен е страхотен кораб,сега сравнявайки го с Дивина ,даже установих че басейните на Дивина са малки ,докато на Лирика имаше два, но по големи и просторни...Но Дивина си е красавица ! Относно MSC... със доста смесени чувства съм...На предния круиз беше доста по-различно...Сега още докато се качихме се изумих колко много деца има-мнооооогооооо Shocked Не че е лошо,напротив, не че аз съм с някакви претенции за лукс или класа,но просто този път имах усещането че съм попаднала на някаква масовка ,на събран народ всякакъв...Нямаше го това усещане на специалност и ....тържественост мисля че е думата... незнам,може би понеже сравнявам...На Лирика например беше немислимо да изнесеш храна от бюфета... тук народа беше като невидял- тъпкане на храна по чанти,разнасяне на табли из целия кораб, блъсканица из този бюфет като че ли ще свърши храната, даже и на някои грозни сцени бяхме свидетели...Доста, доста им е паднало качеството...дори и спектаклите ,колкото и да бяха интересни ,не бяха на нивото на тези преди няколко години, нямаше вечер на коктейлите, сервитьора обясни че вече не правели,защото излизало много скъпо,а на мен това ми беше едно от най-чаканите неща- след галата горе на палубата ледените фугури, карвинга... Sad  Общо взето разочарование от компанията ,но пък съм и наясно че са свалили качеството,за да могат и повече хора с по-малко възможности да пътуват...Но на вечерите в ресторанта всичко беше перфектно, запозханме се и с две страхотни семейства и вечерите бяха истински празник Sunglasses  В заключение- пак бих пътувала с тях, но за по -добра цена или по-добър маршрут... Иначе вече съм наясно че следващия ни круиз ще е с Роял Карибиън Wink
Дестинациите- ще се оптам с няколко думи Joy
Ла Специя-гарата наистина е далечко, но до края да деня успяхме няколко пъти да отидем дотам и обратно Laughing Първо отидохме по Пиза- невероятно е там наистина,много бях впечатлена,страхотни пици ядохме,разгледохме, разходихме се / въпреки 100те грдуса  навън него ден  Rolling Eyes / и сметнахме че ще има време и за втората част от плана ни - Портофино- и си купихме билет за влака дотам...ама Трениталия  нямаха и идея за нашите планове и решиха да стачкуват....час закъснение до Ла специя/там се сменя влака/... слязохме ,решихме да видим за корабче до Портофино,давай до пристанището,няма корабче, хайде пак обратно до гарата, стачката сършвала в 5 , изчкахме и взехме влака до С . Маргерита-голяма красота там,голяма !!! За Портофино в крайна сметка ни остана съвсем малко време ,но си обещахме специално да отидем там ! Накрая на спринт стигнахме до последния шатъл за кораба, направо бяхме изтръпнали че сме го изтървали Thinking
Кан-директно в Монако- много впечатлени,като някои паднали от небето гледаме всичко с ей такива очи Shocked ! То коли,сгради-чудеса !!!! Разходката завърши с питие ,естествено в прословутото "кафе дьо Пари",разгледахме Кан набъзо после и на тендера Wink
Палма де Майорка-за втори път ходя, и за втори път и вече категорично не харесвам този град Confused
Незнам защо, с нищо не ме грабва, не мога да усетя атмосферата му...
Барселона- за мен това беше черешката на тортата !!! Токова, ама толкова много ми хареса, направо сърцето ми остана там ! Плачеше ми се на тръгване ! Невероятен град, невероятни сгради, невероятен дух има това място !!! Нямам думи да опиша колко съм омагьосана...Посетихме и Камп ноу-настръхващо !!!! Тапас, паеля,сангрия....мммммм...това е моето място !  Барселона !!!!
Неапол-право на ферито до Капри,фуникуляра,рейсчето до Анакапри / ако не ме беше срам щях да пищя по пътя дотам Embarassed/, лифта до горе и....спиращите дъха гледки...После разходка из Капри,красота,красота и пак красота-няма други думи ,които да могат да стигнат да опишеш този рай...А,да, всъщност има и това е думата- баири hahaha Ако има някаква олимпиада по катерене на баири Монако и Капри ще са официалните и столици !!! Колкото съм се катерила из тези две места,може би през целия ми живот не съм Sunglasses  След  Капри остана време за една бърза обиколка и на Неапол-аз съм от тези,които се влюбват в този град ! Пица Маргарита и ..аххх, лимончелоооо.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Обобщено- влюбена съм за пореден път в средиземноморието ! Hug
Следва обратно в Чивитавекия, страхотно градче междудругото, както и всяко италианско нещо, просто Италия не те оставя да стъпиш на земята и, и да те пусне без да си безвъзвратно влюбен  и искащ още и още от нея !!!  Рим и Фиумичино.... и следва трагикомичен край на пътешствието Confused
Стоим си една бг групичка и чакаме да излезе деска на чекина за София...40 мин преди полета излиза 118...хукваме купом натам, стоим ,чакаме,никой не идва,притеснихме се...гледаме таблото,ами 118 пише...питаме информация- ами наредете се на общата опашка...която е от поне 2000 човека Shocked остават 20 мин до полета !!! хукваме към съседното гише, вдигаме една олелия, служителката вдига рамене, почва да звъни телефони,накрая вика -давайте да ви чекирам че излитате и бързо от гейт еди кой си... ама този геит не е на софииското летище и да е на 5 мин път... следват 15 -20 мин як спринт из цялото летище, а насам,а натам...със сигурност подобрихме някой лекоатлетически рекорд! Добре че имаше час закъснение полета- иначе беше абсурдно да успеем да го хванем Sad И точно когато си мислехме че вече можем да си отдъхнем, кацаме и.... багажа ни го няма...на цялата група ,която се чекирахме на това гише...а ключовете ни за вкъщи,за работа-всичко там- не можем нито да се приберем,нито да отворим в понеделник... Confused И така останхме при приятели да изчакаме следващия полет, изчетох какви ли не ужасии за изгубени багажи от Алиталия..Слава Богу, вечерта/ отново със 1.30 мин закъснение на полета/ багажа си беше при нас и можехме да се приберем Sunglasses
 И така-заредени със всякакви емоции мога да се обявя за един щастлив човек, благодарен за невероятното ни приключение,и планиращ следващото !!! Hug

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 10:33 от росии

# 703
  • София
Е ТОВА Е !!!
Затова съм тук и ще бъда.
Толкова съм щастлива, когато другите са ДОВОЛНИ.

росии
Безумно се радвам, повече от колкото за себе си.
Винаги да сте доволни и щастливи   Hug

ПЪТУВАЙТЕ, ПЪТУВАЙТЕ, ПЪТУВАЙТЕ и разказвайте......

# 704
Здравейте,

Отговора ми е провокиран от написаното от Росси.
Преди това и аз да благодаря на всички, които се включиха и отговориха на моите въпроси.
И ние като Росси се върнахме преди дни от круиза, ние обаче бяхме с Фантазия. И също така бяхме преди точно 4 години на Лирика. Напълно подкрепям написаното от Роси - Фантазия е страхотен кораб - луксозен, стилен, огромен. Много сме доволни. И тук точно както Росси е написала - свободно изнасяне на храна от бюфета с табли, вечерните представления не толкова впечатляващи като на Лирика, нямаше коктейл на капитанската вечеря, нито вечер на ледените фигури и карвинг на палубата. Но пък имахме две капитански вечери:) Сервитьорът ни беше много бавен и муден, чакали сме по час за да започне със сервирането, на Лирика не помня такова нещо. Кораба беше изключително пренаселен, но това го очаквахме, защото за нашата дата беше отдавна разпродаден. Иначе круиза ни излезе доста по-скъп сега с Фантазия, отколкото преди 4 години с Лирика.
В заключение сме много доволни и пак искаме да отидем:) Ако някой има въпроси по маршрута за Фантазия, нека ми пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт