Отговори
# 105
Момичета,да ви попитам,вашия корем подут ли стои? Защото моя е подут и стои леко по-твърд,ама не по средата,а от едната страна,където ми се струва че е бебчо,поне на ехографските прегледи винаги се вижда да е от тази същата страна... Малко глупав въпрос,ама просто се чудя дали е нормално...В края на 10-та седмица съм

# 106
Моят стои леко заоблен и твърд. Но на мен почти,почти не ми личи тумбака. В края на 11 г.с. съм  Hug

vesi_mir, и аз съм така Simple Smile Много е хубаво  Blush

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 13:51 от L0v3d

# 107
Аз съм в 13 г.с и си имам мъничко коремче и при мен от едната страна е по-твърдо , но моят корем е доста на високо , не е ниско долу , не знам дали така трябва да е  newsm78 Но аз много му се радвам и всяка вечер го гледам в огледалото Simple Smile

# 108
Здравейте!
Аз от вчера съм с болни ниско долу в областта на корема, които много приличат на ранните контракции, които имах от пети месец през първата ми бременност. Особено, когато се нахраня усещам корема много надут. На моменти ме отпуска, но на моменти пак ми се стяга корема. Според вас възможна ли е появата им толкова рано? Моята лекарка днес не е на работа и е извън града и не мога да отида и се чудя какво да правя  Crossing Arms Трябва да чакам до понеделник..

# 109
Хриска, щом си имала контракции ще ги познаеш. Възможно е толкова рано. Защо не си вземеш Магнерот и Но шпа докато се чуеш с лекарката?

# 110
Хриска, щом си имала контракции ще ги познаеш. Възможно е толкова рано. Защо не си вземеш Магнерот и Но шпа докато се чуеш с лекарката?
Ами, май точно на такива ми приличат. Благодаря за съвета  Hug

# 111
Red Velvet, съжалявам много, оправяй се бързо и скоро да се похвалиш с хубави новини! Hug

За казването - ние не сме се карали кога на кого да кажем. Майка ми работи в една фирма с приятеля ми, баща ми пък - срещу тяхната фирма и на обедната почивка се събрахме и им казах. Вечерта казахме на неговите родители.

В последно време постоянно ми се преяждат тестени неща. Даже снощи майка ми ми беше направила пица(защото й казах, че ми се яде) и от влака директно в кухнята да си измия ръцете и да хапна. Embarassed Свикнах и на лекциите да си нося по едно пакетче солети в чантата, че понякога много огладнявам, а няма време да отида да си купя нещо по свястно за ядене.

Колкото до коремчето - аз и преди си имах коремче, но започвам да забелязвам, че сега като ли че се подава повече от блузите Grinning но ми се струва и рано( в 8 седмица съм)  newsm78 Може да си въобразявам Grinning

# 112
Според мен няма причина свекърва ти да ти пили на главата при положение, че ще ви бъде 2ро дете.
Обаче го е правила  ooooh! Явно с цел да не взема да си помисля да забременявам с второ  Laughing

Оооо, и на мен акъл ми дава свекървата - сакън да не си помислям пак. Що за ненормални са тези - да се месят в личния ти живот и да дават акъл без да си ги питал??!!??!! Още като родих второт си дете и взе да пее как вече съм приключила с майчинските си задължения и не знам си какво. Че как пък така реши вместо мен?

# 113
Ние пак сме назад - не сме казали на никой.
На ФМ ще съм чак в 13гс и 1 ден и сме се разбрали след това да казваме Simple Smile
Предполагам, че реакциите ще са като новината за сватба - свекървата се радва адски много, след нея свекър ми...и моите родители последни. Баща ми даже не беше разбрал, че се сгодяваме, та ми звъня седмица по-късно да пита за какво му честитят хората. Майка ми сигурно ще ме побърка с тъпи изказвания от типа "ама сигурни ли сте че ще се справите" и "дали точно сега е правилния момент".
Толкова сме щастливи с ММ, но само като си помисля за казването и реакциите и ми се попарва ентусиазма. В работата също няма да са особено щастливи, но ще си занеса бележката и не ме интересува, да правят каквото искат Simple Smile
За свекървата - не знам от къде го изкарах тоя късмет, но моята е страхотна. Радва ми се, като на свое и никога не ми прави проблеми. Свекъра се опита на няколко пъти да се налага, но видя че винаги става моето и сега всичко е по мед и масло Simple Smile С бившето ми гадже бях попаднала на сатаната в лицето на майка му - няма такова чудо, да знаете. В крайна сметка предполагам, че и самите мъже знаят, когато майките им не са редовни и би трябвало да ви подкрепят в битката срещу тях Simple Smile
Мисля да се записвам на ЖК в 17 поликлиника при Елица Иванова. (За София става въпрос.) Чух страхотни отзиви, само чакам да мине ФМ и ще видим как мога да се доредя за там Simple Smile
От последните 3-4 дни доста повече ми стърчи коремчето (сега съм 10г.с.). Чак се стресирам, че не ми стават дрехите, а кантара не е мръднал от преди да забременея.
При всички ли кожата и косата са по-хубави? Аз започнах да пъпчасвам, като някой пубертет, а косата ми е като слама. За ноктите не мога да преценя, защото съм с гел лак. Изобщо - самочувствието отсъства тия дни - имам чувството, че ще се пръсна и не знам дали ще е от дебелина или грозотия Simple Smile

