Отговори
# 150
  • Ботевград
Момичета днес е прошка..Прощавайте ако съм засегнала някоя от вас Hug
При мен нищо ново..Вчера готвих за кръстниците..Днес ще готвя,че ще идват на нас иии общо взето само готвене..Минахме през родителите за прошка с ММ и дечицата и се залавям с вечерята за довечера  chef

# 151
И аз знам, че ако кожата е предразположена не можеш да я спасиш от стрии с каквото и да я мажеш. Може би обаче ако се маже ще са по-малко. Мисля, че е важно да не е суха, за да е еластична. За сега мажа с кокосово масло на Икаров. След месец ще мина на нещо по-сериозно.
С първата бременност и аз спях със спортен сутиен и така докато не спрях да кърмя. За сега нямам напрежение и не съм започнала още, но може би наистина това, че са доста по-големи е достатъчна причина.
Аз (макар и в 8 седмица) също имам коремче. Сутрин като стана го няма, но след първата чаша вода вече се вижда И до вечерта е огромно  Shocked А иначе съм -2 кг. Имах си точно 2, качени декември преди да забременея.

# 152
Свинската мас не се препоръчва, защото запушва порите. Peace
Имало специални масла на Икаров против стрии, утре ще ги издирвам.
Иначе си имам малко коремче, дънките определено ми стягат и ще видя какво ще нося ooooh!

# 153
При първата бременност АГ ми каза, че маслото на Икаров против стрии не се препоръчва за бременни. Не знам защо...чувала съм много бременни да го ползват.

# 154
Олиото нa икaров против стрии седи много дълго време мaзно, не попивa. Същото вaжи зa всички видове олио зa мaзaне! Aз съм доволнa от мaслото нa хип (не олиото нa хип!), попивa бързо и не се чувствaм мръснa след него. Нямaм стрии от преднaтa бременност, но кaкто и другите момичетa кaзвaт - според мен е до ген. Aз се мaжех зa облекчaвaне нa кожaтa, че много сърбеше от опъвaнето.
Aз имaм много мaлко коремче, но съм и нaй-нaзaд от вaс. Още си нося нормaлните дрехи и пaнтaлони, без колaни. Дотук съм минус 2кг.
Момичетa, искaм прошкa и дa ви простено  Hug

# 155
Прощавайте, момичета Simple Smile
Добре, че казахте за маслото на икаров, щях да си го купувам утре. Сега ще мисля друго Simple Smile
За спортния сутиен - аз спя с такъв от 3 седмици, иначе се будя от болки в гърдите (преди да забременея бях 70Е, не знам за в бъдеще от къде ще си търся сутиени...).
Имам тъп въпрос (пак):
Какво става, когато ни се дояде нещо, а не хапнем?
Имам мн тъпа колежка, която сутринта в колата яде някакъв банан и сега си мисля цял ден за банани. ММ ми е купил, но ще се прибера чак в 22, а на работа няма от къде.
Имам някакви приложения за бременни на телефона, според които симптомите на ранна пременност са най-силни през 10г.с. Или ми се гади толкова, че не мога да си помисля за храна, или съм толкова гладна, че мога жив човек да изям.

# 156
Ммм това последното е много точно описание на това как се чувствам аз ... или не мога да гледам храна и точно след 5 мин. чувствам толкова силен глад сякаш не съм яла цял ден. Наяждам се и пак ми се гади ...
И това с миризмите продължава много да ме тормози. Не мога да понасям парафюмите на колегите, особено тези, които се къпят с тях, ароматизаторите в тоалетните, праха за пране, миризмата на манджа след като свички се върнат от обяд ... даже сега като пиша и ми прилоша от мисълта ...

Иначе при нас нещата са нормални. В петък бях при АГ и ме регистрираха.
Бебчето е 2.88см - 10та седмица.
Насочи ме за ФМ за след 2 седмици.

За стриите - нямам от първата бременност. Мажех се с нещо, което ми препоръчаха в аптеката, но не го помня. Ще го търся по спомени пак в аптеката.

# 157
Ммм това последното е много точно описание на това как се чувствам аз ... или не мога да гледам храна и точно след 5 мин. чувствам толкова силен глад сякаш не съм яла цял ден. Наяждам се и пак ми се гади ...

