Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 232
  • 679
  •   1
Отговори
# 90
Фея, твоите гозби като картина, не знам калориите но поне очите се насищат.  Hug

# 91
Аделинда, благодаря! Аз после си сипвам още два пъти по толкова, та калориите ги докарвам без особени усилия  Simple Smile

# 92
  • на острова на мечтите
Дами, каква беше рецептата за синузит? Търсих я назад, но не откривам. Става ли за възпаление на синусите от грип?

По памет бршно,малко сол,вода,бирена мая. Оствяш да втаса и нанасяш около носа и очите. Преспиваш и измиваш добре. Не се излиза веднага навън. Действа - изпитано.

# 93
Виждала съм го с очите си, при синузит. Отивате на планина (но не зимата, естествено), намирате мравунят с мравки, червени ли се водят, не знам и аз какви са, тупате мравуняка, докато мравките започнат да изпускат "отровата" си по ръцете ви. След това веднага си слагате ръцете пред носа си и дишате. Много е силно, нещо средно между оцет и амоняк е. След това от синусите започват да изтичат секрети във всички цветове на дъгата. Повтаряте при нужда след години.

Аз като се сетя, докато съм на планина, също си го правя, за прочистване, макар да нямам чак синузит.

Успех!

# 94
Ето рецептата за синузит.
shinebox , нарича се мравчена киселина. Много е силна и трябва да се внимава.

# 95
  • на острова на мечтите
Ето рецептата за синузит.
shinebox , нарича се мравчена киселина. Много е силна и трябва да се внимава.
Изпробвано от мен и помага наистина.
Ами мравките не умират ли така
Виждала съм го с очите си, при синузит. Отивате на планина (но не зимата, естествено), намирате мравунят с мравки, червени ли се водят, не знам и аз какви са, тупате мравуняка, докато мравките започнат да изпускат "отровата" си по ръцете ви. След това веднага си слагате ръцете пред носа си и дишате. Много е силно, нещо средно между оцет и амоняк е. След това от синусите започват да изтичат секрети във всички цветове на дъгата. Повтаряте при нужда след години.

Аз като се сетя, докато съм на планина, също си го правя, за прочистване, макар да нямам чак синузит.

Успех!
  newsm78 Cry

# 96
Благодаря ви! Вчера намерих една подобна рецепта, но с брашно и ракия. Правих я и не знам от нея или от всичко останало днес съм малко по-добре.  Имах синузит като дете и отдавна нямам проблеми с него, но сега грипът ме удари там и в ушите. Няма да ви казвам как изглеждах намазана с тесто и памуци в ушите hahaha

Фея, както винаги големи красоти. Този сос с ягоди само соево мляко и ягоди ли съдържа?

# 97
Съмнява ме да умират, а и минавайки на метър от мравуняка, шанса да сгазиш някоя е по-голям. То не се налага да ги стискаш или нещо такова, а само да тупаш по мравуняка с ръце.

take a smile, какви са рисковете, защо трябва да се внимава и какво може да се случи. Аз последните 5-6 години всяко лято поне 5-6 пъти се надишвам с киселината им, ей така профилактично...

# 98
Дъждец, и малко банан сложих, като сгъстител.

Днешната вечеря за ММ и мен беше ориз с патладжани, доматен сос, гъби и магданоз:

Децата, понеже не обичат нито гъби, нито патладжан, ядоха това, което си поискаха:

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 05:34 от Фея Кръстница

# 99
shinebox , профилактично в микро-количества не мисля, че има риск. Но знам, че е силна. В пълна сила важи правилото за дозата и  отровата.
Мравчената к-на уврежда очния нерв, бърбеците, мозъчните и сърдечните клетки.....

# 100
take a smile, благодаря за отговора Simple Smile

Ще намаля дозата до 2-3 пъти на година. Иначе то така чрез вдишване и да искаш, не можеш да поемеш много, защото е много силен мириса и е нетърпимо да вдишаш много.

# 101
  • на острова на мечтите
Ох,пък аз реших,че тупайки с ръка ще ги убия,или поне,че така трябва.
Днес салата от зелен фасул и домати,и фалафели.

# 102
# 103
Цяла вечност те нямаше! Радвам се да те видя Simple Smile

# 104
  • на острова на мечтите
Пак аз, ама пустото му ЕГН Crossing Arms Купих си небелено конопено семе. Ама не мога да намеря рецептите за мляко, или какво се приготвя от него. Преди имах белено и леко натрошено и си ръсех на салати и основни ястия, ама за цяло нещо не си спомням как се ползва. Помощ! Моля!

Общи условия

Активация на акаунт