Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Регресия

 • 129 835
 • 810
 •   2
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 61 475
а аз изобщо не бих разчитала на такъв метод за достоверност. Човек може да си спомни нафантазира всичко, включително е внушаем. Ако търси обяснение и причина за проблемите си, винаги ще си конструира такива, със или без чужда помощ и самонавиване. Особено щом се нуждае от превод.

# 16
 • Мнения: 12 117
Харесвам много идеята и ми влиза в намеренията да пробвам..Wink

# 17
 • Мнения: 14
По принцип да, Andariel Simple Smile.
За един по-прагматично и рационално настроен ум подобен метод би бил доста неблагонадежден...
В същото време има доволно много хора, преборили пристастености, фобии, страхове или открили баланс в определени техни отношения именно чрез него.
Въпрос на личен избор Simple Smile...

# 18
 • Мнения: 1 103
Andariel винаги може да ти помогне да погледнеш ситуацията отстрани  и себе си да погледнеш отстрани ... това не е лоша идея. Мног охора изоб9о не си дават труда да го направят и се 4удят защо хората ги взприемат по нео4акван на4ин.
Това е просто един пример.
Както виждаш никой не иска нищо да впълпи на никого, освен да му предложи да изпробва метод   Peace

# 19
 • София
 • Мнения: 84
Аз също съм се подлагала на регресия. Смятам, че изживяването е изключително лично и трудно може да се говори за него във форум. Както каза PearlBlue, нужен е терапевт, на когото да можете да се доверите. Провеждането на регресия по скайп ми се струва неподходящо по много причини, но ако искате да опитате  сами посетете сайта на Петър Петров, в който има примери как бихте могли да го направите в домашни условия. Аз самата не съм ходила при него, но сайтът е пълен с много информация за хора, които се чудят какво е и как се случва регресията.

# 20
 • Мнения: 2 327
По принцип усещането е точно такова, все едно си го измисляш. При мен беше така и доколкото разбрах така трябва да бъде. Преди самото "спомняне" добрият хипнотерапевт те въвежда в състояние на дълбока релаксация и медитация. Така, че дори да си го измисляш, щом си го измисляш точно в този режим на работене на съзнанието, не е случайно и във всички случаи е освобождаващо. Разбираш много неща за себе си, за нуждите си, за емоциите си. Особено полезно е нивото на съзнание, което достигаш в този момент и начина, по който се чувстваш и отнасяш към живота и проблемите си. Така, че дори хората, които не вярват в минали животи, могат да намерят полезен опит. Аз също мога да препоръчам хипнотерапевт, но на лични, за да не правя реклама.

# 21
 • София
 • Мнения: 61 475
Въвежда те в хипноза и умът си шари из паметта и си навързва както дойде или както човек или терапевтът поведе. Единственият ефект е, че човек си мисли, че е стигнал до истината и се успокоява временно. Подпомогната самозаблуда.

# 22
 • Мнения: 1 103
Andariel от къде го занеш това? или просто така си мислиш? Терапевта може и на китайски да приказва и пак да те изведе в хипнотранс . Мислите са си твои и никой не ти се шири из тях  Peace

# 23
 • София
 • Мнения: 61 475
Чела съм ги. Интересувам се. Неслучайно тук всички казват, че трябва да е доверен терапевт. Елементарно, Уотсън, оставяш се в ръцете на терапевта съвсем доброволно, знаеш за какво си отишъл и си се настроил предварително. А при отпуснато състояние, особено в съчетание с определена цел и очаквания, то всякакви паметови следи могат да излязат и да се комбинират. И, о, чудо, как пък, все подходящите се навързват! Човек си търси успокоение и си го намира. А ако и тератевтът знае каква ти е болката, може да те насочи без да се усетиш. Така да се каже, хем даваш контрола в чужди ръце, хем си намираш подходящо обяснение, което да те успокои. До следващия път.

# 24
 • Мнения: 1 103
Много мистериозно го мислиш Simple Smile Доста по елементарно е практически .
В смисъл терапевта все ти повтаря да си събираш картини и усещания и основно трябва да знае кога да те попита дали си готов да излизаш от хипнотранса иначе може да те смути ...
то е нещо като "сън с отворени очи". Всеки го прави като се замисл инад дадена ситуация и се опитва да я анализира отстрани погледнато. Според мен си е елементарен процес. Разбира се доста по-приятно е някой да ти държи ръката и да ти мърмори нещо спокойно за да се отпуснеш, но мсиля е същото  Peace
Не всек иможе да се вживява и да мсили по такъв на4ин, но ако го правишсама в ежедневни ситуации това просто би бил по ръководен начин за същото.
НЕ виждам как някой ще ти се вмъква в мислите и за какво му е в същтност ? Какво би целил ?
Мое мнение  Peace

# 25
 • София
 • Мнения: 61 475
тъй де, тъй, сън с отворени очи и пр. Просто е! А сънищата са игра на паметта, пренареждане на паметови следи, създаване на нови спомени, "забравяне" на непотребни, изскачане, свързване...
Ооо, не можело някой да ти вмъкне и да те насочи! Хората са ги осъждали благодарение на насочване на хипноза, признавали са си всякакви невероятни неща! Това с хипнозата и подобни е като да оставиш трето лице да вземе контрола над ума ти, и то ти му го поднасяш на тепсия, а ти да си мислиш, че всичко ти е ясно после. То си е ваша работа, де, щом ви помага! Но не е излишно хората да знаят, че нещата са много прости, но на човек рядко му утърва да седне, да мисли, и после да си поеме сам отговорността за мислите и решенията.

# 26
 • Мнения: 1 103
според мен мног оконспирация. Не виждам кой ще седне да се занимава с такива неща и за какво му е .
Хипноза под въздействие на медикаменти може да имаш в предвид, но хипно транс според мен е да се вгълбиш в своите спомени и преживявания и да погледнеш нещата от друг ъгъл. НЕ мога да си представя някой да може да ти се рови ...

# 27
 • София
 • Мнения: 61 475
за никакви медикаменти не говоря. Получава се някаква комбинация между автосугестия и сугестия, като се освобождаваш от отговорността. Търсиш обяснение и го намираш, но не по съзнателен път, осъзнавайки отговорността си, а по детски, нещо като "ама, аз не съм виновен, то самичко си стана!".
Абра-кадабра на метода на свободните асоциации.
Да, бе, не можеш да си представиш! Просто може да му е кеф да контролира, че и на всичко отгоре сами отиват при него, че и му плащат.

# 28
 • Мнения: 1 103
Ти през целия процес мног одобре знаеш какво мислиш и през цялото време си в пълно съзнание и възможност да станеш и да си тръгнеш . Това доколкот оаз знам . Аз не знам ти в какви сеанси си взимала у4астие. 

# 29
 • София
 • Мнения: 61 475
аз не казвам, че не знаеш какво мислиш или че не си в пълно съзнание. Точно, че си в някакво никакво състояние - като при сънищата. Неведнъж написах - търсиш обяснение, което ти носи успокоение, и го намираш по този начин.
В подобни сеанси не участвам. Предпочитаам да съм "в час", така да го нарека, когнитивните пътища, давайки си сметка, че доста често мозъкът дава бъгава продукция, когато човек е готов на всяка цена да си обясни нещо, когато се чувства объркан, в безизходица или депресиран, с цел да постигне успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт