Отговори
# 150
Момичета, благодаря ви, че откликнахте с информация за моята странна болка! Съвсем възможно е да е нерв, защото от няколко дни ми порасна коремче, а преди това изобщо не ми личеше. Със сигурност не са контракции, т.к. много добре ги познавам.

Сега малко хубави новини! Днес ми пристигна подаръка от Palmer's с безплатна доставка до вратата, каталог на продуктите и 3 мостри Simple Smile Очарована съм!!!
Аз си бях купила ето този продукт: http://m.vitacost.com/products/palmers-cocoa-butter-formula-mass … etch-marks-4-4-oz Той е крем и е доста гъст. По-трудно се разнася, а аз не трябва да си пипам много корема заради контракциите. Сега вече ще си го ползвам само за бюста, а с новата придобивка ще си мажа корема.
Подариха ми ето този лосион с помпа: http://www.iherb.com/Palmer-s-Cocoa-Butter-Formula-Massage-Lotio … l-oz-250-ml/26938 Той се разнася лесно и е идеален за моето коремче Simple Smile

Добре дошли на новите момичета  Hug

# 151
icheto и моето момиченце се казва Ивайла  Heart Eyes

Нова тема
-как са ви зърната от гърдите след предишната бременност?( за вече раждалите). Моите са ужасни,големи и стоят като разранени. Лош спомен имам като цяло от кърменето,макар да не продължи дълго.

# 152
Сега се връщам от ЖК видях моята бебка на 100% е момиче Party много се радвам пак ще връзвам панделки. Тежи 226грама много шава и си крие малката муцунка. Иследванята са ми добри всичко е в норма Simple Smile

Сладурка количката е много хубава и цвета е мн нежен. Ние гледахме малката в подобна на тази количка даже спеше в нея до 6м защото неискаше в креватчето. Нищо и няма не се е деформирало детето или с изкривявания.
 Единственото което имам като претенции за колички е дръжката да е подвижна. Веднага ще кажа защо. Защото когато сме на разходка слънцето се върти и свети в очичките, обръщам дръжката и проблема изчезва. Друго понякога духа вятър и когато е топъл вятъра неможеш да сложиш наилоновото покривало защото бебето ще му стане задушно а пък иначе му влиза прах в очите тогава пак обръщам дръжката и проблема е решен. Естествено това си е мое мнение всеки решава каква количка ще му е най- удобна , но определено това с подвижната дръжка е +1 поне според мен

# 153
icheto и моето момиченце се казва Ивайла  Heart Eyes

Нова тема
-как са ви зърната от гърдите след предишната бременност?( за вече раждалите). Моите са ужасни,големи и стоят като разранени. Лош спомен имам като цяло от кърменето,макар да не продължи дълго.

Моите зърна също са мн големи но не изглеждат се едно са разранени  newsm78 поне така мисля. И сега след като забременях станаха мн кафяви като шоколад

# 154
  • Пловдив
За излизането-с каката на 7 ден бяхме на разходка. Като сложа и 3 дена в болницата, значи съм я извела на 10 дена. Тя също беше лятно бебе. И на първата разходка и след това беше само по боди с къс ръкав и чорапки. Разбира се, че като спеше я завивах с тънка памучна пелена. В Пловдив е много топло. Нямаше как с дълъг ръкав.
За помоща-майка ми беше предния път. Сега не знам, ще ми се да дойде най вече за да се радва на бебето и на каката. Те не живеят в Пловдив и рядко се виждаме. Иначе мисля, че бих се справила сама. Свеки не я искам, дразни ме.  Embarassed
За количката-Кира, аз съм за зелената, въпреки, че и оранжевата ми харесва, но зелената повече.
Ние също се спряхме на полска. Уж исках по евтина количка, ама и аз и мъжа  ми се влюбихме в една жълта.  Heart Eyes Даже днес си писах с Галикс и казаха, че ще ми се обадят през март, като я получат, защото в момента я нямат.
sladurka, аз отгледах дъщеря ми с количка на Чиполино, комбинирана, облегалката падаше до пълно легнало положение. Но сега искам да си има кош. Четох, че е по добре, особено за лятно бебе, защото бебето е повече време на разходка и е хубаво да има удобно матраче за гръбчето.
За също съм за цяла дръжка. За мен тези разделените са по неудобни, например ако говориш по телефона или държиш нещо с едната ръка, трудно се управлява. Ако е цяла дръжката хващаш я по средата и нямаш грижи.
Зърната са ми ОК.

