Отговори
# 135
  • Драгоман
Здрявейте!
Добре дошла на новата мама!
Моят корем е толковя подут, че все едно съм в шести месец, но така бях и с второто, супер рано ми пролича. А съм отслабнала от това повръщане.
Аз вдигам малкия, нямам друг избор. Страх ме е, защото ми придърпва операцията и не знам дали е нормално. Ще питам следващият път, когато съм на преглед, да погледне и вътрешния шев. Предният път нямах такива оплаквания.

И аз си вдигам детето, няма как! Прекалено е малка и не може да се справи сама с доста неща , а и не разбира много. Аз питах на първия ми преглед и ми казаха, че няма проблем, понеже първото ми е сецкио и малко ме е страх да не направя някоя беля. Пнякога ме боли малко корема, но гледам да я вдигам бавно и внимателно и да не я нося дълго на ръце.

# 136
Здравейте,
Добре дошли на новите мами Simple Smile ... На мен днес ми се обадиха за резултата от БХС ...доцентката каза,че всичко е ок и няма място за тревоги, но ми препоръчва да направя и късния БХС ,който е след 15 г.с.Аз смятам да го пропусна и направо да направя ФМ в 21 седмица. Пожелавам на всички ви само хубави новини!
Като се загледам и аз в огледалото май ми се е заформило коремчето preggo  Simple Smile
Днес  ми беше добре ...нямам никакво гадене,  Praynig дай боже вече да е така .

Приятна вечер ви желая!

# 137
Здравейте и от мен Simple Smile
Продължава да ми се гади по цял ден, но ми се струва, че е малко по-малко като че ли. Пия фолиева по 1 на ден + биозин мама, пия ги преди обяд, за да не ги върна случайно Simple Smile
Иначе нямам други болежки, като изключим супер чувствителните ми зърна (надявам се че няма да са така до края).
Да ви питам, бях чела някъде, че не било хубаво да се подстригваш докато си бременен. Това има ли някакво научно обяснение или е суеверие?
И сега се сетих - почнахте ли да се мажете с нещо. Аз се каня да почна, не съм много сигурна какво да купя, може би ще провам с продуктите на палмерс.
Хубав ден и по-малко гадене  Hug

# 138
  • Драгоман
  Lili_f това с подстригването са суеверия, свързани с пола на бебето - ако се подстрижеш, ще бъде момиче, защото ще му отрежеш... Wink
  Аз мисля да се мажа с БиоОил. На Мустела също са добри. Simple Smile

# 139
  • Драгоман
 А това със зърната, ако те притеснява, ще усетиш що е болка като почнеш да кърмиш  Laughing

# 140
А това със зърната, ако те притеснява, ще усетиш що е болка като почнеш да кърмиш  Laughing

И на мен това ми идва на акъла, но не смея дори да си го помисля Simple Smile

# 141
  • Драгоман

И на мен това ми идва на акъла, но не смея дори да си го помисля Simple Smile
  Споко, заради детето всичко се изтърпява, а и боли само докато гърдите свикнат. Има и кремове за разранени зърна. Но на мен лично не ми помагаха особено и се мажех с краве масло, което отмивах преди кърмене! Simple Smile

# 142
Днес удпях да си запиша час за ФМ за понеделник  Heart Eyes за миг си помислих, че няма да успея. Иначе всичко е идеално при мен, без оплаквания и неразположения. Тези от вас, които имат такива искрено ви пожелавам в най- скоро време да отминат. Много ми се иска майка ми да дойде с мен в понеделник, затова мисля утре да и кажа, че отново ще става баба  Party Надявам се с баща ми да приемат новината с усмивка, но доколкото ги познавам едва ли ще се зарадват толкова, колкото ми се иска. Дано греша  Praynig иначе бебо не съм го виждала от 9г.с и нямам търпение да го зърна в понеделник Simple Smile хубава вечер

# 143
Здравейте, мили бъдещи мамчета! Записвам се в темата- втора бременност, термин 12 септември Simple Smile

# 144
Добре дошли на всички нови мами в темичката!  bouquet

На мен ми е гадно всеки ден на корема и ми се гади.. чувствам се много подута и ме болят гърдите.
Мисля скоро да си взема нещо против стрии, но толкова много различни мнения прочетох кое е ефикасно и кое не, че се обърках съвсем. Отивам в магазина и хващам някое масло и толкова.

# 145
  Здравейте, момичета!
Добре дошли на новите ни попълнения!  Hug
За мазане - приятелката ми ми препоръча Mamagluck от Дм. Гледах го вчера,към 18 лв беше. Аз лично имам масло от гроздови семки,което смятам да ползвам.
Аз отсега гледам колички, набелязала съм няколко модела, да ми е по-лесно, като разберем пола. Heart Eyes
Иначе нямам гадене, повръщане, обаче последните 2 дни много хапвах и хич не ми беше комфортно.  ConfusedИскам и аз коремче, на което да се радвам, но нямам...Имам само едно мааалко островче, което галя Simple Smile И дотам. Но не се притеснявам,на някои просто късно им проличава.
Хубав ден,момичета!  bouquet
А, да, за кашлицата взимах Проспан.  Peace

# 146
Здравейте, момичета.
Ninnie, благодаря ти за пояснението за ФМ Simple Smile

Относно мазането - с първата си бременност се мажех с едно олио на Hipp, но не бях особено стриктна. По мои наблюдения, ако кожата ти е предразположена към стрии, няма спасение.

# 147
  • София
При всички положения по-добре да се мажем, отколкото не. Поне каквото зависи от нас да го правим. Миналата седмица ходих на кожен лекар, защото много ме сърби кожата на прасците и чак стават червени и тя каза, че е дехидратирана. Изписа ми едно мазило на Юриаж, но тъй като не успях да го открия се намазах с Арника - моментален ефект. Та питах докторката за моя лосион, който ползвам срещу стрии - Ексципиал, каза, че е добър. Също препоръчва лосионите с урея.

# 148
Здравейте,мамачета!!!
Привет и на новодошлите!!!
Относно коремчетата-моето май започва да личи вече!Нося си все още всички дрехи,дънки (без да слагам колан обаче)!
За мазане си купих някакво олио на Hipp,ама още не съм почнала  да се мажа!Като четох на опаковката пише 2-3 пъти на ден да се маже!Че аз трябва все мазна да си ходя!Дано поне попива бързо!!!
Както се изказа greteto ако кожата е предразположена към поява на стрии не можеш я опази!
Хубав ден на всички!!!

# 149
Здравейте мамчета  Grinning 
За дрехите аз нося само един клин и това е , дънки и панталони ако ги закопчая ми стягат , иначе имам съвсем малко коремче Simple Smile
За мазането - още не съм почнала да се мажа , но съм решила да пробвам с домашно направен крем - три пъти преварена свинска мас с невен и етерични масла ( оризово масло и още някакво) , друго много добро за мазане , от препоръки на други момичета е чисто кокосово масло , това ще пробвам за лятото Simple Smile
Вечер стана няколко вечери да спя с спортен сутиен , че много ме е страх от тежестта да не увиснат гърдите , мамите с опит какво ще кажат по въпроса  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт