Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 209
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Джеронимо, на мен лично ми хареса и начинът, по който е направен филмът, по който са представени нещата, може би защото и самият режисьор е с подобна диагноза - АСЛ (амиотрофична латерална склероза). Много естествено поднесени, за мен филма не е целял да има уау ефект, а напротив, дори не го усетих като прекалено драматичен и тежък. И може би това е била целта, да се приемат нещата, такива каквито са. Макар че фокусът не беше върху останалите герои, ми допадна и тяхното правдиво представяне, радвам се, напр. че не захаросаха отношенията в края със съпруга й. Аз ще го помня най-вече с ролята на Дж. Мур. Бих прочела и книгата.

Приятен индийски филм гледах - The Lunchbox/ Dabba. Peace

И една простотийка - Get Hard, подобен беше и The Wedding Ringer със същия актьор, в който откривам играта на други негови по-възрастни "събратя". Simple Smile

# 601
Аз не съм сигурна, че филмът е номиниран за най-добър. Всичко се върти около нейната игра. Тя го прави филма действително, просто защото всичко се върти около спецификата на болестта и в какво се превръщат тези, които страдат от нея. Останалите актьори, като изключим Алек Болдуин не играха кой знае колко добре в сравнение с Дж.Мур.
Да, женски е филмът. Не е най-великият на света. В предишния си постинг вече писах на мен защо ми хареса.

# 602
  • Belgium
Джеронимо, коментирали сме го назад "Still Alice", още преди раздаването на Оскарите та ме мързи да се повтарям отново. Но в общи линии повечето момичета споделяха, че въпреки перфектната игра на Джулиън Мур, филмът им се е сторил някак си прекалено нагласен и не ги е докоснал чак толкова.

На мен обаче много ми хареса.

# 603
 Като казахте запомнящи се филми се сетих за няколко / в последно време даже и хубави ги забравям бързо - харесала съм ги , но явно не са ме впечатлили достатъчно , но някой остават завинаги/
  Günesi Gördüm (2009) http://www.imdb.com/title/tt1347521/?ref_=rvi_tt  -като този например

# 604
Жармен, интересно ми е дали вече си гледала Nord, дали си успяла да го догледаш, за разлика от мен, и какво мислиш.  Simple Smile

# 605
Жармен, интересно ми е дали вече си гледала Nord, дали си успяла да го догледаш, за разлика от мен, и какво мислиш.  Simple Smile
Ами една седмица вися и няма сийд .Не можах да го изтегля. Ще го потърся пак .

# 606
  • В светлината на слънцето
Ветото падна, та... "Джурасик свят" - http://www.imdb.com/title/tt0369610/
Много красив и още по-беззъб филм.  Thinking Визуално е истинска наслада за очите (макар и два часа с очила). Феновете на утопиите със сигурност ще се размажат от удоволствие. Но и нефеновете ще останат очаровани - светът на "Джурасик свят" изглежда наистина много красиво и в някаква степен те кара да мечтаеш.  Peace Сюжетът е предварително ясен - те (зверовете) гонят нас (хората), пътем падат жертви, но на финала доброто побеждава. Нищо не издавам, защото предполагам никой и не очаква кривване от тази линия. Проблемът на този филм е липсата на зъби - в буквален и преносен смисъл.  Thinking Няма го дебненето от първите филми, напрежението, изненадите, потракването със зъби или нокти, страхът... А всичко това правеше историята в предните филми. В този, вероятно за да бъде вкарана в салона без никакви угризения и проблеми и детската аудитория, е пипано с кадифени ръкавици. По-благ и възрастово угоден "Джурасик" не са правили досега. Даже опасните раптори тук са принизени до ранга на домашни бултериери и само дето не носят пантофи в уста. Иначе има всякакви ...заври в изобилие - и лоши, и добри. От време на време някой двуног остава без ръка, крак или каквото там дойде, малко хвръкват пръски кръв, някой бива изяден, но това минава някак като фон. Има един наистина лош, умен, хитър и естествено опасен ...завър, който обърква нещата, но на фона на гадовете от предните филми, този бледнее като внушение за кръвожадност. Та с две думи - филмът е чудно приключение в света на динозаврите и ще се хареса на всички, особено на децата. Които няма опасност да се изплашат и после да сънуват кошмари. Wink
Аууу, не бях писала отдавна така дълго. Mr. Green

# 607
  • Belgium
lulumba, чудесно описание на много не-мой филм.

Пропускам с огромен кеф  Laughing

# 608
  • на майната си

не си сама, аз сега го зареждам от пиратите, но не знам дали субтитрите ще паснат, а как ли ще разбера...?

# 609
Лесно ще разбереш, защото във филма не се говори много. Изобщо, рядко се срещат героите и има дъъълги мълчаливи паузи.

И при пиратите ли го има? Жармен, пробвай и там.

# 610
Пробвам и там .
 Благодаря ви parsy и Songes   bouquet

# 611
  • Berlin
Аз ще го гледам с интерес Джурасик парк, но пък от трейлъра оставам с усещането за нещо по-страшно, пък то такова нямало. Laughing Но определено няма да е на кино. С тия очила, докато се разберем, половината филм минал.
Still Alice и Mad Max ще си наредя, да чакат гледане. Simple Smile

# 612
Прекарах предиобеда си днес с две много симпатични филмчета, единият е шведски - Små citroner gula, от тук, другият френски - Les émotifs anonymes/ Romantics Anonymous. Peace

lulumba, мерси за "Джурасик свят", ще заведа децата. Wink

# 613
  • В царството на игрите:)
http://filmisub.com/filmi/trilari/5470-return-to-sender-da-se-va … datelya-2015.html
Доста шантав филм..Леко тегав на моменти, но тази Розамунд Пайк напоследък много ми харесва:)
Няколко пъти си казах, че почти съм разбрала какво ще стане и останах изненадана:)
http://www.imdb.com/title/tt2948790/?ref_=fn_al_tt_1

# 614
Никак не се изненадах от развръзката, като се има предвид ролята на същата актриса в Gone Girl.

Общи условия

Активация на акаунт