Веганството - да споделим опит тема 16

  • 46 184
  • 679
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 732
ау, За Слон, много точно попадение.   bouquet (Имаш интересен стил на писане.......)

а за участието си в тази тема съм изключително благодарна! Много научих и намерих отзвук на мои нагласи.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 417
ЗаСлон - право в десятката!  Hug

# 32
  • Мнения: 1 748
В Кринг не ми харесва, че преобладаващо за ястия със "заместители" на месо. Аз нито го обичам това месо, нито искам да го ям. Защо ми е да ям заместители  newsm78
Това не ми харесва там. А иначе общо за всички вегански и вегетариански ресторанти не ми харесва, че е мазничко Хубаво, че е студенопресовано и не знам си какво, ама много слагат. И десертите, които правят включват предмимно ядки и масла, пак са мазни. То салатите в Уго са по-малко обляти с мазнина.Не ме разбирайте погрешно Слънце и Луна, Soul Kitchen и Веда хаус редовно ги посещавам, просто ми е направило впечатление.

# 33
  • Мнения: 261
В Кринг не ми харесва, че преобладаващо за ястия със "заместители" на месо. Аз нито го обичам това месо, нито искам да го ям. Защо ми е да ям заместители  newsm78
Това не ми харесва там. А иначе общо за всички вегански и вегетариански ресторанти не ми харесва, че е мазничко Хубаво, че е студенопресовано и не знам си какво, ама много слагат. И десертите, които правят включват предмимно ядки и масла, пак са мазни. То салатите в Уго са по-малко обляти с мазнина.Не ме разбирайте погрешно Слънце и Луна, Soul Kitchen и Веда хаус редовно ги посещавам, просто ми е направило впечатление.

Напълно споделям мнението ти , и на мен същите неща са ми направили впечатление Peace

# 34
  • Мнения: 2 431
Благодаря за новата тема!   bouquet
Палечка, страхотни храни си снимала, за лещата и моето мнение е, че точно така си изглежда. Simple Smile
Не знам дали сте коментирали, дано не спамя, но Ванила Китчън си сменя мястото, ще бъде до Ловния парк вече. Simple Smile

# 35
  • София
  • Мнения: 5 245
Дояла ми се е няква манджа със спанак и гъби. Дайте идея какво друго да сложа та да стане ептен манджа с грозде?  Mr. Green Какво ще си върви според вас?

# 36
  • Мнения: 2 431
kashmir, майка ми прави спанак с лук и леща и е превъзходно! Simple Smile Според мен гъбите няма да пречат в тази комбинация Simple Smile))

# 37
  • София
  • Мнения: 5 245
Хм лещата ли трябва да е първа? Как ще са по последователност? Rolling Eyes

# 38
  • Мнения: 2 431
Лещата и спанакът се варят отделно, доколкото помня, а в тиган се запържва лукът и после се прибавя към лещата. Гъбите според мен може да се приготвят и с лещата, и с лука, мисля, че всякак ще стане. Simple Smile Лично аз подправките (с изключение на солта и черния пипер) обичам да ги запържвам, така си вадят по-добре аромата. Бих сложила дафинов лист, кимион и чесън. Успех Simple Smile

# 39
  • Мнения: 261
Дояла ми се е няква манджа със спанак и гъби. Дайте идея какво друго да сложа та да стане ептен манджа с грозде?  Mr. Green Какво ще си върви според вас?
Аз правя кафяв ориз със спанак и гъби , супер елементарно , всичко само варя.
И накрая при сервиране му слагам сурови домати и соев сос ,  става салата/манджа с грозде , но вкусна Laughing

# 40
  • София
  • Мнения: 5 245
  Hug Мерси за идеите. Отивам на пазар да видим какво ще купя. А дафинов лист не понасям Sick

# 41
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
И на мен спанак с ориз. За гъби не ми е идвало на ум, ама някакси не ги връзвам двете, та...(мое мнение си е,де).
Жалко за дафиновият лист,Кашмир. Страхотен е при болки в стомаха. Аз го слагам навсякъде. А и помага за храносмилането и за омекотяване на вкусовете, напримеер когато готвите лук, добавете в манджата, предотвратява метеоризмът. Hug

# 42
  • Мнения: 9 992
Дояла ми се е няква манджа със спанак и гъби. Дайте идея какво друго да сложа та да стане ептен манджа с грозде?  Mr. Green Какво ще си върви според вас?

С ориз на фурна.
Сещам се за няколко варианта. Задуши гъбите под капак, добави лук, като остане на мазнина добави малко ориз. Спанака или го задуши и него да омекне или кипни вода и го задуши малко, после всичко в фурната, а водата от спанака за бульон за ориза ползвай.

# 43
  • Мнения: X
Напоследък се чувствам ужасно, когато си помисля за месо. Животните, очите им, погледът, умирам заедно с тях. Винаги съм обичала животни, винаги съм имала около себе си такива. И винаги съм изграждала връзка с тях, сякаш се разбираме  без думи. Само като си помисля затова и ми се плаче. Кокошките,които живеят не знам как да го нарека, неописуем живот в теснота и ужас и дори не осъзнават,че може да им е по-хубаво. Това крайно лишение ме кара да страдам адски много. В много отношения животните станаха по-умни, по-добри и по-значими отколкото хората. И това експлоатиране ме кара да се замислям все повече и повече, докъде ще стигне маркетингът и огромната машина за пари, която го храни. Не мога сякаш да си простя,че половин земя страда заради мен. Отгледана съм с домашно месо и мляко, мразех мляото, месото обичам и до днес. Но не мога да превъзмогна моралните си граници, които все повече ме отдалечават от това, което се очаква да бъда.

Съжалявам за спама, но не знам къде другаде мога да споделя нещо по тази тема.

# 44
  • София
  • Мнения: 5 245
Фрея, мисля, че всеки в темата е минал през емоциите, които описваш. Тук им е мястото за споделяне.  Hug

Накрая направих спанак, гъби и нахут. Вкусно стана, ще кача снимка. Peace



Ох, замразените ми малини привършват. Имам само за още едно смути. Това ме кара да се чувсват неспокойна (все пак съм рак и за мен е важно да имам запаси).  Mr. Green


Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 09:05 от kashmir

Общи условия

Активация на акаунт