Регресия

• 163 482
  • 807
  •   1
Отговори
# 705
При Петър Петров цената, наскоро я гледах, е 80 за нови и 50 за стари клиенти.
При Стефи Божилова цената е 70, при неуспех 20 за отделеното време.

При Петър Петров вече е 100. Така ми писа ..

# 706
Когато съм го написала беше както съм го написала.

От една страна високата цена е спирачка, така че...
От друга аз лично си правя някакви изводи.

# 707
Здравейте на всички. От много време обмислям да се подложа на регресия, но не знам към кой да се обърна. Не знам дали изобщо трябва...Става дума за починал преди 16 години човек, който значеше много за мен... Историята е дълга, бяхме заедно и се разделихме по много болезнен и за двамата начин
Не бяхме се виждали години, когато разбрах, че е починал. Новината направо ме разби на парчета. Дори в момента пиша това с насълзени очи. Малко след това докато бях в апартамента на родителите ми (там прекарвахме много време заедно) усетих присъствието му. В началото реших, че си внушавам. Обаче това продължи. Аз започнах да ходя там, когато няма никой "за да го усетя". Това чувство ми носеше утеха. 2 години по-късно продадохме това жилище. От тогава периодично ме връхлитат мисли за него, но така, че ме обсебват. Не просто спомен. Място не мога да си намеря. Продължава със седмици. Това ме притеснява и тревожи.  И бих искала да получа някой отговори, но не знам дали регресията е удачна в случая. Ще съм благодарна ако чуя съвет от хора, които знаят повече.
Обясних вече няколко пъти, че терапевтичната регресия помага много бързо да се преодолеят травми от всевъзможен характер. Никаква психология или психоанализа не могат да се сравнят с това - казвам го от предостатъчно опит и защото и на психолози са се обръщали за помощ за преодоляване на свои проблеми от миналото и настоящето. Въпросът не е само в това да си спомниш нещо, защото то може да е много болезнено, но да се освободиш от съответното травматично преживяване и убежденията, които го съпътстват. Няма значение дали става за случка от минал живот, от утробата, детството или вече от зряла възраст.

Нова Надежда, не съм сигурна, че моята ситуация е същата като твоята. Не ми звучиш като нея. А при нас тя има проблем с целия свят и цялата фамилия. Вечни претенции, вечни скандали с познати и непознати, вечно недоволство от света, вечно оплакване, че е сама, неразбрана, че никой не я подкрепя, а как да подкрепяш толкова злобен и негативен човек? Ти такава ли си? Не ми се вярва. Всички треперят и ходят на пръсти около нея да не би да избухне и да истеряса, да ти се разкрещи за някаква мега дреболия и да откачи. Според всички има нужда от психиатрична помощ... Аз вече наистина повече не мога да понеса. И си мисля, че каквито отношения не се оправят за 15 години, няма да се оправят и след 100.
И се надявам урокът да ми е бил да прекъсвам връзка с отровни хора, пък било то и роднини...

Почти всичко може да се коригира що се отнася до отношения, но най-важното е, че на самия човек, който има проблем, може да се помогне да се справи със ситуацията, без това повече да му влияе. Плекъсването на връзки само по себе си не е решение, въпреки че може да е определено здравословно, защото моделът стои в енерго-информационното поле на човека. Виждал съм да се оправят за дни отношения, които буквално години наред или дори цял живот са били студени или враждебни. Понякога може да отнеме до 2-3 месеца в зависимост от проблемите и преживяванията на съответните хора. В малък процент случаи не се коригират отношенията, обаче човекът придобива независимост от токсични хора и ситуации, което прекъсва тенденцията да се срещаш в живота с подобни хора.

# 708
  • Tenerife
Отдавна искам и аз да се подложа на регресия. Искрено вярвам, че случки от минал мой живот ще ми дадат отговори на въпроси за преживявания и взаимоотношения в сегашният. Дано скоро да си намеря психолог, който да е моят човек и да му се доверя за задачката! Blush
Чета ви мненията с интерес.

# 709
  • София
Не знам обаче психолози дали се занимават с това. Може би има и такива. Успех

# 710
  • Tenerife
Аз знам за психолози и психотерапевти. Кой друг?

# 711
Не знам обаче психолози дали се занимават с това. Може би има и такива. Успех
За да практикуваш законно регресия, трябва да си завършил психология.

# 712
  • София
Не знам до колко е законно всичко това и изобщо да се връщате в минали животи. Този Петър по тази логика е завършил за психолог ли?

# 713
На мен ми каза, че е психолог. Дали е истина, не съм го карала да ми показва диплома. Сигурно е.

# 714
  • София
Е, щом казва…

# 715
  • Тра-ла-ла
Според мен, за да практикуваш регресия, се искат доста по-различни знания. Един "гол" психолог ще те вкара технически в състоянието, ще видиш каквото видиш и хайде вкъщи. Доста суховато.

По-скоро за хипнозата се иска да си психолог, за да е законно.

# 716
  • Tenerife
Според мен, за да практикуваш регресия, се искат доста по-различни знания. Един "гол" психолог ще те вкара технически в състоянието, ще видиш каквото видиш и хайде вкъщи. Доста суховато.

По-скоро за хипнозата се иска да си психолог, за да е законно.

Регресията също е хипноза.

# 717
Петър, както и много други регресионисти, са завършили психология, за да могат да практикуват.

# 718
  • София
Издават ли ви касови бешежки по тоя повод или нещо като платите? Иначе не виждам как да е законно…

# 719
Петър не издава, други психолози, които посетих 5,6 за психологическа консултация също не са ми давали касова бележка, така че...

Общи условия

Активация на акаунт