Австрийска тема- №52

• 93 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
B & C, благодаря за успокоението и за споделения опит!

Поздрави и по-коледни Wink

# 511
Една дружка си води детето в началното училище на Карлсплац веднъж седмично до обяд в предучилищна група/клас с предучилищни занимания. Т.е. успоредно с предучилищните занимания и в детската. След училището, детето си отиваше в детската, в детската беше предупредила за това. Каза, че не е задължително после детето да остава в това училище. Естествено се записваш предварително. Нямам представа дали в други училища съществува подобна практика, но явно все пак има различни варианти.

# 512
Здравейте пак  Simple Smile, моля ви за съдействие. Отдавна се терзая по темата...
Искам котка (ама много искам), но в договора ни за наем пише забранено за домашни любимци. Аз не бях тук, когато мъжа е подписвал договора, хазяйката по точката домашни любимци е казала, че евентуален питомец, щял да надраска паркета...
Незнам дали има деца, мебели и паркет у другото и тях тая жена, обаче ние за една година направихме този в тукашното и тях, като картина на Пикасо (ако някой харесва Пикасо, моля да ме извините, но явно не съм се извисила толкоз духовно, че да разбера неговото творчество). Не мога да да си представя, че ще ни се размине поправката, още 4 години сигурно съвсем ще го надраскаме.
ММ е тотално против, да вземаме коте, без да и кажем, така, че тоя вариант отпада.
Мисля да изпиша един трогателно-сърцераздирателен мейл, в който супер учтиво да я помоля за корекция на тази точка в договора. Другата ми идея е да се пробвам да я изправя пред свършен факт "Ами подариха го за рождения ден на детето, какво да го правя сега?, просто ви информирам, че вече имаме..."
Ако на някой му се е случвало да предоговаря тази точка или, приятел на приятел, или ако се сещате някоя идея. Пишете. Пожелавам най-прекрасен ден на всички :*

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 18:57 от Z♥

# 513
 Hug

Ние предоговаряхме.След като 2 години бяхме абсолютно изрядни.Хазяинът ни има алергия,подкупих хазяйката на 2 пъти. CrazyПървия път пихме кафе,тя дойде с дъщеричката си на 7 години.И така превзехме крепоста без бой.Втория път скрепихме сделката на чаша вино.Малката получи право да идва понякога и да играе с котето.
Преговаряй!

# 514
  • София
Здравейте, обръщам се към любителите на ските с молба за препоръка на хубав ски курорт, който евентуално да е близо до Виена. Ходили сме в Майерхофен 2 пъти и ни се иска да сменим, от една страна за разнообразие и от друга - ще бъдем с дъщеря ни, която ще е малко над годинка и не ни се иска да пътуваме много дълго. Подозирам, че няма да намерим подходящо място, което да е съвсем близо до Виена, защото искаме да има има много писти, но все пак. Планираме да вземем помагачи за детето и ни се иска ни да се накараме Simple Smile Ще се радвам, ако се включите с предложения  bouquet

# 515
  • Viena
Здравейте мили дами,заповядайте в новото студио за красота във Виена. https://www.facebook.com/tangrabeauty/?fref=ts

# 516
Малко Трънче, благодаря ти Simple Smile! Дано да се похваля с успех.
Наминавам да ви кажа Весли Коледно-новогодишни празници, бъдете здрави и щастливи  santa2, да получите най-страхотните подаръци!
jenn_kata, ние караме ски. Майерхофен си е голяма ски зона, край Виена подобно място няма как. Ако ще си вземате помагачи, 'начи ще си карате и за толкова път едва ли си струва да се забиете на много малко място. Иначе до около 100 км. от тук, според мен чудесни за уикенд - Semmering,  Sankt Corona am Wechsel, Annaberg, Mönichkirchen - Mariensee. Незнам и кога смятате да дойдете, но ваканцията на децата е от 30.01 до 07.02, гаранция за повече хора по това време, ако имах избор бих отишла по друго време. Ние тая година си избрахме Bad Hofgastein (по-малко място) и термален хотел, дано не ни се наложи да изкараме ски ваканцията по басейните в тая снежна немотия Praynig..Поздрави, ако искаш ни пиши отзиви после.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 11:17 от Z♥

# 517
  • София
Благодаря за включването Simple Smile Засега сме се спрели на Zell am See, пак е далечко, но то няма как.
Охх и аз се надявам да се навали едно хубаво, че да има сняг за всички от сърце Simple Smile Иначе май ще ходим към средата на февруари, със сигурност не ми се съвпада с ваканцията на децата.

# 518
  • Linz
Честита 2016!
Може ли някой да ме посъветва как да си търся работа във Виена от Инсбрук? Работя тук, но се налага да се преместя, а всичко ми е като в мъгла.

# 519
Сигурно зависи каква работа търсиш, но защо не пробваш с willhaben.at? Там има обяви за работа, предполагам, че има и други аналогични сайтове, но този на мен лично ми е познат като един от големите.

# 520
 bouquet Здравейте!
Отбивам се да пожелая на всички ви здраве, щастие и късмет през новата 2016г!!!
 Heart Eyes

# 521
  • София
Здравейте, някой знае ли нотариус българин във Виена?

# 522
  • Viena
Виж в приложението BG kontakti,може и да има Peace

# 523
  • София
Виж в приложението BG kontakti,може и да има Peace

Може ли да ми кажеш повече за това приложение, за мобилни устройства ли е, как да го достъпя?

P.S. Намерих приложението, оказа се, че е за Андроид, а телефоните вкъщи са с други операционни системи; със сигурност ще ни е от полза, но за съжаление конкретно нотариус не намерих контакт, ако някой се включи за нотариус ще съм благодарна.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 20:47 от jenn_kata

# 524
  • Linz
Рокси, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт