Отговори
# 120
Jen4et012, аз спя само на дясната си страна, по никой друг начин не ми е удобно.

Да ви кажа, много лошо впечатление ми направи пред кабинета докато бях, едно момиче.

аз си бях запазила час и си чаках отпред. По едно време тя долетя, застана пред нас с малкото ми, погледна едно такова надменно и каза = аз съм за женска консултация! И явно се гласеше да мине преди мен. Погледнах я мега възмутено и казах = ами хубаво, ама аз съм с час. Не знаете ли, че те и на бременни дават час като запитате?? И си дръпнах детето да застане преди нея, казах "извинете" и я подбутнах зад мен.

Не че щеше да ми стане кой знае какво, ако изчакам, но ме подразми много наглостта й, още повече че после като я питах, и тя се оказа 3-4 седмици преди мен. На вратата на стаята пише изрично да се обаждаме за час!

На какво основание някои бременни момичета изведнъж стават по-нахални от обикновено, незнам? Дано и аз не стана така защото отстрани изглежда много селско  Praynig

# 121
Аз съм в 10г.с., допреди няколко дни нямах коремче, но сега стои подут и твърд нисичко долу. Нещо не мога да обличам дрехите, които нося по принцип, гледам все да е широко на корема.

Момичета, в голяма чуденка съм за ЖК, досега бяхме в Надежда и докторката иска да се следя при тях, но на мен ми е ужасно далече и нямам никаква информация за лекарите, които следят там. Четох във форума - има страхотни отзиви за всички доктори, но човек като няма лични впечатления... По-рано в темата прочетох, че тук много момичета ще раждат в Надежда, ако някой се следи там, ще се радвам на малко информация.

# 122
  • София
Maidenly, да не сме съседки. Може да се разхождаме из парка лятото Simple Smile

Сигурно сме почти съседки, защото 3 поликлиника  не я знам Simple Smile В Слатина съм, но парка Заимов си ми е близо Simple Smile

# 123

Коремът си го усещам подут и определено е по-голям. Аз не мога да спа по корем, имам усещане за тежест. Дори когато спя на една страна не ми стига въздух.

И аз така.

# 124
Аз все още спя по корем и докато не започна да усещам дискомфорт ще е така. Предния път ми беше много тежко когато не можех вече да си лягам по корем, после с кърменето ми пречеха гърдите. Никоя друга поза не ми е удобна за сън Simple Smile

Сега си взех час за ФМ за 13-та седмица и почти ми се скараха, че първата ФМ била след 18-та? Все пак ми дадоха час за "видеозон". Аз ли не съм разбрала нещо... Помня, че предния път наистина ходих на ФМ чак в 20 г.с. ФМ ми е при друг лекар, не при този, където ходя на ЖК.

Исках да питам и майките с по-големи деца, вдигате/носите ли ги, понеже на мен постоянно ми се налага да го вдигам дребния и една позната акушерка ми се скара, че до 4-ти месец не трябва да се вдига нищо тежко? Той е 10 кг. Извинявам се, ако сте го говорили вече този въпрос Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 17:28 от greteto

# 125
  • Драгоман
Аз все още спя по корем и докато не започна да усещам дискомфорт ще е така. Предния път ми беше много тежко когато не можех вече да си лягам по корем, после с кърменето ми пречеха гърдите. Никоя друга поза не ми е удобна за сън Simple Smile

Сега си взех час за ФМ за 13-та седмица и почти ми се скараха, че първата ФМ била след 18-та? Все пак ми дадоха час за "видеозон". Аз ли не съм разбрала нещо... Помня, че предния път наистина ходих на ФМ чак в 20 г.с. ФМ ми е при друг лекар, не при този, където ходя на ЖК

Ами аз при предишната бременност в 13 г.с. ходих на ранен скрининг в Шейново и там ми взеха кръв и ме гледаха на някакъв хубав апарат там за индикациите на носната кухина и на прешлените на врата на бебето, което е важно за разните там болести, синдроми и т.н. Може би значи едно и също, просто го наричат по различен начин.  newsm78 Сега пак мисля там да си запиша час, но първо ще се запиша на ЖК и от там да видим какво ще ми кажат.  Simple Smile

# 126
Jen4et012, това изследване с кръвта е Биохимичен скриниг, той се прави или в 11-14, или в 18-20 г.с., аз предния път го правих в 20-та, но този път реших да го пропусна Simple Smile

# 127
Здравейте и от мен, термина ми е на 05.09, ще се радвам да коментираме хубавите трепети на бременноста Simple Smile

# 128
Днес бях на биохимичен скрининг в 12 г.с съм, мина много добре, бебчо си има всичко и чакаме резултати от кръвните изследвания Simple Smile

# 129
greteto, на някои места не казват "първа фетална морфология", а "ранен скрининг".
Изрично ме поправиха и мен на рецепцията във фемина, като се записах.
Просто ги питай дали гледат за дефекти между 11 и 13 седмица, пък както искат да му викат Simple Smile

# 130
И аз ходих на БХС, всичко е наред   bouquet

# 131
Момичета, дайте някой бабешки илач за кашлица, да става за бременни ooooh!

# 132
Зa кaшлицa може дa пиеш сироп стодaл. Хомеопaтичен е, предписвa се нa бременни и новородени.

# 133
  • Варна
Здрявейте!
Добре дошла на новата мама!
Моят корем е толковя подут, че все едно съм в шести месец, но така бях и с второто, супер рано ми пролича. А съм отслабнала от това повръщане.
Аз вдигам малкия, нямам друг избор. Страх ме е, защото ми придърпва операцията и не знам дали е нормално. Ще питам следващият път, когато съм на преглед, да погледне и вътрешния шев. Предният път нямах такива оплаквания.

# 134
Здравейте, момичета! Бих искала и аз да се запиша в темата и да споделяме само хубави новини. Аз съм в 9 г.с., терминът ми май се пада на 30.09, но докторът не ми е казал със сигурност, аз от калкулаторите в интернет си го сметнах! На мен ми е първа бременност и съм страшно панирана за всичко. Днес например не ми се гадеше сутринта и веднага взех да се притеснявам дали не е станало нещо с малкото човече Sad Не знам дали и вие сте така, но аз за всичко се притеснявам. Иначе моите неразположения са подут корем, който според мен личи, ако не съм с широка дреха, сутришно гадене, следобедно гадене + повръщане от време на време. Нямам никакъв апетит, но се опитвам да ям редовно.
Пожелавам на всички здрави бебчета около термин и леко бременеене!:))

Общи условия

Активация на акаунт