Детската градина- всичко, което ни вълнува-12

• 43 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Даа, и тук чух от приятелка, че толерират една дребна побойничка само, защото е внучка на лелка от градината  ooooh!
Лисе, и аз бих постъпила като теб - бих се обадила на майката на детето, още повече, че сте и познати. Не разчитам на кой знае каква реакция от персонала, още повече, че случката е повтаряща се. Но пък не бих отписвала детето заради това, не вие трябва да плащате цената. Една жалба как ти се струва? Или да поговориш сериозно с детето в посока пълен игнор на тормозещата, голямо  е вече детето, би трябвало да разбере добре  Rolling Eyes Аз съм доста по-крайна, при наистина така създадената ситуация, и ако моето дете е потърпевшо от физическа агресия, без никакви скрупули бих дала картбланш за реагиране със същото  bowuu Но знам, че ти не си такава и това не  е съвет, само споделям  Hug

# 601
Скрит текст:
ViliDim  ,предполагам е заради това  Peace

Рали  Hug днес са ги разделили моята и другото момиченце от нея в друга група,на друг етаж  Peace
Цял ден са си играли.
Сутринта ,когато мъж ми я е оставил и са били заедно са се скарали и момиченцето казало :"Искаш ли и ти да си получиш същото като Т... ? "
Това ми го сподели преди 30 мин ,останах ей така -  #Crazy #Crazy #Crazy  ooooh!

Ще бъдат разделени,доколкото разбрах,което мен напълно ме устройва  Peace

Одеве от работа пък видях момиченцето как се държеше с баба си в парка ,та ..вече съм 100 % сигурна,че моето дете ми казва истината.

За жалба... не знам ,но по принцип не съм такъв човек.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 14:45 от малката лисичка

# 602
  • София
И от какво да се жалва? Че детето Х упражнява вербална агресия спрямо детето У, като нито едно от тях не е нейното дете? Ако някой трябва да се жалва, това са родителите на У, щом за тях това е приемливо, каква е нейната работа да се меси?

# 603
Да,Дзвер е права в този случай  Peace

# 604
Сигурно сте прави  Peace

# 605
  • shumen
Лисе,така е.Има и по агресивни деца,но това че е дете на някои от персонала не значи,че трябва да тормози другите.
Ние тази вечер с моето дете влизаме в магазина и онова,което го бие случайно и то там с баба си.Моето веднага се скри и гушна в мен и взе да вика-Руменчо бие и бабата взе да ме гледа умно-умно.Казах и само,че Дени не ми го казва за първи път и тя каза,че знае,но не можела да направи нищо.

# 606
Близките на тероризиращото момиченце какво споделят?
На тероризираното?
Ако Габи (в случая е Габи, но е възможно да се случи при всяка формация от по три деца. В по-голяма групичка е по-трудно поне на тази възраст) иска да играе и с двете, или с което и де е от двете, но само с него?

# 607
Дани ,милото ти момченце  Hug

Ами сега ,
Скрит текст:
близките на тероризиращото момиченце ми казаха ,че явно имало проблем ,да,но вчера ми се развика майката ,че не съм казала за понеделнишката случка.
Споделих,че не съм,тъй като казах за предишната,която стана преди две седмици.

Близките на тероризираното момиченце казват ,че не искала да ходи на градина.

Тя играе с двете по принцип ,защото трите са си неразделни открай време.
Проблемът се появи от скоро или поне така ми се ще да вярвам ,тъй като тя преди 2 седмици започна да ми споделя за него.

Днес ще бъдат в отделни групи отново.
Дано нещата се поуспокоят.

# 608
  • shumen
Лисе,според мен е по-добре да са така разделени децата.

# 609
На този етап и аз така мисля , Дани   bouquet

# 610
  • София
Направо ми настръхва всичко като се замисля за училището. Едно, че ще са по-големи, изборетателни и вероятно по-малко споделящи. Второ, че там няма особен вариант за отписване, местене и прочие...

# 611
Направо ми настръхва всичко като се замисля за училището. Едно, че ще са по-големи, изборетателни и вероятно по-малко споделящи. Второ, че там няма особен вариант за отписване, местене и прочие...
И на мен така ...

# 612
Добре де, защо се настройвате така негативно и са навивате една друга каква джунгла е ДГ и училището, без дори и да предполагате, че в ролята на агресора- вербален или физически, волно или неволно може да влезе и вашето дете.
 Децата не са агресивни изроди в масата си. Има и безкрайно палави и по-експанзивни, да, но на тридесет едно е такова.
Драмите обикновено ги правят родителите. Като например писмена жалба до директорката от родителите на Х, че У ѝ е разкървавил устата. А милата Х през цялото време обясняваше, че никой не е виновен за ситуацията, защото и тя, и У са тичали назад и просто са се сбълскали. Но, не, У беше набеден за агресивен.
Отделно че, пошляпванията са в 97% от случаите взаимни.

# 613
Съвсем съгласна съм с Касита. Всичките родители знаете какво се случва. Всички госпожи виждат/знаят какво се случва. С добро някой опита ли да постигне нещо?  Rolling Eyes

# 614
  • София
Касита, грешно си ме разбрала, поне мене. Аз се притеснявам усилено (такава съм си) и за двете страни на барикадата. Моичкият не винаги е най-милото и лИбезно детенце на света. В градината учителките са коренно различни като подход и поведение. Съответно когато го обсъждаме - все едно за различни деца ми говорят. В този смисъл съм далеч от мисълта, че моето безценно съкровище може да бъде само обиждано/щипано/заплашвано... Виждала съм го колко изненадващо жестоки думи може да изрече...

Общи условия

Активация на акаунт