КРУИЗИ /тема 5/

• 78 494
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Искам да знаеш, че както аз, така и други като мен (сигурна съм) напълно осъзнаваме колко време си отделила за това и колко усилия си положила и дълбоко го оценяваме. Пожелавам ти да имаш силите да продължаваш все така.
Още веднъж безкрайно ти благодаря   bouquet Hug

Bled,подкрепям изказването на ican и се присъединявам към нейната благодарност за помощта, която оказваш на групата.  bouquet

# 76
Случвало ли ви си е на круиз да ви сложат на една маса с други българи за вечеря, ако има на кораба разбира се? Ние бяхме приятно изненадани когато на първата вечеря се озовахме на една маса с едно българско семейство и после разбрахме, че ние с тях бяхме единствените българи в момента на този кораб... Явно Коста имат традицията да събират по масите за вечеря хора от еднаква националност... На предния круиз също беше така.... Доволна съм, защото няма как да знаеш дали между 3000 пасажера има българи или не... Peace И винаги си изкарваме много приятно, разказваме си къде какво сме посетили по екскурзиите или даже ходим заедно на такива... Много е весело...

# 77
  • Варна
Мъжа ми седи до мен и се чудим къде ни е харесало в Бразилия-никъде. Ние не сме ходили по курорти, а бяхме в градове 6 броя. Ходихме пеш и с такси, обикаляхме като обикновени хора ( ако ме пуснат в резорт вероятно ще ми хареса, но аз искам да се потопя в атмосферата), та кое да ми хареса полицаите с автомати и пръст на спусъка. Кажи ми Петърки, на теб кое ти хареса? Би ли живял в Масийо, Рио, Салвадор или не?
В Сантос обикаляхме с приятели американци от кораба и 3 пъти случайни хора им казваха да си крият камерата, това ли е живот да се мишкосваш? Не мерси.
Чуден плаж и във водата кори от мандарини Simple Smile

Naпълно ви разбирам!!!
Много пъти съм казвал , че обикаляйки с круиз по няколко часа в пристанище , нямаш никакъв шанс да почувстваш нещата особено ако мериш с европейски аршин и имаш друга нагласа.Латинска Америка , Азия , Африка .............това е просто един съвсем различен свят , друга планета едва ли не ,корено различен от нашия , европейския или дори северноамериканския.Съвсем различно  възприемаш един толкова различен свят , ако попаднеш за няколко часа в него и ако го обикаляш повече от 30 г.Освен всичко друго харесването или нехаресването на дадена държава е силно субективно.Плавал съм на 1 200 км. нагоре по Амазонка примерно и мога да кажа , че няма нищо общо със Сантос или друг от изброените градове.В Бразилия има и много спокойни и красиви места , много сърдечни , мили и щастливи хора , просто трябва да попаднеш при тях , а това с круиз е просто невъзможно.Идеята да опознаеш света чрез круизи е много несъстоятелна , круиза е просто едно шоу.
Същото беше и с водата.Отговарял съм професионално за водата на кораба , как се получава , съхранява , какви качества трябва да има , с какво се готви и с какво се поят пасажерите.Абсолютно недопустимо е да се създава впечатление , че им се  поднася нещо едва ли не вредно, преработена морска вода или нещо подобно.Виж за вкуса вече това е съвсем друга работа , там си е субективно и няма как да се угоди на няколко хиляди души.

# 78
lunna pateka Да,  и MSC така настаняват по масите, ние лично и двата пъти се паднахме с много симпатични хора, но не знам дали е практика или просто както решат за дадения круиз...

# 79
Благодаря ви Simple Smile, разбира се, че ще разкажа Simple Smile.

# 80
Здравейте отново. На някой налагало ли му се е да ползва лекарски услуги на кораба и покриват ли се те от медицинските застраховки, направени преди круиза? Какви застраховки си правите? 

# 81
  • Пловдив
Здравейте отново. На някой налагало ли му се е да ползва лекарски услуги на кораба и покриват ли се те от медицинските застраховки, направени преди круиза? Какви застраховки си правите? 
Направих стандартната застраховка, която правя при пътуване в чужбина. Не, тя не покрива лекарска помощ на кораба, а само на пристанищата ако сте. Иначе на нашия кораб видях че лекарско посещение струва около 80 евро, нещо подобно беше.
Някой по-напред беше попитал за вълнението, аз бях написала че преживяхме вълнение 8-9 бала и то цял ден 8, около два часа надвечер 9 бала, което се оказа че е най-силното възможно. Цял ден си като пиян, на много хора им е било много лошо, спаха по рецепцията, затворени и отменени представления и някои други места и неща на кораба, но не беше чак толкова страшно. По-скоро чувствах страхопочитание към морето, като гледах как този огромен кораб-Сплендида, се люшка нагоре-надолу, но чак страх - НЕ.  Но все пак е индивидуално.

