Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 240
  • 679
  •   1
Отговори
# 105
Данилу, никога не съм купувала небелено конопено семе. При нас е забранено за продажба.

# 106
Данилу, никога не съм купувала небелено конопено семе. При нас е забранено за продажба.

А тъй. Crazy

# 107
Тъй де. Иначе всеки ще си има саксия с прясна марихуана.

# 108
При нас е разрешено, но не е сурово.
Но и марихуана се гледа в някои дворове без проблем.

Мляко от небелено се прави като се накисне за 8 часа; после съотношението е 1:4 - коноп: вода (най-често). После се блендира, прецежда и се пие. Но има друг вкус от това с белено.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 01:06 от Вери

# 109
Аз съм си купувала небелено. Киснех го цяла нощ и на око слагах вода и коноп. После пулпата се изхвърля за съжаление. Наскоро един човек ми каза, че слагал по малко в хляба от нея, но не мога да си представя как ще се яде тази твърда обвивка  на конопа.

# 110
Момичета, вече нямам търпение да излизат пресни плодчета, че тези ябълки цяла зима  Thinking не че са лоши, ама вече искам червеничко, ягоди, черешки  #Crazy #Crazy #Crazy

# 111
  • на острова на мечтите
Благодаря! И аз си мислех, че тук е забранена продажбата, но съм си го закупила най-легално от билкова аптека, така че явно има и позволени видове. Дали не ръснах някоя глупост newsm78
 и дали има видове разрешен коноп?!Както и да е, отивам да кисна.
За пресни плодове ще почакаме и ако не се повторят отново бури като вчерашната( с жертви и куп изкоренени поражения) през април би трябвалио да видим първите ягоди и череши. Не че няма пресни ягоди,ама аз не купувам извън сезона. Пък исега тук е сезонът на портокалите, та не се оплаквам. Макр че започва да свършва, преди да се изчерпят си правя сокове на корем!

# 112
И аз преди април не купувам ягоди, че даже и след средата.

А тази "новина" видяхте ли я: http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/6823-priznaha-veget … -zabolyavane.html

С колегите много се смяхме. Оказа се, че не е баш истина, ама поне се развеселихме  Joy

# 113
  • София
Това от много време се върти в интернет пространството

# 114
Днес ще пробвам комбинацията от мурсалски чай и джинджифил. Всички сме настинали, а мен един нерв ми опъва на врата от седмица, ще докладвам резултата.  Peace

shinebox, статията е отдавна и не е достоверна, но любителите на мръвката, често я натриват, за тях сме такива дори статията да е лъжа.

# 115
Кашмир, на мен днес ми го пратиха, за мен е ново  Rolling Eyes Grinning

Колегите ми, които ядат месо ежедневно, никога не биха си позволили да ме поучават и дори не мисля, че смятат такъв режим на хранене за лош и т.н.. Аз като цяло срещам много толерантност и от семейство и от приятели, колеги, всички. Само по заведенията ме дразнят, че не навсякъде имат храна без животни.

Иначе на мен напоследък вечерята ми е все една и съща:
половин кг чери домати, или една зелка айсберг за салата, 1 намачкано авокадо със сол и истискан лимон, намазан върху квасен хляб. Освен ако не съм навън с приятели, това ми е вечерята, става за 5 минути, много засищащо, абе супер...

# 116
Коментирали сме преди различни отвари/тинктури за пречистване от паразити. Никога не съм пила и затова моля, ако някой е пил ликьор от зелени орехчета да сподели опит. Притеснява ме, че се пие сутрин на гладно и как се отразява това, ако човек има стомашни оплаквания като гастрит например?

# 117
  • София
Дайте идея с какво да вдигна хемоглобина. Освен цвекло и чесън?   bouquet Желязото си ми е ОК

# 118
Дайте идея с какво да вдигна хемоглобина. Освен цвекло и чесън?   bouquet Желязото си ми е ОК
Пиеш ли В12?

# 119

Е за нисък хемоглобин дават желязо да се приема, как желязото ти е ОК, а хемоглобина нисък.?

Най-много желязо се съдържа в сушената мащерка – 123,6 милиграма на 100 грама. Голямо е количеството желязо и в сушения босилек, сушената мента, майорана и кимион (но не смлян), овесената каша, сушения и стрит копър, пълнозърнестия ориз, куркумата, дафиновия лист.

В най-големи количества желязо се съдържа в , боба, граха, лещата, бадеми, орехи, фъстъци, натурален шоколад, сушени сливи и сушени кайсии, тиквени семки, тофу.
Киноа и амарант са подходящ източник на желязо за вегетарианците

Добра алтернатива за вегетарианците са храните като киноа и амарант. Зърноподобната киноа е с много високо съдържание на протеин – 14% от масата, желязо , магнезий и фибри. Амарантът пък, известен още като Кралското зърно, съдържа белтъци от типа албумини и глобулини, които се разтварят и усвояват по-добре от съдържащия се в пшеницата проламин.

То обаче трябва да се консумира заедно с плодове, съдържащи витамин С, за да се усвои желязото по-добре. В никакъв случай не бива да се яде в комбинация с пълнозърнести храни, тъй като те пречат на приема на ценния елемент.

Общи условия

Активация на акаунт