Отговори
# 165
  • Варна
Аз след секциото се възстанових бързо, но знам че след второ е по-тежко.
Напротив, при мен дори беше по-леко второто секцио.

# 166
  • София
И аз знам, че всяко следващо секцио е по-леко. Аз стрии от предишната бременност нямам, а съм се мазала чат пат с един лосион на Дева, в оранжева опаковка. А гърдите въобще не ми мръднаха, освен, че станаха по-големи, но не съм кърмила.

# 167
Но мен пък всички ми казват, че втория път боляло повече. Дано да не е вярно.

# 168
По мои наблюдения, ако кожата ти е предразположена към стрии, няма спасение.
Не е толкова безнадеждно. Аз имам стрии по бедрата от предишни напълнявания и отслабвания, но на корема от бременността нямах, точно защото се мазах.
Предотвратимо е  Peace

За гърдите, моите се промениха в посока уголемяване, но не увиснаха, понеже по принцип са малки. Като ми дойде кърмата станаха буквално двойни, кърмих една година и понеже бебето ми от самото начало спеше по цяла нощ, на сутринта се събуждах от втвърдяване към пръсване. Мислех, че след такова ежедневно препълване и изпразване, след една година ще имам "два прани чорапа", но нищо подобно не се случи. Даже след като ми спря кърмата гърдите ми си останаха малко по-големи, отколкото преди да забременея и със същата форма.
Но както казах, са ми малки. Сега не нося сутиен, а само ластично боди да ги държи да не мърдат, че ме наболяват, ако се движат.

Секциото и възтановяването зависят от много неща, със сигурност не от това кое ти е подред.

# 169
  • Драгоман
    Здравейте мами!  Hug
 С всеки изминал ден гаденето и повръщането стават все по-непоносими  Sick а и кръвното ми е супер ниско 85 на 55  ooooh! Направо едва дишам  Tired
 По въпроса с гърдите - при първата бременност много ги пазих, но като тръгна кърмата и станаха много големи и тежки, носех си сутиен и постененно спрях кърменето (посъветваха ме, че така няма да увиснат, но уви  Sad Зависи си много от организъм и от кожата. Моите увиснаха и получиха много стрии и това много пролича след като отслабнах.
  Кажете лек за гаденето!  Confused Пробвах с лимон, но ми е добре докато го смуча, после пак ми се гади  Sick  #Crazy

# 170
Привет и от мен!
След почивка събота и неделя, повече лежане и но-шпа при нужда, днес съм по-добре и дори съм на работа.
Тази сутринт ходих на БХС. Прегледа беше много обстоен. Много време го гледа лекаря, замери доста показатели-гръбначния стълб, главата, крайници и т.н., каза, че нямало място за притеснение, после ходих да дам кръв в лабораторията и резултатите ще бъдат готови в петък. Надявам се всичко да е наред и при тях. Направих голяма разлика между прегледа, на който бях при предната си бременност за БХС и този. Предният път предишният лекар не замери толкова много показатели, а само някои основни, даде ми една ултразвукова снимка, взеха ми кръв и това беше. Сега доста се изненадах, че беше толкова подробно и доктора толкова подробно подходи, но явно си зависи от лекарите  newsm78
Качила съм цели 6кг, което много ме безпокои, но предвид на това, което ям напоследък, а то е все тестени изделия, нямам как да е другояче. Надявам се като дойде пролетта и лятото и има повече пресни плодове, да поогранича малко количествата тестени изделия.

Пак да помоля, ако някой иска да го добавя на първа страничка, моля да ми пише лично съобщение, тъй като така като преглеждам отговорите, има голяма вероятност да пропусна някой, без да искам  Peace

Jen4et012 , има едни лукчета с мед и лимон, на мен тези ми  помагат, както и дъвченето на ментова дъвка, но не всеки път. И аз си мислех, че гаденето и повръщането при мен е отминало, но днес, тъй като щях да давам сутринта кръв, не хапнах нищо вкъщи, изпих една чаша мин.вода, че бях много жадна и стана страшно.  Sick През цялата бременност така не съм повръщала, както тази сутрин от една чаша вода ..

Пожелавам ви хубава седмица   bouquet Hug

# 171
  • Драгоман
   Да, водата много предизвиква повръщане  Sick Sick Sick Оп... Току що повърнах...  Sick Лимона, който преди малко уж ми помогна! Яла съм преди 2 часа, а вече няма друго за повръщане , освен течност, а дори не съм пила вода  Cry Много е зле положението...  Shocked
Незнам как ще е с изследванията, като дори не съм от София и докато отида до лабораторията сигурно ще съм повърнала 5 пъти, ако не хапна нещо  Sick Sick Sick Sick Sick

# 172
Jen4et012, стискай зъби, мила! Нищо не помага, аз от петък пия и Деган, по съвет на лекаря, преди крайната мярка да ме вкара в болница, но и това не дава резултат Sad Повръщам си нон стоп, а най-лошото е, че  ходя и на работа и едва изкарвам деня, просто е ужасно  Sick Sick Sick

# 173
Привет и от мен!

Смятам, че и аз съм качила някое и друго кило. Панталоните ми стават но ако разкопчея двете горни копчета, повече ми стават. Wink

Трябва да отида на изследване сутрин, гладна и жадна, не знам как ще стане това (гладна) сутрин като стана и бегом марш в кухнята. А за да ида на изследване - първо трябва да ги заведа кое до градина, кое до училище, ми то ще минат 2 часа поне, не знам как ще издържа?

# 174
За гаденето според мен няма лек.
Опитах всичко - вода с лимон, айрян, хомеопатични капки Вомитусхил, ядене, без ядене... нищо не помага. От една седмица насам се чувствам малко по-добре и не съм повръщала, но според мен минава от само себе си. Търпение му е майката.
Аз установих, че не ми се гади единствено докато спя  Crazy Луда история.

Да питам за БХС. Къде се прави и колко време предварително се записва час, тъй като разбрах, че не във всички клиники го правят.

# 175
Да питам за БХС. Къде се прави и колко време предварително се записва час, тъй като разбрах, че не във всички клиники го правят.
Моят доктор ме насочи към Майчин дом. Каза, че като отида за следващия преглед на 17 март, ще ме прати там директно с направление за БХС. Също така каза, че може да съм яла за изследването, което е супер, защото иначе няма да мога изобщо да стигна до там от гадене.

# 176
Как така направление за БХС? БХС и ФМ не се ли плащат на частно?

Момичета, ще ми стане ли нещо на гърдите ако не нося сутиен през бременността? Аз много рядко нося по принцип, а сега като ме болят съвсем не слагам?

# 177
  • Драгоман

Кръвното изследване на БХС се прави само в Майчин дом. Където и другаде да ти го направят, ще пратят кръвта там.  Peace
  В Шейново се прави ранен скрининг, което включва ефографията + кръвното изследване и пращат в Майчин дом. Там си го правих при първата бременност и всичко беше наред, но докторът беше кофти като човек и нищо не ми обясняваше, само каза, че бебчето е наред и че много мърдало  Grinning

maya_angel аз пия от време на време по някой деган, но се притеснявам дА го пия, защото ми казаха, че до 12та седмица бебето се развива и не се препоръчва приемането на никакви лекарства. Sad

# 178
  • Ботевград
Най-после интенет..След 15 дниии  #Cussing out
Чета ви редовно..но няма нищо ново около мен и си трайкам Whistling
В понеделник имам рожден ден и тогава съм на ЖК  Crazy Свекърва ми ме попита дали доки няма да почива,че били почивни дни и се замислям дали да не отида тази седмица Thinking
За мазането според мен си е до кожа..гени..Първия път се мазах с какво ли не..Без ефект..Втория и сега ще пропусна #2gunfire
Дано скоро отминава на всички ви това ужасно гадене #2gunfire Че два пъти в чудо се видях и сега направо се чувствам страхотно без тези екстри newsm44

# 179
Здравейте, нова съм в групата, първа бременност на 30г. съм от Сливен - 12г.с. с термин 2 септември.
Нямам проблеми с повдигане и повръщане за сега /то не е късно де/, но да кажем че всичко ми е по старо му, нищо не ми се е променило, освен някой дребни вкусове - например не ми се яде никакво месо /не че преди много ядях/ но сега изобщо, наблягам май на плодове и зеленчуци и разбира се сладко и тестено.
В 9 г.с. лежах няколко дена в болница за отлепване на плодния сак, после до-лежах две седмици на домашно и сега съм си нормално на работа.
Все още нямам коремче, имам си пъпки като тинейджър съпроводени с мазни корени и мазна кожа /това всъщност ми е много неприятно/.
Пия фолиева киселина и заради това че съм доста злояда взимам от тая седмица и Prenatal.
А за мазането на тялото, започнах от сега с бадемово масло и лосион на нивеа за аромат.

Общи условия

Активация на акаунт