Отговори
# 555
При мен гаденето почти отшумя, вече съм почти в 12 г.с. и се чуваствам доста по-добре.
Първият път бебето го усетих след 20 г.с., сега ще видим кога ще е.
 **Sisi**, епизиотомията не е никак страшна, само трябва да мокриш конците възможно най-често. ПЪрвите 1-2 дни след раждането си вземах душ при всяко ходене по малка нужда и на изписването вече бях забравила, че имам шевове, даже на следващия ден шофирах с тях Simple Smile

# 556
  • София
И мен първия път ме беше много страх и камък ми падна от сърцето като докторката ми каза да правим секцио. И за секунда не съм съжалила и сега ми е много спокойно, че пак ще е така. Това с контракции, разкрития, часове, напъвай, не напъвай не е за мен.

# 557
При мен гаденето почти отшумя, вече съм почти в 12 г.с. и се чуваствам доста по-добре.
Първият път бебето го усетих след 20 г.с., сега ще видим кога ще е.
 **Sisi**, епизиотомията не е никак страшна, само трябва да мокриш конците възможно най-често. ПЪрвите 1-2 дни след раждането си вземах душ при всяко ходене по малка нужда и на изписването вече бях забравила, че имам шевове, даже на следващия ден шофирах с тях Simple Smile

Благодаря за съвета.  Hug

# 558
Добро утро! Въпреки, че много ме беше страх от раждането и през първата ми бременност до осмия месец бях настроена, че евентуално може да се наложи да раждам секцио, заради това, че съм късогледа, но когато отидох на преглед и очния ми каза, че няма проблем да родя естествено, бях много щастлива. И сега много се надявам да имам възможност отново да родя естествено, освен ако не се наложи секцио по някакви причини. Но не бих избрала по собствено желание секциото в никакъв случай. Това е моето мнение. При първото ми раждане имах контракции от 06.00 ч. сутринта като първоначално бяха на половин час, след това към обяд станаха на 20 мин., минах през лекарката, която видя, че имам 2см. разкритие. Отидохме към 18.00ч. с моя мъж в родилното и дъщеря ми се роди в 00.20ч. След три часа вече бях станала, зверски гладна, а и не ме свърташе и не можах да заспя и се разхождах по коридора. На сутринта в 10.00ч. беше при мен  Heart Eyes Преди това много от моите познати, които вече бяха раждали не се съобразяваха и какви ли не истории не бях чувала във връзка с раждането, но мисля, че при всеки е индивидуално Peace

# 559
Здравейте,
да питам тези, които са в болнични. Имате ли вече плащане от НОИ?  newsm78

# 560
Здравейте отново!
Бях писала преди известно време за първата страничка,но виждам,че все още не съм добавена,та за портокола отново на 36год. втора бременност,термин 24.09. от Стара Загора

# 561
Как мога да се присъединя и към фейсбукгрупичката.Благодаря Ви предварително,с пожелания за лек,хубав и усмихнат ден на всички.

# 562
На мен ми преведоха парите от НОИ на 5.03.

# 563
Здравей alisisa Simple Smile Имаше един период, през който не бях следяла кой се е записал в темата за първа и за това бях помолила да ми пуснете ЛС, за да ви добавя. Сега ще те добавя и теб. А за фейсбук групата трябва да се пише ЛС на Vanina_87, но и аз чакам от няколко дни да ме добави в групата във фейса, но явно няма възможност да се включи там или тук  Hug
Хубав ден на всички  Hug

# 564
Здравейте,

Всичко зависи от работодателя, относно изплащането на болничните. Ако той се забави с внасянето им в НОИ, значи и болничните ще се забавят!
А ти в коя седмица си?

# 565
Здравейте мамчета Simple Smile
Не съм влизала от няколко дена , но сега ви изчетох всичките . Добре дошли на новите мами , доста станахме от Варна Simple Smile
Някое момиче ме беше питало дали ще ходя на лекцията на 12 март - на работа съм и няма да успея , когато изляза в болничен , мисля да ходя редовно , много са интересни и полезни .
Аз да ви се оплача на 8 през ноща се събудих с адски болки в два зъба , нещо страшно , пих един норфен( друго нямах в аптечката) заспах и на сутринта пак едни болки и веднага на зъболекар  ooooh! Да ни ви разказвам какво чудо беше , откриха ми 4 кариеса за сега ( аз преди да забременея бях ходила нямах , как излязоха изведнъж не знам) , едни договорки с  зъболекаря , излизах да си почивам в коридора , че аз от машинки изпитвам ужас , някакъв кошмар беше , ММ щеше да ме набие накрая  Joy в петък съм пак на зъболекар и от сега съм го умислила как ще издържа  ooooh!
После ходих и на ЖК и питах докторката за упойка на зъб дали може да ми сложат , каза без никакъв проблем , та ще видим какви преговори ще правя с зъболекаря  Wink  На ЖК помолих да видим бебето на ехограф , че се бях притеснила за него , за мое учудване тя се съгласи , каза че това е последни път когато ще можем да го видим цяло , после само на части , че ще е голямо . Та вече сме цели 15 см и е толкова оформено , като истинско бебе , движеше си ръцете и пръстите , много невероятно беше , каза че всичко е ок , дано до края да е така  Praynig За пола пак нищо не каза , но аз вече се настройвам за момиче вече и ММ гледам да го настроя за момиче Simple Smile
За полезните храни по време на бременност , аз преди бременността се храних много здравословно и се си казвах , че ако стане чудото , ще се храня още по здравословно заради бебето , сега да ви кажа ям каквото мога да ям с надеждата , че няма да ми е лошо и няма да ме боли нещо , плодове освен ябълки , не мога даже и да си помисля , месо насила ям  Laughing
Приятен ден Simple Smile  

# 566
Здравейте момичета!
Искам да кажа на тези от вас, които ще раждат за пръв път, че не трябва да се страхувате! Раждането е съвсем нормален процес и тялото ни е готово за него.
Разказите за страшни и продъжителни раждания звучат най-ужасно в ушите на тези, които не са минали по този път и съответно те често си мислят "Никога няма да се подложа на това!". Но като се замислите, виждате, че самата жена от разказа съвсем скоро се е подложила още веднъж на същото и то без особен страх.
Сестра ми раждаше първото си дете 36 часа (защото е в чужбина, а там не бързат да им слагат системи и да ги пришпорват) и след две години отново забременя съвсем планирано. Щом самата тя не се е уплашила особено, дето лично го е преживяла, защо някой трябва да се уплаши само като чуе разказ за това Simple Smile
И най-вече, има епидурални упойки, които могат да се дозират така, че да притъпяват болката, но да се усещат напъните и всичко да мине гладко и лесно.
Не се страхувайте и мислете положително.

За полезните храни по време на бременност , аз преди бременността се храних много здравословно и се си казвах , че ако стане чудото , ще се храня още по здравословно заради бебето , сега да ви кажа ям каквото мога да ям с надеждата , че няма да ми е лошо и няма да ме боли нещо.
Абсолютно същото и при мен  Peace Ям каквото мога, не винаги е здравословно. Преди бях вегетарианка, а сега ям месо всеки ден   Laughing Като мине гаденето ще му мисля, сега просто мисля какво МОГА да хапна и чак след това дали е достатъчно здравословно. Понякога не е, ама  Rolling Eyes

# 567
Здравейте,
На мен още не са ми изплатили болничните,май зависи от кога е болничният.

# 568
И на мен на 05.03 ми го изплатиха, но всичко зависи кога е внесен. Най-добре да се общува с човека, отговарящ за това на работа.

# 569
да, съгласна съм с теб за приказките за норманите раждания. Звучат страховито на нераждалите момичета най-вече - човек се плаши от липсата на информация повече от самата информация.

И при мен не мина леко, в смисъл, че изживяването не е като да отидеш на кино и да хапваш пуканки Wink) 13 часа си имах контракции, болки в кръста, лежах, после ходих из коридорите, после какво ли не.

но ... въпреки трудностите 4 години по-късно пак исках нормално раждане, само дето не ми е било писано

Сега пак нормално искам, дано да стане  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт