Дякон Левски

• 24 035
  • 403
  •   1
Отговори
# 30
Има начини филмът да покаже историческата действителност и да може да бъде гледан и от малки деца. Това поколение има остра остра нужда от такива филми, за българската история.

Не разбирам защо филмът трябва да е подходящ за детската градина? За тази възраст си има Том и Джери и Ну погоди, разбира се, че ще връщат дребосъците.

# 31
  • където ми харесва
Адел, нямам предвид да деформират представата за събитията просто да не връщат децата под 12 на входа, защото това прочетох, че се е случвало. Има начини филмът да покаже историческата действителност и да може да бъде гледан и от малки деца. Това поколение има остра остра нужда от такива филми, за българската история.
Ами, те заради тези сцени ги връщат, помисли си малко.
Има начин, но не знам какъв е....Ти гледала ли си софт версия на "Време разделно"? Защото аз не съм. Но съм сигурна, че и него да прожектират в Зала 1 на НДК, пак няма да се пускат деца да го гледат...
Не случайно и Ботев го е казал:
...та сърце, майко, не трае
да гледа турчин, че бесней
над бащино ми огнище...

# 32
Янечек, за детската градина не е необходимо да се адаптира, но не виждам проблем да се гледа от ученици 8+ например. Аз бих завела децата си, ако не ни спрат на входа.

# 33
Приеми, че детето ти не попада в групата, за която е предназначен филмът и съответно е по-добре да не го гледа. Категория 8+ не знам да има, ако детето ти беше на 9, щеше да искаш да е за 9+.

# 34
Гледах трейлъра и ми хареса,прав  е режисьора,че да възбуди интерес и говорене е достатъчно,пък който иска да харесва.Като ни облъчва БТВ със сто турски сериала всички си мълчат ,ама сега .....не бил точно такъв дякона......като че някой го познава,па дори и тази госпожа роднината. Стига с тоя хейт.

# 35
И на мен би ми бил интересен филма. Както вече казахте - Всеки си има своя Левски. Доколкото разбрах филмът иначе следва доста стрикно историческите събития и поне от историческа гледна точка е достоверен.
Тук поне е ясно, че има авторски подход към характера на героя. Можеш да го заплюеш режисьора като некадърник и простак или да го похвалиш като новатор и талант. Аз съм много повече потресена от "онова писмо", което пак ще плъзне из нета тези дни. И от толкова много безхаберни хора с претенции, които ще го препращат и препращат...

# 36
  • Пазете Гор
...Какво значи, че режисьорът нямал право, вие в кое време живеете? Разбира се, че режисьорът има право да направи, каквото си иска, а после критиката ще реши дали идеите му струват нещо.

Остави я критиката, боксофисът казва дали си е струвало.

Абе с рискована работа се е захванал екипът на филма, поздравления за тая смелост. То е ясно, че или ще развенчае легенди, или ще захароса образа - и каквото и да направи - няма да угоди на всички. Дано поне са слушали себе си.

# 37
Аз съм много повече потресена от "онова писмо", което пак ще плъзне из нета тези дни. И от толкова много безхаберни хора с претенции, които ще го препращат и препращат...

Какво е това писмо?

Колкото до историческата достоверност и това дали познаваме Левски лично - не е и като да не го познаваме, има достатъчно документи, архивни фондове, спомени и прочие, все пак не е живял преди хиляда години, а в съвсем скорошно историческо време, има томове с документи, проза всякаква и съвсем достъпна.

Но не смятам, че това е главното - все пак филма не е документален, а художествен и тук въпросът е главно, дали на създателите им е стигнал талант да направят нещо хубаво, или просто са се себеизразили - което аз подозирам - по начин който не би ми допаднал.

От трейлъра тоз младеж - иначе визуално симпатичен -  доста декламира с неприятен глас, м?

# 38
  • Вестерос
Аз пък мисля, че човека си е псувал и си е попиййвал, особено като са били с Ботев в оная мелница   са пили и са пели. И секс е имало с монахините няма начин и се надявам  образа му да е така реалистичен. Светци няма - нито Исус, нито Левски.
Простотията ходи по хората  Laughing Нищо лично  Peace Левски е един от малкото неопетнени и достойни личности в нашата история и смятам, че някакъв си там никакъв режисьор няма правото да прави подобен филм. И наистина за 3 часа и половина вместо да се чудят как да модернизират образа му с някоя и друга псувня, да бяха вмъкнали най-значимата му мисъл - "Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си".
+1 Аз съм напълно потресена от всички коментари на хора , които са гледали филма... Как може през повечето време да се говори на турски в такъв филм  newsm78 , а ние да четем субтитри  #Crazy Да, говорело се е на турски, но това е пре-ка-ле-но! Краят на филма с " Е*а ти мамата" е просто покъртителен. Потресена съм е всъщност меко казано... не смятам да го гледам този т.нар. филм. Подкрепям идеята да се изгори лентата публично!

# 39
Според мен филми за такива герои не трябва да се правят,както и за Ботев,Вазов и т.н. велики хора,дали живота си за неблагодарници!!!!Снощи беше и премиерата в Плевен но не съм ходил и няма и да го гледам,не си заслужава просто,като знам че е снимано и в България ми е ясно! Simple Smile

# 40
  • Вестерос
Левски няма деца, това е правнучка на сестра му  Peace

# 41
 Е хубаво, де, правнучката на сестра му каква му се пада? Пак му е правнучка...
 Генчев и той - не му била правнучка. След като И е семейство, жената със сигурност знае всичко, което може да се знае за дядо си.
 горката, егати шока е изживяла  Grinning

http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=4605813

# 42
  • На земята, която е всъщност звезда.
Отидох на филма с високи очаквания и много позитивна нагласа, но останах крайно разочарован. На който му се чете, ревю в блога:
https://troshanov.wordpress.com/2015/02/17/levski/

Laughing Искрено ме разсмя. За съжаление според повечето гледали филма, си абсолютно прав. Просто си имаме "холивудска боза по български". Ама от най- масовите и среднокачествени, защото липсва опит. Нищо, Генчев като подкара и другите ист. личности /Ботев, Раковски, Волов, Каравелов, З. Стоянов и пр./ накрая ще се научи как се прави първокачествен йекшън.

В трейлъра видях една сцена с меч, който пада от небето и се забива във водата. Точно същата имаше в Жана Д'Арк, само че се случваше сред буйни жита.    

# 43
И кое те разсмя - "пръднята от еднорог" може би? Не знам тези хора, които бълват един през друг ревюта, дали се усещат колко посредствено и скучно пишат. Вместо интересен анализ ни представят хаотични презразкази на сценки с елемнти на остроумие.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт