Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 199
  • 679
  •   1
Отговори
# 60
  • на острова на мечтите
danilu, понякога ситуацията на пътя не го позволява, всяка маневра при висока скорост би коствала живота на хората в автомобила, ако е на магистрала; ако е в населено място или междуградски път може да се предизвика ПТП с друго превозно средство; не е толкова просто, както изглежда
По принцип на магистралата не би трябвало да има животни. Там ги изоставят стопаните им, след като не им се ще да се грижат повече за тях #Cussing out Но по пътя ако се кара с нормална скорост може и да се избегне. Знам, че не винаги може да стане, но поне да не се кара безотговорно и бързо както често става. Веднъж един момък се беше засилил да ме изпревари пред кръгово движение(не знам как се казва точно на български в момента), но като видя чичко полицай и се намести мирно и кротко... Хилих му се поне 2 км.
Хубави неща сте постнали. Ами ядете ли ги след като са толкова перфектни Thinking newsm78 Mr. Green

# 61
  • София
Хей, в еуфорично настроение ви напомням какво ви питах преди време. Тогава беше само намерение Simple Smile 
Скрит текст:
Намерихме си и първия съмишленик/съсед - почти веган е Simple Smile
леко заобиколно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801664.msg30215221#msg30215221

# 62
  • на острова на мечтите
Хей, в еуфорично настроение ви напомням какво ви питах преди време. Тогава беше само намерение Simple Smile  
Скрит текст:
Намерихме си и първия съмишленик/съсед - почти веган е Simple Smile
леко заобиколно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801664.msg30215221#msg30215221
newsm10 smile3501 Чудесно новина!
Вчера правих крем,по точно креме супа, от "финокио"(вид копър
)! Стана много вкусно. Моят индикатор, дали нещо е сполучливо, е домашният ми хищник(ММ) Mr. Green

# 63
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Данилу, резене се казва  Simple Smile
какво друго сложи в супата?

кога му е сезона? при нас сега има внос от Италия.

# 64
  • на острова на мечтите
Данилу, резене се казва  Simple Smile
какво друго сложи в супата?

кога му е сезона? при нас сега има внос от Италия.
О, благодаря, Ази!Аз много имена на продукти италиански продукти на български не ги знам, или ги поиталианчвам, та съм признателан, когато ми помагате!
 Ами нищо особено не сложих-нарязах на резени, сложих малко вода, сварих, беше прясно, та се свари много бързо. После добавих сол, зехтин, малко пресен лук за вкус и пасирах. Иначе тук се яде на салата нарязано и дори неовкусено. Сезонът му е точно сега, до месец март. Подпомага храносмилането.
Забравих да питам, купих си фъстъчено масло. Май направих голяма дивотия, защото не ми харесва, ама все пак е източник на растителни мазнини, та реших да си пробвам отново вкусовите рецептори Sick  Дъщерята на мъж ми е женена за камерунец и там го уважават много това масло, произвеждат доста голям процент от световният добив на фъстъченото масло, та при тях го пробвах за първи път и ми хареса. После си го закупих,ама ми се видя гадничко. Изхвърлих го и сега пак се подведох! ooooh!Как може да се ползва!?

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
разбъркано с мед на филия
ants on the log стръкове целина, фъст. масло и стафиди - много вкусно
за сосове - аз слагам фъст. масло и зелено тай къри
в сладки или сладкиши
в сурови бонбони

предполагам, че има и други приложения, аз така го ям.

резенето самО на супя няма кой да го яде в нас.
аз го правя на салата, грилвано и после мариновано (antipasti), или като подправка в супа.
иначе и това сега тук е много крехко. произведеното в германия е все едно дървено...

# 66
Фъстъченото масло направо от буркана го ям, чисто, без подслаждане. Харесва ми, но е доста тежко и трябва по-бавничко да се преглъща заради консистенцията му.
А скоро си взех за пръв път и лешников тахан - как хубаво ухае и е много вкусен!

# 67
  • на острова на мечтите
Много ви благодаря!
Аз се зарових из нета,ама няма кой знае какво като идеи. Ще пробвам нещо от вашите предложения. Искам да направя и бисквити, но не съм намерила точната рецепта-или има яйце, или има и обикновено масло newsm78 освен фъстъченото, та засега съм в процес на проучване и събиране на идеи!
Идеята за супа, а тряб ваше да направя само сос от резене, но после промених идеята, ми дойде от едно ТВ предаване,където често го използват като сос към основно ястие. На мен ми стана малко рядко и заформих тази кремссупа, която се оказа много приятна и лека на вкус.

# 68
  • София
На Дни на отворените врати във Валдорфското училище в София едно американско семейство беше направило бонбони с фъстъчено масло - с био какао и не помня какъв подсладител. Дали правилно съм запомнила, имаше сладко или етерично масло от портокал.
Бяха толкова вкусни, че избягах, за да има и за другите хора. Нямам рецептата и никога не съм купувала такова масло. Но още помня вкуса Simple Smile
Успех!

# 69
А аз съм голям фен на сусамовия тахан  Heart Eyes Добавям му какао и мед и един буркан от 500 мога да го изям за два дни, няма такава вкусотия! шоколадът от магазина пасти да яде !  Grinning

# 70
На Дни на отворените врати във Валдорфското училище в София едно американско семейство беше направило бонбони с фъстъчено масло - с био какао и не помня какъв подсладител. Дали правилно съм запомнила, имаше сладко или етерично масло от портокал.
Бяха толкова вкусни, че избягах, за да има и за другите хора. Нямам рецептата и никога не съм купувала такова масло. Но още помня вкуса Simple Smile
Успех!

То се прави от семките за козметични нужди ако не греша, дали не е било сладко от портокали?

# 71
Малко вкусно и от мен

Не е нещо специално, но от сърце  Heart Eyes В петък ще има по-специални играчки.

# 72
  • на острова на мечтите
 ЗаСлон  Hug
Фрея, чудесни снимки! аз или съм с изключен телефон, или манджата свършва преди още да се натуткам да снимам Mr. Green
Сега  Mr. Greenда дам отчет за фъстъченото масло. След като вече бях решила, че съм закупила нещо, което няма да ми хареса, вчера, по-точно снощи, отворих буркана и се оказа, че е много вкусно, леко соленичко, но и със сладък привкус. А и с парченаца счукани фъстъци. Ммммммм... Мъж ми, много е любопитен, като ме видя да хапвам с удоволствие туй нещо от буркана, реши да опита. Той ми е много скептичен, особено ако "манджата" е от чужбинско, но този път и той одобри. Сега,обаче, ми се пръква още един проблем newsm78 Не как да го употребя фъстъченотот масло, ами как да спра да бъркам в буркана Mr. Green
Тази сутин портокали с киви и сусам, сухарче с .....А сега да ви видя, дали ще познаете с какво ги бях намазала Wink

# 73
Ау, какви вкуснотии сте наредили!

Кашмир, благодаря за темата!

ДилянкаHug

Аз си бях в БГ за седмица и се отбих в Кринг. Много ми беше вкусно, а и сервитьорката беше голяма сладурана.

# 74

Общи условия

Активация на акаунт