Математически турнири - 31

• 92 811
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
За 8 клас при последните класирани има рязък спад - от 15 пада на 9 точки.
Понеже си в час с регламентите, моля те кажи на какво се дължи това? В цяла БГ няма деца с 10-14 точки или нещо друго?

Гледаш предложените за класиране, не класираните - очевидно националната комисия не е признала част от присъдените им от областните РИО точки, затова е падането на точките.
Това е единият вариант. Има и друг.
Тази година регламентът допуска, когато в дадена област няма деца с 16 и повече точки, за национален кръг да бъдат предложени трите най-високи резултата в областта. Такъв беше случаят с осми клас в Пловдив примерно.

# 151
Дидева и Кармела, много благодаря.

От вашите разяснения излиза, че при седмокласниците е имало масово рязане на точки.

# 152
  • Пловдив
Здравейте, може ли някой да ми помогне с тестове по математика за предучилищна възраст.
Благодаря!

# 153
Здравейте, може ли някой да ми помогне с тестове по математика за предучилищна възраст.
Благодаря!
Можете да потърсите помощ в тази тема.

# 154
От вашите разяснения излиза, че при седмокласниците е имало масово рязане на точки.

На щерката - цели 6, за решена трета задача, с получен отговор. Дали са й 1 точка от 7 възможни.

# 155
Жасми, съжалявам.
Аз бих пробвала да видим работата - за информация как се оценява. То е ясно, че след като е вече не е анонимно, оценките не се променят. Изключение е техническа грешка, мисля - което също макар и много рядко се случва.

# 156
Не, аз не съжалявам, моята дъщеря така или иначе не е готова за национален кръг. Просто ми стана чудно това оценяване.

# 157
Не, аз не съжалявам, моята дъщеря така или иначе не е готова за национален кръг. Просто ми стана чудно това оценяване.
Знаеш ли мен кое силно ме възмущава. Че много деца като нея ще бъдат изпреварени в областното класиране от непредложени за национален кръг, ако бъде публикуван обобщен протокол.

Резултати от Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки от СОУ с чуждоезиков профил - Ловеч 2015

Примерни решения на задачите от състезанието

# 158
Знаеш ли мен кое силно ме възмущава. Че много деца като нея ще бъдат изпреварени в областното класиране от непредложени за национален кръг, ако бъде публикуван обобщен протокол.

Е, да - тя автоматично пада от 16 а 10 точки, след като така я е порязала комисията, но какво значение има това? В смисъл, важно ли е за нещо?

# 159
Ами при вас не, но в малките градове може да означава дори излизане от тройката.

# 160
  • София
А кой всъщност е дал тези 16 точки? Не се ли предполага, че за София поне това оценяване няма да даде такава разлика с националната комисия?

# 161
А кой всъщност е дал тези 16 точки? Не се ли предполага, че за София поне това оценяване няма да даде такава разлика с националната комисия?

Това ме учуди и мене - при 7 клас има повече разлики.
При 8 клас почти няма разлики/рязане - под 15 точки са само 4 деца, като 2 от Пловдив може по регламент да са предложени и с по-нисък резултат.

# 162
А кой всъщност е дал тези 16 точки?

Областната комисия.  Peace
Моята е предложена за национален кръг, значи първоначално е оценена с 16 т., после от протокола на Националната комисия за недопуснатите, видях, че е с 10.

"Работите на учениците, явили се на областен кръг от VII и VIII клас, сa анонимни. В срок не по-късно от 7 работни дни от провеждането на областния кръг областните комисии представят в РИО протоколи за резултатите на учениците и предложените за участие в националния кръг, като протоколите за резултатите на явилите се на областен кръг седмокласници и осмокласници, както и на предложените за допускане до национален кръг са по фиктивни номера.
Предложението за допускане до участие в националния кръг става по фиктивни номера на учениците от VII и VIII клас, които са оценени с 16 или повече точки от областния кръг, а при липса на такива ученици се предлагат първите трима с най–много точки от областния кръг. Окончателното допускане на учениците до националния кръг става по преценка на Националната комисия."

# 163
Областната комисия. От протоколите за 4-6 клас се вижда, че председател е експертът по математика в РИО.
Има и дете от СМГ с осем точки, което означава поне осем точки разлика.
За мен картинката е силно притеснителна. Или областните комисии не се справят с разчитането на критериите и оценяването на работите, или националната комисия е твърде критична.
Ако е първото, следва това, което написах по-горе. Може в обобщения протокол предложените за национален кръг след преразглеждането да бъдат изпреварени от непредложени, които обаче не са минали арбитраж.

# 164
  • София
Областната комисия. От протоколите за 4-6 клас се вижда, че председател е експертът по математика в РИО.
Има и дете от СМГ с осем точки, което означава поне осем точки разлика.
За мен картинката е силно притеснителна. Или областните комисии не се справят с разчитането на критериите и оценяването на работите, или националната комисия е твърде критична.
Ако е първото, следва това, което написах по-горе. Може в обобщения протокол предложените за национален кръг след преразглеждането да бъдат изпреварени от непредложени, които обаче не са минали арбитраж.
Голяма пародия.

Общи условия

Активация на акаунт