# 114
и ние не сме им казали на нашите, знаят 2-3 приятелки.

аз също чувствам напрежение в корема - издут е със сигурност, и на моменти се втвърдява, но после се оправя.

днес ходих и се регистрирах най-накрая за ЖК. Докторът е много свестен и ехографът е много добър. Спомена, че другият месец може да видим пола, каза ми че има сърдечна дейност и че засега всичко е наред. Спомена ми друга дата за термин, но то така или иначе според мен всичките са ориентировъчни така че ден-два разлика не ги мисля.

Смешното беше, че трябваше да отида с малкото ми момченце на прегледа. На неговата възраст батко му беше много по-ориентиран и заглеждаше екрана с интерес, защото и той често идваше с мен. Това през цялото време разговаряше с акушерката, и когато докторът го извика да види бебето, то го погледна в недоумение и каза - "Моля, какво бебе, извинявайте, но сега съм зает!" и продължи най-невъзмутимо разговора си със сестрата. Rolling Eyes

# 115
  • София
Ninnie, аз първия път се записах на ЖК при Иванова, исках и сега, но на вратата ѝ има табела, че не записва бременни, затова се записах при д-р Павлов. Аз реално не разчитам мнсого на ЖК и затова тако смело, но той всъщност не е лош, а акушерката им е обща. Колежката ми също е бременна и тя иска при Иванова и нейната Лл ще ѝ звъни да я вземе. Тя става, мила е и т.н., но изобщо не се задълбочава, може би и защото знаеше, че се следя на друго място.

Ох, аз също се изпъпчих по челото, такива ситни пъпки като в пубертета ooooh! какво да ги правя не знам...

# 116
Момичета - днес открих правилната за мен формула за сън: лягане в 20, ставане в 7 = чувствам се прекрасно!
 Peace Peace Peace

# 117
Maidenly, да не сме съседки. Може да се разхождаме из парка лятото Simple Smile Щом не записва, ще видя и аз какво ще правя, следя се на частно, ЖК мисля да е само заради изследванията.
Другата (и по-близка) за мен е 3 поликлиника, но за там не намерих никакви отзиви и лекари. Имам още време, мисля на място да ида да разгледам и на двете места Simple Smile
Личната ми лекарка е чак в сухата река, а нещо не ми се ходи с кола на ЖК. А и не съм с много дълги ръце, не виждам как ще карам с голям корем Simple Smile
Аз ходих на почистване на лице (принципно съм с проблемна кожа и ходя веднъж в месеца), но откакто съм бременна ме боли повече и по-лесно се разранявам. Страшна пубер картинка е Simple Smile

# 118
  • Драгоман
   Здравейте и от мен!  Laughing
  Чела съм, че през бременността не е добре майката да се подлага на силна болка и не било препоръчително кола малка или епилация, особено в интимната област.
   И аз се чувствам грозна и без самочувствие, косата ми се омазнява много бързо, имам пъпки, лошо ми е и почти не се усмихвам.  Tired Корема ми си е все същия, за сега нямам външни белези да съм бременна  Mr. Green Като се има предвид, че при първата бременност ми пролича чак след 20 г.с., значи някога в 5ти месец да е било.  newsm78 Сега ще видим. Wink
   Да ви питам вие спите ли по корем и дали има проблеми, защото на мен така ми е най-удобно и си спя така  Grinning И първия път си спях, докато не започна да ме рита бебето и ми ставаше гузно да го натискам  Laughing  

# 119
Ние казахме първо на моите родители, а след първия преглед и на свекървата.  Всички много се зарадваха. А след като чухме и сърцичето казахме и на другите роднини и на някой приятели.
Коремът си го усещам подут и определено е по-голям. Аз не мога да спа по корем, имам усещане за тежест. Дори когато спя на една страна не ми стига въздух.

Общи условия

Активация на акаунт