Peace

# 158
Прощавайте и да ви е простено  Praynig

Добре дошли на новите мами! Лека бременност и здрави бебоци!  Hug

Аз съм в 9 г.с., терминът ми май се пада на 30.09, но докторът не ми е казал със сигурност, аз от калкулаторите в интернет си го сметнах! На мен ми е първа бременност и съм страшно панирана за всичко.

И при мен е така! Старая се да не мисля лоши неща, за да не предизвиквам съдбата, както казват хората... Но понякога се притеснявам и за най-малкото и незначително нещо.  Embarassed
Според мен е, защото ни е за пръв път и не знаем какво да очакваме. Гледай положително на нещата и си мисли за хубави работи Simple Smile

# 159
И моят термин е 30ти септември Simple Smile
Момичетa с първa бременност - aко нямaте проблеми не се протеснявaйте, a се нaслaждaвaйте нa бременносттa си, зaщото времето лети бързо и ще ви липсвa после. Скоро нерaзположениятa ще отминaт, следвaт нaй-прекрaсните месеци зa вaс. При нaй-мaлкото притеснение питaйте- ние, минaлите вече по този път ще ви отговорим с удоволствие. Лекa бременност нa всички  Hug

# 160
Здравейте!
Относно маслото на Икаров,аз вчера си го купих, пише само че се ползва след 4-тия месец на бременността!
В 12г.с. съм. Гаденето при мен отмина още миналата седмица +2кг съм .
Пожелавам лека бременност на всички мами и пухкави бебенца  Wink

# 161
Мерси за новата темичка Simple Smile Добре дошли и на новите мами Simple Smile Която иска да се присъедини и към групичката ни във фейсбук, нека ми пише на лично съобщение Simple Smile

Фолиевата киселина я пия сутрин и не заради друго, ами после да не забравя Simple Smile За лакиране на ноктите не е проблем.Предната бременност бях през цялото време с лакирани нокти, чак в 9 месец ми казаха да махна лака, че като тръгна да раждам да нямам по ръцете.До колкото знам заради упойките е това.

Я да ви питам, има ли друга освен мен толкова много разсеяна?От както съм бременна не мога да си събера мислите, и друг път ми се е случвало ама сега положението е много зле  [smilie=smile3506.gif
Аз също обичам да се лакирам,но с този гипс  :crazy Sad  не знам как ще е.От както съм бремменна много забравям предупредила съм всички  Grinning

# 162
  • Варна
Аз от 5г. все бременея, кърмя и съм в майчинство. Представете си, колко съм зле с паметта, имам бели петна.
Много точно казано. Наслажвайте се на първата си бременност, защото при всеки следващ път знанията стават повече и страховете също. Поне, аз така си обяснявам моите притеснения.

# 163
Здравейте момичета!
Аз вече съм добре - пъпките ми не ме дразнят вече, а и съм доста по-спокойна. Чрез приятелки потърсих мнението на поне 7 лекаря и от разни статии в нета стигнах до извода, че ще вярвам че всичко е наред ш напук на всички "доброжелатели" ще се радвам на бремеността си.
С предната си бременност носих сутиен без банели чак след раждането, но определено усещам, че е време да сменя модела и размера. А увисването на гърдите според мен е неизбежно. Ако има някоя мама, която след раждане и кърмене е със същите гърди нека каже.
Дрехите  си нося същите, макар да започнах да качвам килограми(1). Коремът ми е подут от два месеца, но не е от бременоста. Доста е неприятно това непристанно подуване и чувство на тежест. Досега не съм имала такива проблеми с метаболизма и всички решения са временни.
От утре съм отново на работа, а никак не ми се ходи. А колегите ме чакат с нетърпение. Този месец имам само 5 работни дни от тези варицели.относно стриите - четох че има хомеопатия против стрии и мисля да опитам. Миналия път хомеопатията  ми помогна много за възстановяване след секциото. Мажех се със свинска мас (много трудно и мазно), с маслото на Икаров (мазно и мирише ужасно) и други. Сега мисля да потърся подходяща българска козметика.
спокойна вечер и успешна седмица!

# 164
Снежна мама, интересува ме темата за хомеопатия за възстановяване от секцио. Ако е удобно да споделиш по-подробно. Аз след секциото се възстанових бързо, но знам че след второ е по-тежко.
А относно гърдите - смея да заявя, че моите се възстановиха почти напълно. Аз не виждам разлика с преди първата бременност. Може би има, но е малка. Може причина да е, че имах малко кърма. Кърмих 4 месеца и тя напълно спря. След още няколко месеца гърдите ми си бяха супер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт