Отговори
# 540
elena_88,

аз мисля, че няма значение колко голяме е бебето за нормалното раждане. Е, стига да не е 5 кг. имам предвид.

Дали ще родиш по-лесно зависи дали ще имаш разкритие - което по никакъв начин не е свързано с размерите на детенцето. Смятам, че кг на детенцето също не влияят кой знае колко на размера на главичката (която излиза първа и най-трудно). Моето първото момченце беше 2650 гр. когато се роди, и имаше голяяма (и твърдоглава, както установихме по-късно, главичка Simple Smile). Второто ми се роди 3500 и имаше по-малка обиколка на главичката.

За раждането от 6 часа - изобщо не се стресирайте! това 6 часа включват подготвителните контракции - когато се разхождате по коридора, или сте на система например. Контракциите, които са свързани и с напъните преди раждането, колкото и да са продължителни, не са повече от 30-40 минути. Може и към 15 минути да са, ако имате разкритие.

Хич не се притеснявайте от нормалното раждане. Мен от зъболекар ме е страх 100 пъти повече - на зъболекарски стол без упойка не сядам, за раждане без упойка отивам. (Колкото и да съм страхлива)

така че, спокойно, всичко ще е точно - като наближи моментът изведнъж ще се сдобиете с неподозиран кураж и желание да родите най-накрая и да ви олекне тумбакът, което ще е по-силно от всякакви други чувства като страх и притеснение

Peace Peace Peace

# 541
Аз нямам търпение да кажа на татко. Миналия път след като му казах( в последствие се оказа мисед) се скри в банята да плаче. А майка ми е толкова отнесена,че съм решила да не казвам нищо,за да видя колко ще й трябва,за да се досети. В началото на април ще ме вижда всеки ден, така че ще ми е забавно Simple Smile

# 542
Сега всичко ми се очертава и изглеждам напълняла ...и вие ли сте така? Аз съм едва в 11 г.с.

На мен за странични наблюдатели, като че ли не личи особено. Но за мен лично, тумбакът ми е видимо издут. По-удобно ми е да облека анцунг, отколкото панталон.

Иначе, от всичките хора, които са с мен ежедневно, само у майка ми са се породили съмнения, значи все пак си проличава - ако си достатъчно наблюдателен.

Иначе аз си ходя със същите дрехи както и преди

# 543
Аз се наложи днес да кажа на майка ми, заради проблемите които ви писах, че имам във фейсбук. Принципно не е особено емоционален човек, но днес съвсем. По-скоро се паникьоса, че не съм добре, околкото да се зарадва на новината. Накрая получих само едно сухо "кога трябва да се роди". Чак ми стана болно, че не се зарадва Sad

# 544
Не тъгувай Ninnie, почувствала се е притеснена, затова така е реагирала. Майките се радват, свекървите - за тях не мога да гарантирам. Не знам защо - нали е майка на таткото, все пак, и нали ще става баба.

# 545
Здравей те и от мен аз съм във края на 3 -ия и съм за 22.09 от Варна и аз се записвам Simple Smile  Heart Eyes 

# 546
Здравейте, момичета Simple Smile
rumka833 и аз винаги съм сравнявала раждането с ходенето на зъболекар. Второто и до сега ми е по-страшно Simple Smile Дребния се роди 2,800 с глава за над 3,500 кг. Аз го раждах 15 часа, но това е много силно казано. Просто водите ми изтекоха, нямах разкритие и почти никакви контракции, като цяло се мотах из родилното и се чудех какво да правя. Същинското раждане е мн по-кратко, при мен беше около час, защото излезе трудно, но през цялото време бях много спокойна и не ме е боляло кой знае колко. Гледах да слушам екипа и ги питах когато нещо не ми беше ясно.
Често казано секциото ми се вижда доста по-страшно от нормалното раждане Simple Smile

# 547
  • Драгоман
  Здравейте мами и от мен!
Днес ми е много нервен ден нещо  Cry Малката само ме ядосва като че ли нарочно и се хили като й се скарам, цял ден ми лошо и ми се спи, но така и не успях да поспя.  Sad Утре съм на ранен скрининг и на изследвания, дано всичко е наред  Praynig
Добре дошла на новата мама Еми  Simple Smile Много момичета от Варна май имаме вече!!!  Peace

Някой беше попитал за усещане на бебето... Ами нормално е да се усети същинско ритване към 20г.с., първия път аз тогава го усетих, беше незабравимо усещане, получих прилив на вълнение и радост  Hug Беше страхотно!!!  Heart Eyes Преди това съм усещала нещо като помръдване леееко, но явно съм усещала как плува вътре  Laughing Най-първото го усетих 14та-15та седмица някъде като гъделичкане, когато съм се свила повечко  Simple Smile Казват, че при второ се усещало по-рано, пък ще видим  Peace А баба ми казва, че гаденето спирало, когато бебето започне да се усеща, че мърда.  Simple Smile

# 548
Този път родителите ми знаеха още докато си правех тестовете. Първата ми бременност ме поизненада малко ( в смисъл, че всичко стана от първия опит, от първия път), но сега си се "трудехме" целенасочено и нямах намерение да пазя тайна. Най-много се изненадах, че собственика на компанията, за която работя знаеше преди останалите, което не знам как се е случило.
За бабите и дядовците да ви разкажа - с предната бременност беше голям мерак - първо внуче, правнуче от всички възможни страни. Ходих на фетална в 18. седмица, разбрахме какъв ще е полът и след като излязохме от клиниката мъжО стартира звъненето по телефона - бабите му, дядовци, лели и на всички обясняваше как ще имаме момче, сакън семката няма да се затрие... Изпоразрева де що имаше старци hahaha hahaha hahaha Дотогава вече всички знаеха, че чакаме бебе, но ключовия момент се оказа друг.

# 549
Здравейте и от мен.

Запазих си час за ФМ за другата седмица и се надявам всичко да е наред, а и на предположение за пол.

Пак ми се гади всеки ден, но като че ли по - малко от преди. Иначе като се уморя и ми става едно такова тежко на коремчето и трябва да полегна.

Забелязвам от снимките във фб как някой нямат съвсем коремче, други имат доста, явно при всеки е различно. Аз си имам и повечето ми дрехи ми пречат, не ми стискат точно, но ми дразнят на корема.

Мен ме е страх много от зъболекари, но от раждането ме е страх ужасно много. Най - вече ме е страх от това дали бебето ще е добре, както и от епизотомията и шевовете, които май на всички правят.

Ние казахме на най - близките ни роднини и приятели.

# 550
опс как сме мамета.. Мен също мн ме е страх 1 ва бременност ми е и съм решила да е секцио но пак мн ме  е  страх почнах на консултация при д-р Жеков но май искам да го сменя не съм мн доволна от него записах си час при д-р Шопов но се притеснявам защото водил само консултации а искам да родя във Окръжна.Някой може ли да ми каже нещо за този д-р.Във 12 г.с. и все още ми се повръща кога трябва да поотмине това гадене

# 551
Здравейте момичета Simple Smile може ли да се запиша и аз сред вашите редици? На 32г.,съм втора бременност.Имам едно момиченце,което ще стане живот и здраве на 6г.в началото на юни.
Чета си ви от самото начало Wink и ви пожелавам лека бременност и здрави,пухкави бебенца през Септември!

# 552
Здравейте и от мен! На 24г. съм от Бургас, първа бременност с термин 03.09
Чета ви с интерес и благодаря, че ви намерих!
Неразположението ми, което беше много продължително и мъчително, вече започна да отшумява и започнах да се радвам на бременеето  Simple Smile
Пожелавам на всички леко бременеене и едни прекрасни бебчета септември месец Simple Smile

# 553
Като чета, че гаденето отшумява и някаква надежда напира в мен. За разлика от предишната ми бременност, този път си повръщам на едно си. За последния месец съм свалила 7кг. Не че нямах нужда, ама този начин не ми допада... Не знам булимичките как живеят... #CrazyПоне е за хубаво.

# 554
Като чета, че гаденето отшумява и някаква надежда напира в мен. За разлика от предишната ми бременност, този път си повръщам на едно си. За последния месец съм свалила 7кг. Не че нямах нужда, ама този начин не ми допада... Не знам булимичките как живеят... #CrazyПоне е за хубаво.

И аз се бях отчаяла, 6кг съм назад, но от два-три дни съм доста по-добре и само сутрин имам леко неразположение, а после си хапвам доста по-добре.
Стискай зъби, ще мине!

Общи условия

Активация на акаунт