# 155
  • София
Добър ден и от мен,добре дошли на новите момичета,еха колко много станахме ,много се радвам за което Simple Smile
При мен няма нищо ново ,оправих си проблема с болничните надявам се повече да не се повтаря.
Килограми ,от начало свали 2 ,после си ги върнах плюс още 2кг,мисля че е напълно нормално до 5 месец се кача по около 1 кг,после ги дават по 2 за всеки следващ,но всичко е строго индивидуално Simple Smile,после ще спортуваме по парковете ,живот и здраве( и аз го пиша всеки път ,имам такава необходимост). За излизане сина го родих началото на септември и на 12 ден след изписването бяхме навън,мисля и сега да е така ,ако времето и моето състояние го позволява,а и аз няма как да затворя малкия в нас Simple Smile.
За помощта силно се надявам майка ми пак да дойде за около месец,много си ми помага и добре се разбираме,тя главно с домакинските неща се заема  и с баткото ,в последствие и свекървата може да дойде ,ако се освободи че тя работи и така,не иска да се правя на героиня и знам че ще ми е трудно с малко бебе и батко на няма и 3 години,но ако не се разбирахме добре щях да се замисля, newsm78 по добре без излишни нерви точно в периода след раждане.
Гърдите ми май-нямат кой знае каква промяна ,за сега,а за разраняването и болките в началото на кърменето не искам да си спомням,но най-добрия лек тогава за мен си беше пак кърмене и кърмене и едни компреси си правих и всичко отшумя,силно се надявам сега да не е чак толкова болезнено,че уж нали са тренирани  Laughing
Болки няма кой знае какви,от време на време ме придърпва коремче но е поносимо,но виж кръста и по точно опашната кост понякога ме скъсва,но си мисля и аз че е притиснат нерв,дано мине бързо.
Имаше и други неща ,ама бременилския ми мозък това е запомнил Joy,ааа количката и аз много я харесах ,аз съм по зеленото обаче,но това е въпрос на вкус Whistling,колкото до тези без кош,мисля че са пригодени и за новородено,моята кака си отгледа бебка точно в такава на чиполино ,без коша.

# 156
Четох, че е по добре, особено за лятно бебе, защото бебето е повече време на разходка и е хубаво да има удобно матраче за гръбчето.

И аз това щях да кажа Peace Все пак доста време ще се прекарва навън...

И мен ме боли точно кръстът и опашката - като захапе, не пуска по цял ден. И е придружено с едни такива леки болки, наподобяващи ПМС, което ми скапва настроението, защото явно на мозъка ми му се изпращат сигнали, че е в ПМС и че трябва да ми е нервно - съответно ми става нервно, все едно ще ми идва hahaha Ходи го обясни на мъж това, после, защо само съм крещяла! Laughing

# 157
  • до едно тепе
Зърната ми са големи и болезнени. Не са разранени, но се появиха едни като пъпчици по тях и от тях са толкова чувствителни. Иначе белезите си ми личат от раните от кърменето. Първите 20 дена кърменето беше кошмар. Така и не искаше да захапе както трябва. После се научи като му попорасна малко устата Laughing
За количките с коша не мога да преценя. Нашата нямаше, но пък и моя синковец до 5-6 месечна възраст спеше по 20 мин и след това се дереше до посиняване дори като го носех. Тръгвахме на разходка както си беше заспал и като се събудеше след 20 мин ставаше ужас. Рев докато не се приберем и не влезем във входа. Предполагам се плашеше от шума навън, защото след изписването тогава беше месец и нещо -20 градуса навън и нямаше как да излезем. Чак като си взех слинг и при най-лекото мрън го вземах и намушвах вътре спря да пищи по улиците. Постепенно свикна и започна да се вози и в количката Rolling Eyes

# 158
Здравейте и от мен най-после успях да ви изчета Simple Smile
Добре дошли на новите мами   bouquet

Относно покупките на биберони и залъгалки - моля мамите с опит да кажат какви наблюдения имат какво е по-добро каучук, силикон....  И ест моето мнение ако биберона не ми е подходящ никога не бих си позволила да го продупча защото се оказа че има голямо значени къде му е дупката да не е струята направо към гърлото на бебето... Simple Smile
Списъка на Или. много ми хареса ест ще си го променя така че да отг на моите виждания и нужди...
Мисля да купя повечето неща след раждането така ще съм по наясно какво точно ми трябва.. Simple Smile

Четох за раждането... мислех че като не си секцио упойката ще е чрез система... за Окситоцина.. дали не може да ми го сложат след като се види организма ми колко бързо реагира... А не за добър ден Grinning

hope! за колко време ти пристига поръчката от този сайт за продуктите на палмърс и безплатна ли е?

Може би откачам но имам чувството че двете ми зърна са различни... едното е по светло и сякаш каналите му са по-розови от другото Sad

# 159
Ох, и аз съм в голямо чудене за коша за новородено. Миналия път минахме без такъв, а с комбинирана количка с напълно легнало положение. Абе ще трябва да се разходя на място да ги огледам, а не само в нета.

Отделните дръжки обикновено са на по-малките, сгъваеми колички. Моделът който имахме за лека и лятна количка беше с толкова стабилна конструкция, че количката не се кривеше, дори да буташ само за едната дръжка. Пак ще търся такъв.

Другото ми изискване е центъра на тежестта. Като сложиш отзад тежка чанта да не се обърне количката, когато извадиш бебето от нея и остане само чантата.

icheto,   bouquet

Зърната... добре са, засега няма промяна. Малки и розови. Нямаше промяна и първия път. Но кърмих само с предпазители. Дори цедих с предпазители.
Началото е трудно, но се свиква. А и си струва. За бебчо. Peace
Скрит текст:
В стаята след раждането бяхме 4 жени, само аз секцио. Та имах късмета да гледам как ги учат да кърмят, докато аз още нямах кърма. И само като виждах как прехапват устни и стискат очи, когато бебето засуче, ми се изправяше косата.
Опитах само веднъж. Не знам дали защото аз съм лигава или гърдите ми са много чувствителни, но беше страшно гадно и болезнено, направо бих казала по-зле от болката от секциото. Зърното ми се разрани, потече и малко кръв. И веднага минах към силиконови предпазители. За щастие бебка не ги отказа, имаше страхотен рефлекс за сучене. И така боли, но се свиква и не разранява. Една сестра се опита да ми се скара, защо съм кърмела със силиконови предпазители, щом имам толкова добре оформени зърна. Сопнах й се, че предпочитам бебето ми да пие кърма, а не кръв и тя ме остави.
Изобщо не разбирам жените (измежду които и майка ми), които казват, че да кърмиш е едно от най-приятните усещания на света. Приятна е единствено мисълта, че правиш най-доброто за детето си. Физически ми беше неприятно. Но не се шашкайте, аз съм принцеса по принцип, не нося на болка хич, и рядко си причинявам какъвто и да е дискомфорт.

# 160
Здравейте и от мен. Аз да се похваля, днес мина ФМ и всичко е наред. Ще си имаме момченце вече е сигурно на 100%  Heart Eyes Може ли да ми добавите едно синьо щърчелче и да ме преместите на термин 23.07
Благодаря!

Мъничкия през цялото време си беше скрил личицето в плацентата и крастосъл ръчирки пред него, та не можахме да го видим много хубаво.  Важното е, че всички параметри си бяха наред. Тежи около 203гр.
Сега чакам с нетърпение резултатите от БХС, дано и там всичко да е наред  baby_neutral

За количката аз съм си харесала на Лорели- Монца 3, триколка. Страшно ми харесва видях е и на живо и определено това ще е моя избор. Но все пак ще чакам по- нататък с покупката.

http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/73861/s/lorelli … tegory/123456789/
Ето я и нея Simple Smile

Хубава вечер на всички!   bouquet

# 161
Да се запиша и аз в новата тема. Може да ми сложите синьо щъркелче на kareliyka- термин 24.07.2015г. А момичета аз иначе откакто чувствам бебо съм мн по спокойна. Единствено съм в паника с яденето, нали казват " бебето се храни с това, което ядеш ти" и само гледам годността на храната, душа всичко и пак съм в паника. Миналия ден хапнах от една вафла симона, беше много вкусна и като погледнах с изтекла годност, добре че съм се сетила.

# 162
hope! за колко време ти пристига поръчката от този сайт за продуктите на палмърс и безплатна ли е?
Аз спечелих продукта от играта на Palmer's, за която пуснах линк в групата. Тегленето беше в понеделник, а доставката беше за тяхна сметка. Виждала съм продуктите им в дрогерии  Lilly и Вис Виталис (от там си купих крема). По аптеките се намират по-рядко.

Мishelka_86, kareliyka, честити момченца! Вече сте горди притежателки на  stork-boy на първа страница  newsm44

# 163
hope! честита награда извинявай не бях разбрала от къде си спечелила но вече ми е ясно Simple Smile

Иначе разликата в цените е ужасяваща като гледам бутера за стрии в бг е 22лв в англия е 3,99паунда... Поръчах на приятелка 1 ама ми е неудобно да поръчвам постоянно и ако има ефект сигурно от някой сайт ще си купя следващото...

за Количката аз съм си избрала но всеки ден се опитвам да се разубедя или поне да си харесам някоя друга ама... за сега е тази Simple Smile Някой има ли наблюдения над тази марка, дали са достатъчно качествени, хареса ми и ме обнадежди че е с 2г гаранция... А от магазина ми правят комплимент като техен клиент и казаха че ако спукам гума ще ми я сменят те с нова.

# 164
mishoko относно МБ трябва да се направи при записването при д-р. Няма проблем и сега. Не се притесняваи.

За излизането смятам вторя ден от изписването да сме на двора. Повечето деца спят мн по добре навън, а и докато спи ще си гледам и подържам цветната градина.
Не съм съгласна с Роси. Да те са 9 м на 37 градуса ма нямат нито памперс на дупето нито боди ми са голички. Кожичката им е мн нежна но никои не е казал че ще ги слагаме на плажна кърпа да ги печем. Имунитет добиват от кърмата затова има и твърденя че кърмените бебета се разболяват по рядко.
Когато ни изписаха с първото ми дете майка все ми се бъркаше и я навличаше. То милото плуваше в ппот и постоянно и се карах, то е есенно бебе.
Когато пипнеш рачички крачета и носле ще си покаже да ли му е студено.

Всеки си преценява, аз споделям какво съм научила досега. Първото ми дете беше родено на 11 март, вкъщи спеше с памучна цяла пижамка от тези на H&M и олекотена завивка, която ползваме предимно зимата и когато е студено пролет/есен. След 1-2 месеца спеше по къс ръкав и ританки, след това само по боди. Но новороденото трябва да се приспособи и както казах става въпрос за вътре и за първите 1-2 седмици. На 22 градуса не ми е ок бебе на 2 дни да е по потник. Ние в момента сме на 23 градуса постоянно и всички сме си облечени с леки дрехи, но не сме голи. Сина ми често ходи по боди и чорапки само вкъщи.   Но щом пък казвате, че бебето ще покаже, ок Simple Smile

Много малко майки мислят за разходки първата седмица, най-вече заради изтощението, стреса, болките, а и доколкото знам бебето постепенно се подлага на външните условия - в началото по 5-10 мин. С мартенското ми бебе бяхме на разходка в парка след 2 седмици. За 40 дни това са остарели поверия и глупости за мен. Сега със сигурност ще излезнем и по-рано, най-малко баткото няма да стои затворен. Имаме огромна тераса, като там първо ще почне каляването. Хубаво е в началото да се избягват места с много хора, коли и изпарени газове, най-добре в паркове или на двора Simple Smile

Първото дете сме го гледали сами с баща му до 4 месец, а до година и 3 месеца - сама. Той замина за САЩ, а ние чакахме виза. Беше изключително трудно сама, но така научих, че съм силна и мога с много неща да се оправям сама. Помагаше ми майка ми през уикендите, когато не работеше. Свекърва ми живееше далече и е идвала веднъж два пъти. Сега ще опитаме майка ми да дойде, ако й дадат виза, защото ще имам нужда от помощ с две деца и домакинска работа. Мъжа ми няма да има нито ден отпуска след раждането. Ако не - може свеки да дойде, но не е предпочитан вариант. Градините тук са ужасно скъпи и не мога да дам голямото на градина. Та ще се гледаме всички заедно.

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 22:53 от Росица Кънчева

Общи условия

Активация на акаунт