# 82
  • София
rrp,настръхнах като си го представих Rolling Eyes

# 83
  • София
glasss

На 1стр. има малко относно Лекарска помощ.
Лекарската помощ на корабите в повечето случай се заплаща.
Късно е да добавя още, също и за застраховките. Следващия път.
В България няма застраховка, специално за круиз.
Правили сме такава в САЩ.
Трябва ти застраховка „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА”                   
В цената на круиза няма такава застраховка, поради което всеки и за своя сметка трябва да направи застраховка медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране със застраховател по избор. Желателно е също, всеки да се подсигури със застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка злополука и т.н...
Има и застраховка Помощ при пътуване…
Всяка застрахователна компания ще ти каже какво ти трябва.
А ако си с BG агенция, също могат да направят застраховката със съответния агент.
Чуждите агенции предлагат много по усъвършенствани пакети, засягащи голяма част от това, което ни е нужно.
Писах наскоро по въпроса, дори за изпуснат круиз.

rrp
Съжалявам за това, което ви се е случило.
Това е много сериозно, 9 бала е максимума за който съм чувала, 14 метра вълни. Звучи страшно.
Къде и кога се случи това ?
Не е отразено в никакви бюлетини, а трябва. Компании и агенции също не споменават нищо.
Логично е, да не се плашат хората.
Но още по-очебийно е, че нищо лошо не се е случило.
Което трябва да ни държи спокойни, че нищо не може да навреди на стабилен круизен кораб.
При толкова много круизи, ние нямаме подобен вид вълнение никъде по света !!!

Чао за сега на всички, утре летим.
Благодаря на приятелите. Бъдете здрави.
 Hug    bouquet

# 84
  • sofia
Аз преди два месеца ползвах лекар на борда. Ден във вода беше, направих цистит.
Антибиотик без преглед не се продава естествено но, 60€ преглед, 12€ урина тест и 18€ антибиотик( две хапчета, подействаха след час, и не се пият повече)   Всичко това застраховка (обикновена) ни го покри и изплати само по фактури (без обаждане, защото е под 150€ сумата) в рамките на седмица- Дженерали.
Всеки кораб плава под определен флаг и не си на ничия земя.

# 85

Bled, Благодаря, че се включи, но информацията на 1 стр. е обща и присъства на сайтовете на круизните компании. Интересува ме споделеното от личен опит или конкретни случаи. Пътували сме много в Европейски съюз и извън него, с медицинска застраховка на всички нива, но просто досега не сме били на круиз и ме интересува медицинската помощ /евентуална/ в този аспект.

lyuba84 , Благодаря, много полезна информация - докато писах моя пост я видях и ще се възползвам.

# 86
Запис  и  в  новата  тема

# 87
  • sofia

Bled, Благодаря, че се включи, но информацията на 1 стр. е обща и присъства на сайтовете на круизните компании. Интересува ме споделеното от личен опит или конкретни случаи. Пътували сме много в Европейски съюз и извън него, с медицинска застраховка на всички нива, но просто досега не сме били на круиз и ме интересува медицинската помощ /евентуална/ в този аспект.

lyuba84 , Благодаря, много полезна информация - докато писах моя пост я видях и ще се възползвам.

Можеш да я направиш онлайн( аз така вече няколко пъти) на пощата ти пращат полиците и плащаш с карта( мастър е моята кредитна)

# 88
  • Плевен
Здравей Bled,
Аз съм съвсем нова в темата. Чета я от няколко дни и съм безкрайно изненада и ядосана от злобните и критични постове, не съдържащи никаква полезна информация, които се появяват след почти всяко твое изказване. Аз не се интересувам кой от кога пише тук и колко голям разбирач на круизи е щом постовете му/и не ми помагат с нищо.
Искам да ти благодаря искрено за труда, който полагаш и за търпението, с което отговаряш на въпросите ни. Желанието ти да помогнеш наистина е забележително на фона на средата, в която го правиш. В никоя тема не съм виждала толкова подробна и подредена 1 стр.
Искам да знаеш, че както аз, така и други като мен (сигурна съм) напълно осъзнаваме колко време си отделила за това и колко усилия си положила и дълбоко го оценяваме. Пожелавам ти да имаш силите да продължаваш все така.
Още веднъж безкрайно ти благодаря   bouquet Hug
thumbsup

# 89
Запис и от мен в новата тема.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт