„Завръщане”/ Sila /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 7

• 116 330
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • ... да усещаш мириса на море ...
Наистина така се възпитават не само в Турция, но и тук на Балканите момчетата. Първото нещо на което започват да ги учат е да псуват и след това на всичко останало...

И аз мисля че не е само до религия. Имало е времена, когато и при нас е било така. А може и сега да е така. Какво знаем за живота в малките градове, а какво става зад вратите на домовете... Едва последните години при нас започна да се говори за домашно насилие, а кога ще имаме адекватни закони и противодействие на това, не се знае. И сега при нас мъже убиват жените си, а дори и децата си, защото те са техни и никой след тях не може да ги има ... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 436
Нито ще се спрат, нито това ще е последното, което ще чуем.
Комшулара от много време е поел по пътя от светско към религиозно.
Задържаха всичките си известни личности - певци, актьори и пр. уж за притежание на наркотици. Делата още се влачат, без каквито и да било доказателства. И защо - за да всяват страх и смут. Щом тези известните са ги подпукали, какво остава за обикновените хора.
Толерирането на работещата жена да е със забрадка, с фередже с не знам си какво си...
Спират сериали, ограничават , цензура, липса на свобода на словото...
Както казваше един.." За пари ли? Не, за много пари!"
Един министър с 3 жени - един официален брак и два религиозни.
А тълкуванието на Корана, което се ползва е от преди стотици години...
Той Мохамед може да е имал в къщата си 4 жени, но не са му били съпруги, а само се е грижел за тях - вдовици, сираци и пр....
Ракията не е ракия за пред Господа, било мляко...хич не е лицемерщина...ама хич даже...
Както и да е, търкаме си ние клавиатурите, но кервана си върви към Великата Османска Империя...

# 437
Цитат
И сега при нас мъже убиват жените си

и не само....но наистина жените са в повечето случаи потърпевшите, макар, че си имаме и доста жени за бой...
Нещата са толкова объркани, че единственото ни спасение е да започнем да си възпитаваме подрастващите в общоприетите морални норми - на уважение и зачитане на свободата личността, да не лъжат, да не крадат, да не прелюбодействат ... и пак стигнахме до религиозни порядки, които май са в основата на нормалното съществуване и добрите нрави, независимо дали са християнски или ислям. Няма религия която в основата си да проповядва насилие...Отдавна в нашите училища трябваше да бъдат въведени часове по вероучение и история на религиите.
Един необразован човек е много лесна мишена за манипулация, каквото му кажат че идва от Бога в това започва да вярва. Ако той има основата  и познава философията на религията която изповядва, той ще знае кое вярно и кое не.

# 438
Аз се чудя как пият алкохол и агата и младата му булка, много по- модерни хора в центъра на Истанбул не пият, а те се напиват през ден, поне в последните серии така излезе, ама или единия е оплел калинките, или другия.

# 439
Хайде по една усмивка всички  Heart Eyes  Hug

# 440
Малко остана, дано днес се радваме и на 14 епизод. Благодаря предварително на тези, които качват епизода.

# 441
Здравейте БорСълинки! wavey wavey wavey

Хареса ми това обръщение, та  реших и аз така. Peace Благодаря за хрумката “БорСълинки“  bouquet

Ерка, благодаря за пубрикацията на Деря Кър.   bouquet  bouquet  bouquet
Написаното е толкова точно, че онемявам от истината, поднесена по този начин с това повторение:“И го записва в най-тъмното и закътано място в паметта си“.

Снощи и днес очаквах повече полемики за серията, но нещо ви спря или ви е тъжно за коментар.
Но такива са влюбените аги, понякога са и насилници. Характерно  е за всички мъже на региона и не само. Въпросът е как ще се излезе от това положение. Съла вече разбра, че може да използва факта и да става вече господарка, а  Боран й позволи от виновност като  разреши да станат сватовници на Люсил. Слава богу, че Абай е приятел на Боран, като не се стигна до  никаква излагация, а само  до конфуз.

Пожелавам ви приятно гледане на поредната серия!

# 442
Този път свеки ми хареса как го постави на място Азад.

# 443
Нито ще се спрат, нито това ще е последното, което ще чуем.
Комшулара от много време е поел по пътя от светско към религиозно.
Задържаха всичките си известни личности - певци, актьори и пр. уж за притежание на наркотици. Делата още се влачат, без каквито и да било доказателства. И защо - за да всяват страх и смут. Щом тези известните са ги подпукали, какво остава за обикновените хора.
Толерирането на работещата жена да е със забрадка, с фередже с не знам си какво си...
Спират сериали, ограничават , цензура, липса на свобода на словото...
Както казваше един.." За пари ли? Не, за много пари!"
Един министър с 3 жени - един официален брак и два религиозни.
А тълкуванието на Корана, което се ползва е от преди стотици години...
Той Мохамед може да е имал в къщата си 4 жени, но не са му били съпруги, а само се е грижел за тях - вдовици, сираци и пр....

Ракията не е ракия за пред Господа, било мляко...хич не е лицемерщина...ама хич даже...
Както и да е, търкаме си ние клавиатурите, но кервана си върви към Великата Османска Империя...

Ива,  newsm10 newsm10 newsm51

# 444
на мен сякаш свекито започва да ми харесва, започва да се очовечва

# 445
  • София

едва ли #2gunfire #2gunfire
явно Нарин заради нея пометна

# 446
Скрит текст:
имам превдид случки от по-напред

едва ли #2gunfire #2gunfire
явно Нарин заради нея пометна

# 447
Азад започна да обмисля предложението на Съла... Интересно какво ли ще излезе.
В този случай и свекито и Азад са виновни. Азад реши да се прави на какъвто не е...

# 448
  • София
ама и Съла как се дръвчи на Боран-като че ли тя много разбира за какво иде реч
оттрани е лесно да дава акъл

# 449
И с право му се репчи Съла. Права беше, като попита Боран защо е ага, като не го слушат.
Най  ми хареса заслючението й, че всички се тровят като скорпионите от собствената си отрова.

Общи условия

Активация на акаунт