Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 375
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
Кате, ти гледа ли Wild?
Вече има субтитри за него, че бая ги почахме Rolling Eyes
Аз още не съм, но напоследък не ми се гледа.

Попаднах по ТВ1000 на Малки жени, не го бях гледала, а като видях и годината му си казах, че по-добре, че сега го гледам за пръв път.
Може би, то не може би, ами със сигурност щях да го възприема различно от сега. Много ми хареса, изключително приятен и в същото време засягащ трудни въпроси и моменти от живота на младите.
В тази връзка, на мен много ми се гледат такива филми, подобни на него. Не знам как точно да ги определя, сякаш от края на 19 и началото на 20 век. В тези филми се потапям в една човешка наивност и липса на комуникации, по които явно изпитвам понякога носталгия и много ме увличат.Също и любовта в тези филми е представена, така, че ме кара да се вълнувам Peace

Благодаря ти, Хъши. Wild скоро го гледах и ми хареса. Не знам дали на теб ще ти допадне, но историята е интересна, една жена, която извървява дългия път към себе си, за да рестартира живота си. Много приятен финал, най-много ми хареса музиката накрая, заедно с монолога. Даже ги връщах няколко пъти да ги чуя. Надявам се да ти допадне, а и ти самата споменаваш липсата на комуникация - та, подходящ за случая е, мисля   Hug

А иначе, благодаря за Малките жени, мисля да го гледам пък него  Peace

# 406
  • Once there was a Hushpuppy...
Мерси, Кате Hug
А, за Малки жени просто така си споделих, не вярвах да има и друг не гледал, като мен Peace  Но, се радвам, че и ти ще го гледаш.

# 407
  • В Космоса
Препоръчвам един мексикански филм - Miss Bala. Става въпрос за младо момиче, мечтаещо за короната от конкурс за красота. Желанието ѝ бива изпълнено, но живота провален. Натрапчива мексиканска престъпна действителност. По истински събития.

# 408
  • Berlin
А за какво точно се разказва Child 44, че от имдб нищо не разбрах? Blush

# 409
За разследване на убийства на деца в Русия по времето на Сталин, когато серийни убийци "не съществуват".

# 410
  • Berlin
Това го разбрах, нещо повече ми се искаше да разбера. Simple Smile

# 411
  • в морето до колене
Това го разбрах, нещо повече ми се искаше да разбера. Simple Smile
Може да пробваш да разбереш повече от синопсиса на литературната основа - ето какво е описанието в Аmazon, примерно - не знам, дали ти помагам, но поне е повече от 1 изречение.
Може да потърсиш ревюта на филма и да се надяваш да има в тях достатъчно спойлери...
Други идеи нямам.

Някой беше казал, че ще го гледа уж... ама още не е изОкал в темата. Май Mrs. Turner се канеше...
Аз лично не смятам да го гледам на кино.
Не се изкуших даже снощи - когато се бях засилила да гледам ЕX Machina, а прожекцията се оказа отменена, за да направят една допълнителна предпремиерна на Авенджърите  #Cussing out

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 18:48 от мячик

# 412
  • София
Живи машини (Automata)
http://www.imdb.com/title/tt1971325/?ref_=fn_al_tt_1
Хубав замисъл, но са си останали само с него. Общо взето очакванията ми не бяха високи и за съжаление се припокриха с това което видях. За съжаление доста разпилян филм, иначе ми е любима тематика.

Пандиз експерт (Get Hard)
http://www.imdb.com/title/tt2561572/?ref_=fn_al_tt_1
Ако си падате по подобни простотии тип едно гледане с пуканки това е вашия филм Wink Не е чак толкова зле колкото го изкарват, но честно казано недоумявам как може подобни филми все още да носят пари...

Най-дългото пътуване (The Longest Ride)
http://www.imdb.com/title/tt2726560/?ref_=fn_al_tt_1
А такаа. От автора на Тетрадката, хехе. Честно казано очаквах доста мнения за този филм специално, все пак сме в бг мама, ама май, май моето мнение е първото за филма. :о Wink
Ами какво да кажа, лека романтична история за по-романтичните натури. Да, клише е отвсякъде, предвидим е, но пък е красиво направен и грабва окото. За едно гледане е ОК. Синчето на великия Клинт Истууд обаче определено не е за подобна роля. Относно каста, добре че бяха Она Чаплин (Талиса, жената на Роб от Игра на тронове) и Алън Алда.

Lego: Филмът (The Lego Movie)
http://www.imdb.com/title/tt1490017/?ref_=fn_al_tt_1
Препоръчвам, особено за фенове на жанра. Много се забавлявах. Simple Smile

Смъртоносен порок (Vice)
http://www.imdb.com/title/tt3480796/?ref_=fn_al_tt_2
Пфф, някакво видеоекшънче изпаднало най-вероятно от каталога на Топ Видео Рекърдс навремето...  ooooh! И това нещо е видяло голям екран?! Без коментар просто...

# 413
  • София
Отмъстителите: Ерата на Ултрон (The Avengers: Age of Ultron)
http://www.imdb.com/title/tt2395427/?ref_=hm_otw_t0
Не успях да се класирам за предпремиерата в четвъртък, днес го гледах. Ами хареса ми, касоразбивач отвсякъде, задължителено да се гледа на голям екран. Жалко, че е на гадното 3D (така и не ми допадна този формат и се затормозявам винаги като гледам три де), но както и да е.
Само че как да се изразя, прекалиха с екшъна. Със сигурност ще му се кефят на макс малките и тийновете, но аз исках повече конспирацийки, съспенс, повече философия и останах леко разочарован. Иначе екшъна и ефектите са уникални, нямам думи, лудница.  Twisted Evil
И все пак сериала ''Агентите на ЩИТ'' си ме кефи повече.

8.0/10

bowuu

# 414
The Skeleton Twins - от известно време съм се засилила да изгледам де що има клипчета на Saturday Night Live в youtube та от там ми станаха много симпатични Бил Хедър и Кристен Уиг. Като видях, че има филм с двамата заедно, доволно потрих ръце и го свалих. Лично на мен ми хареса, но се въздържам да препоръчвам. Филмът е от тези бавно-мудните, в които нищо не се случва, предимно приказват и е еталон в категорията dysfunctional family. Бил и Кристен бяха страхотни. Бил ми хареса повече, но пък и неговият герой беше по-колоритен.

The Homesman - още един филм, който ми хареса. Пак не смея да го препъръчам - мрачен и тежък, даже шокиращ на меса, на една от сцените ей така гледах.  Shocked Но пък беше много добре направен и актьорите бах изключително добре подбрани. Хилари Суонк не я харесвам, обяче баха уцелили десетката с избора й за главната женска роля. За Томи Лий Джоунс няма какво да коментирам - той си е майстор в занаята. След като го изгледах се зачетох за филма и видях, че той е и режисьор. Браво на него!

Last Knights - този вече с чисто сърце не го препоръчвам. Поредното упражнение по темата "47 ронини". Не ми хареса.

# 415
  • срещу двата комина :)))
идвам с обещаното закъсняло ревю

Child 44 - сега, като мина време, определено мога да кажа , че филма ми хареса и го препоръчвам, но само заради историята и Том Харди, който се справи прекрасно, въпреки безумния си акцент  Mr. Green Голям минус е режисьора на филма, който го беше направил разкъсан, на места необмислен и прекален. Има напълно излишни сцени и липса на такива, които биха биха обяснили неясни моменти. Нооми не ми хареса изобщо, все едно не беше тя през цялото време, беше изключително плоска и безжизнена ...
По повод историята - без да издавам много от филма  - разказ за живота на героя на Том Харди, който е оцелял след Голодомор в Украйна и е станал герой от Втората световна, докато решава да се не се противопостави на тогавашната власт, като междувременно се оказва въвлечен в разследването на сериен убиец на деца, прикриван от същата власт  Peace

Alfie - очаквах повече, нещо ми свърши в нищото и без никаква идея. Джъд беше прекрасно чаровен, както и Сиена Милър , но до там ...

Avengers: Age of Ultron - точно каквото очаквах, нито ме изненадаха, нито разочароваха. Пуцане, невероятни ефекти, ама наистина невероятни и забава  Laughing Единствено ми липсваше Локи, но ще чакам дргуия Тор за него  Mr. Green

# 416
  • В Космоса
Cake изгледах. Хареса ми. Добре се справи Анистън - агресивно-цинично-саркастична, подтискайки разяждащата я болка, физическа и психическа.  И още повече ми допадна играта на Адриана Бараза, много добре пресъздаде героинята си.  

The Riot Club - тематиката ме заинтригува, хареса ми долу-горе, но нещо не ми допадна, не знам точно кое. Момчетата добре играха. Джеръми Айрънс имал много хубав син. Embarassed

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 17:27 от Акаша

# 417
  • София
Най-сетне гледах Locke (2013) и много, ама много ми хареса.
http://www.imdb.com/title/tt2692904/?ref_=rvi_tt
Страхотен Харди. След Бронсън бях абсолютно убедена, че само Харди може да изиграе подобно нещо и съм все по-сигурна в това. Има някакви дискусии в мрежата за неговите лимити като актьор, но според мен той използва това, което има по най-добрия начин и умее да избира проектите си.
Очаквах, че все пак филмът ще ми бъде скучноват, но това не се получи и диалозите успяха да предадат действието достатъчно... напрегнато (може би не е точната дума).
За себе си все още не знам дали той направи правилния избор.  Thinking

# 418
  • София
В@ня - Благодаря сърдечно за препоръката относно Locke. След твоите думи тук го изгледах.
И на мен ми допадна много, като смятам, че Том Харди се справя чудесно. Особен, но въздействащ сценарий, като операторската работа беше също на високо ниво.
Въпреки това, трудно ми е да го препоръчвам смело, защото съм убеден, че за много хора, филма може да се стори скучен и абсурден. Не е за всеки. За радост, аз бях в правилното настроение и историята ми пасна идеално.

На свой ред, бих споделил позитивни впечатления от немския Kreuzweg/Stations of the Cross.
Интересен поглед върху влиянието на прекомерната религиозност. Сериозен и отлично заснет филм, който за мен лесно влиза в определнието за наистина качествено европейско кино. Който е в настроение за такъв тип кино, нека му обърне внимание.
Единствено съжалявам, че за версията BRrip720p в зелката, нямаше субтитри. Субтитрите от по-малката верия не паснаха - опитах да ги наместя, но не се получи.

Учудвам се, че не виждам в темата ни някакви отзиви за Big Eyes...Според мен, без да е претенциозен, филма e много приятен.

# 419
  • Belgium
Deetron, има отзиви за Big Eyes - аз съм писала, мисля и Тина и още няколко момичета. Назад в темите са  Peace

Общи условия

Активация на акаунт