Математически турнири - 31

• 92 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
За първи път чувам да има школи по математика за 1 клас....

# 556
Във Варна от години има школи от 1 клас към МГ, даже за тази учебна година записването беше още от м.  юни поради големия наплив.

# 557
  • гр.Варна
Има школи по математика от първи клас във Варна,така е!
И не само в МГ,а дори и в една от частните занимални,ходи едно от светилата(г-жа Момчилова) и преподава,но не на деца от нейното училище!

# 558
Имах предвид София, защото се коментираха резултати на първокласници от 145 - то София, нали така
А 145-то - 6 максимални резултата за 1 клас - колкото Питагор, 107-мо и Св.София, взети заедно?
......

В 145-то първи клас са 6 паралелки към сдруженията "Фридрих Шилер" и ”Чарлз Дикенс”. Имат прием от ПГ, след подбор, какъвто Питагор и 107-мо нямат. Има деца, които ходят на школи по математика. Познавам и родители, които се занимават с тях у дома.

Интересно ми е къде са тези школи.

# 559
Детската акадения ДАНИС. Даже прави състезания за ПГ

# 560
Детската акадения ДАНИС. Даже прави състезания за ПГ
И школа по състезателна математика за ПГ имат.  Grinning

# 561
 Grinning мда....и аз току що разгледах сайта им, а някои родители се чудим има ли смисъл от школите 2 клас в СМГ  Laughing

# 562
.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 22:15 от Анонимен

# 563
В Австрия, ако ученици от един и същи клас са дали еднакви отговори, системата автоматично ги дисквалифицира, и след проверка къде са били местата им по време на  състезанието резултатите могат да се коригират при отпадане на съмнението за преписване.
http://www.kaenguru.at/faq/schulen/#c331

Хм, и как става това - ако дадат верни отговори... те са еднакви, нали, как ще се забрани на близко седящи деца да отговарят вярно, не ми е ясно. Ако дадат еднакви грешни ясно, но просто еднакви?... .

И еднакви грешни не е чудо невиждано,защото често единият от грешните отговори е по-близко от другите грешни.Не зная как да се изразя, но има очевидно грешни, които отпадат веднага, а има и грешни, но по-силно заблуждаващи, че са верни.Все пак говоря за съвсем малки деца- І,ІІ клас, случвало се е и без да са в една стая да са им еднакви някои от грешните отговори.

Не схванах интригата в Бургас, а тази година нямам и състезател,но какъв е проблемът децата да имат макс р-ти,защото са от Бургас ли? Излиза,че ако бяха от София няма да е проблем,но от Бургас е? newsm78

# 564
В 145то имат школа по забавна мат. след часовете в самото училище.
Жас, много ме разсмя Grinning

# 565
  • София
излезе съобщението за летния мат. семинар на Черноризеца:

http://www.math.bas.bg/ch/

# 566
  • Варна

Не схванах интригата в Бургас, а тази година нямам и състезател,но какъв е проблемът децата да имат макс р-ти,защото са от Бургас ли? Излиза,че ако бяха от София няма да е проблем,но от Бургас е? newsm78
Не, Светкавица, местонахождението на децата изобщо не е проблем - проблемът е, че от само 10 четвъртокласника, явили се в това училище, 4 са с максимален резултат, който до момента не е постигнат никъде другаде в България /май само СМГ и Варна не са излезли още/.

# 567
Не се учудвам вече на нищо.  

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 21:15 от Анонимен

# 568
Странно, че толкова малко, аз реших, че просто това са първите 10.

Ако училището е математически ориентирано, обикн. се явяват повече деца.

Интересно какви са били р-тите на тези деца на миналогодишното Кенгуру, макар че пак няма да е показателно, състезание със състезание няма.

# 569
Забавна и състезателна математика са различни неща! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт