КРУИЗИ /тема 5/

• 77 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Аз търся информация за речните круизи.
Там се спира по-често и се дава възможност да се разглежда града и забележителностите, а и няма толкова силно вълнение и морска болест.
 Ако има пътували с речни круизи, моля, нека дадат препоръки.

И аз съм гледала речни круизи, но идват 2-3 пъти по-скъпи от морските и това ме отказа. Ако си на голям кораб в морето трудно ще се усети вълнение, освен разбира се, ако няма някаква по-сериозна буря... В началото на темата има линкове към сайтове, които предлагат речни круизи, може да погледнеш там Wink

# 511
  • Sofia, Bulgaria
Там се спира по-често и се дава възможност да се разглежда града и забележителностите, а и няма толкова силно вълнение и морска болест.

И аз съм гледала речни круизи, но идват 2-3 пъти по-скъпи от морските и това ме отказа. Ако си на голям кораб в морето трудно ще се усети вълнение, освен разбира се, ако няма някаква по-сериозна буря... В началото на темата има линкове към сайтове, които предлагат речни круизи, може да погледнеш там Wink

Странно , това което аз съм гледала за речните круизи е на половина по-евтино от морските  Rolling Eyes
Има доста речни круизи по Дунав , които са на стойност 200 - 300 евро на човек  Rolling Eyes

# 512
Благодаря.
Има ли някой който е пътувал на речни круизи да сподели впечатления и коя дестинация е за предпочитане?

# 513
  • Sofia, Bulgaria
Всъщност , сега се разрових и видях , че наистина речните крузи са по-скъпи от това което казвам , но не са по- високи цените от морските  Rolling Eyes

# 514
Всъщност , сега се разрових и видях , че наистина речните крузи са по-скъпи от това което казвам , но не са по- високи цените от морските  Rolling Eyes

Възможно е според дестинацията и кораба, по Дунава може би са на цената на морски, но за тези пари не получаваш същите неща като на голям кораб. А някакви по-готини речни, например от Холандия до Франция стигат до 1000 евро...

http://www.vikingrivercruises.com/cruise-destinations/europe/cou … france/index.html

# 515
  • София
Опиши подробно.
Какъв беше кораба , защо беше различно Simple Smile

Ами просто като обстановка беше различен и също така откъм организация. Ние имаме два други круиза зад гърба си, единият на Куин Мери 2, другият на Карнивал Конкуест. Сегашният беше на Норуиджън Джейд. Всеки от тези кораби има различна обстановка. При сегашният всичко беше много свободно - като пример, в луксозните ресторанти можеха да се видят хора с маратонки, говореше се на висок глас, хората се смееха и се държаха много свободно. Няма дрес код, освен, че е препоръчително да се носят блузи с якички за мъжете, но не се спазваше от всички. Имаше много различни националности на кораба, което също беше различно - на другите два круиза гостите бяха по-компактни националности - предимно англичани и американци. Интересна беше тълпата - вечер например, можеха да се видят тежки вечерни облекла до хора с къси панталонки примерно. Странна смесица, поне за мен. Това даваше някакво особено чувство на хаос и непрестанна веселба и добро настроение. Изключително зареждащо. Препоръчвам да се опита! Grinning

# 516
Холандия-Франция, речен, ми звучи много добре. Heart Eyes

# 517
Виж тук:
http://www.dunavtours.bg/

Ние сме били от Русе до Пасау - Виена - много ни хареса и наистина е сякаш пътуваш с влак - усещането по реката.

# 518
  • Варна

Кой ви плаши бе хора , какви са тези силни вълнения , морска болест , драми разни.Сигурно минимум на 90% от круизите пасажерите не усещат и най малкото поклащане през цялото пребиваване на борда.Особено в Средиземно море , то по принцип е тихо.Не случайно гърците като видяли нашето го нарекли Черно - те са си свикнали на кротичко море.Така е и на Карибите.
Речните круизи са скъпи , често двойно от морските.Там себестойноста е голяма , корабите са малки , малко пътници , съответно малки печалби и високи цени , сложна навигация постояно с лоцмани.
http://www.vikingrivercruises.com/cruise-destinations/europe/gra … dapest/index.html

# 519
Не понасям Гърция и обслужванетона гърците.
Не харесвам техните морета.
И всеки човек си има индивидуална поносимост по отношение на корабите.
Ние търсим речни круизи.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 21:17 от Анонимен

# 520
Добро утро на всички,
 Не знам какво означава силно и слабо вълнение, или поне не мога да определя кое е силно и кое слабо но повярвайте ми точно в средиземно море и то на този кораб за който писах по-горе вълнението беше такова, че едното от пристанищата го затвориха и въобще не акостирахме на него. Освен това видях и по новините на някаква гръцка телевизия, че и пристанището в пирея са го затворили. Що се касае до обстановката на кораба само ще посоча , че на няколко места по стълбите и в коридорите се виждаха петна от стомашно съдържимо, излизайки на 9 палуба усещах пръските вода и солта по перилата. Но няма значение, то нали за това сме на кораба за да усетим магията на морето и круизното пътешествие.

Сега обаче искам да поставя друг въпрос на дискусия, а именно лукса по море. Споделете нещо за Роял Карибиан и техните кораби от клас "Оазис". Наскоро гледах на техният сайт оферти но цените ми се сториха твърде солени. Нещо повече. Огледах се и за новогодишният круиз който освен ,че е на цена от 2 500 долара , ами и тръгва единствено от пристанище до което ми трябват още толкова за да стигна. А би било добре да с доставиш такъв купон за ЧНГ, нали?

# 521
Здравейте,

Моля ви за мнение за най - подходящия (бърз, евтин, удобен) начин за предвижване от Милано до Генуа, както и с цени, ако сте пътували вече. Това, което знаем като инфо, е:

1. Влак от Милано Бергамо до Милано Централе - 5 евро, после от Милано Централе до Генуа - 19 евро;
2. Трансфер от круизната компания - 30 евро;
3. Рентакар - около 100 евро за кола с наем и бензин и такси за 4 човека.

Като цена горе долу е едно и също, но ме интересува ако някой е правил такъв преход по кой от начините го е правил и какви са отзивите.

Благодаря!

# 522
  • Пловдив
Здравейте,

Моля ви за мнение за най - подходящия (бърз, евтин, удобен) начин за предвижване от Милано до Генуа, както и с цени, ако сте пътували вече. Това, което знаем като инфо, е:

1. Влак от Милано Бергамо до Милано Централе - 5 евро, после от Милано Централе до Генуа - 19 евро;
2. Трансфер от круизната компания - 30 евро;
3. Рентакар - около 100 евро за кола с наем и бензин и такси за 4 човека.

Като цена горе долу е едно и също, но ме интересува ако някой е правил такъв преход по кой от начините го е правил и какви са отзивите.

Благодаря!
Ние го правихме преди два месеца-с автобус до Милано Централе и оттам с влак до Генуа-изключително лесно, бързо и удобно. Само препоръчвам да се закупят предварително билетите за влака, защото ние не си бяхме купили и на отиване платихме около 100 евро, докато връщането, което бяхме закупили предварително по интернет ни струваше 36 евро(за 4 билета)

# 523
  • Пловдив
m marinova,
 с автобус от Бергамо до Милано Чентрале, автобусите спират пред изхода на летището (ако държиш на влак, трябва да хванете автобус от летището до гарата в Бергамо и оттам влак - няма никакъв смисъл, освен ако не оставате в Бергамо за нощувка), няколко линии са, пътуването е около час според трафика. За билет от Милано Чентрале до Генуа - аз не бих купила предварително поради възможност за закъснение на полета и изпускане на конкретния влак. С регионалните влакове цените не се променят, купуваш си билети от автоматите на Чентрале, става бързо, плащаш както ти е удобно - кеш или с карта, за деца има намаление 50%. В Генуа гарата е много близо до пристанището, не ви е необходимо такси. Ние се придвижвахме  с две деца, баба и дядо над 80г, и куп куфари и нямахме проблем. Обаче последния път пътувахме с кола и ставаме вече фенове на този вид транспорт до там.   

# 524
m marinova,
 с автобус от Бергамо до Милано Чентрале, автобусите спират пред изхода на летището (ако държиш на влак, трябва да хванете автобус от летището до гарата в Бергамо и оттам влак - няма никакъв смисъл, освен ако не оставате в Бергамо за нощувка), няколко линии са, пътуването е около час според трафика. За билет от Милано Чентрале до Генуа - аз не бих купила предварително поради възможност за закъснение на полета и изпускане на конкретния влак. С регионалните влакове цените не се променят, купуваш си билети от автоматите на Чентрале, става бързо, плащаш както ти е удобно - кеш или с карта, за деца има намаление 50%. В Генуа гарата е много близо до пристанището, не ви е необходимо такси. Ние се придвижвахме  с две деца, баба и дядо над 80г, и куп куфари и нямахме проблем. Обаче последния път пътувахме с кола и ставаме вече фенове на този вид транспорт до там.   

Ние си взехме директен полет до Генуа с едно прикачане в Рим с Алиталия и като сравня цените май излиза същото.

Общи условия

Активация на акаунт