С какво ви дразнят мъжете?

• 234 804
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Северозапада
А, понеже мъжът ми доскоро се занимаваше с климатици и имам някакви познания, кажи му, че при тези температури навън, с това изключване на климатика, рискува някоя сутрин просто да не тръгне, защото е позамръзнал.

# 2 056
Моят също мрънкаше за сметката на тока като купувахме конвектор. Щяла да скочи. Директно му заявих, че съм зиморничева, разболявам се лесно и си докарвам ангина. Предпочитам да дам 100лв. за ток и да ми е топло и приятно, отколкото да стоя на студено и да ги дам за лекарства. Naughty Млъкна.
Сега ще видим тия дни като дойде сметката какво ще си говорим пак... Laughing

# 2 057
Tой климатика е по-икономичен ако не се спира изобщо. Както бойлера например. Ама другия път като каже така според мен му наври една сметка за антибиотици в лицето и го питай кое ще е по-изгодно. Тока или лекарствата и боледуването... Уф че се ядосах...

# 2 058
Tоку-що ме вбеси, не просто ме подразни. Завел сина  ни на лекар, поредната контрола заради грипа, и вече е с пневмония, а той, без да ми се обади, взел решение да го лекуваме вкъщи. Пробвали сме, не става, само се влошава положението и така или иначе влизаме в болница, но с двойно по-болно дете.
В момента се опитвам да се свържа с лекарката, за да ѝ кажа, че ще вляза моментално в болницата с детето, но не успявам да я открия. На работа съм извън града, не съм с колата, общо взето с вързани ръце. И не мога да мисля разумно, това сигурно е десетата пневмония, загубих им бройката вече.

# 2 059
  • София
Та той предложи да спим всичките в детската, аз с детето на леглото, а той на земята щял да си сложи възглавниците от дивана в хола. При което му казах, че е абсурдно, първо ще се схване още първата нощ и му казах или той или аз да спим в хола без да изключваме климатика.
Да питам- той под запрещение ли е, малолетен ли е, а ти настойник ли си му, та трябва да разпоредиш къде и как да спи?
Ако за всяко негово действие имаш коригиращи виждания, не му завиждам.
ПП. Мисля си, че за да иска да пести ток за сметка на спането си на земята, явно е много притеснен за състоянието на родителите си и има едно на ум, че може да предстоят големи разходи.

# 2 060
  • София
Tоку-що ме вбеси, не просто ме подразни. Завел сина  ни на лекар, поредната контрола заради грипа, и вече е с пневмония, а той, без да ми се обади, взел решение да го лекуваме вкъщи. Пробвали сме, не става, само се влошава положението и така или иначе влизаме в болница, но с двойно по-болно дете.
В момента се опитвам да се свържа с лекарката, за да ѝ кажа, че ще вляза моментално в болницата с детето, но не успявам да я открия. На работа съм извън града, не съм с колата, общо взето с вързани ръце. И не мога да мисля разумно, това сигурно е десетата пневмония, загубих им бройката вече.

Синът ми изкара 6 пневмонии- последната с излив.
Махнахме сливиците и се родихме- 20 години вече не е пил антибиотик.
Бързо оздравяване! Hug

# 2 061
Единственото което исках да му кажа е да направим така, че да е удобно на всички ни. Никога не съм имала коригиращи действия или пък съм налагала мнение. В случая спането на земяга не го приемам, още повече че и двамага работим и бихме могли да си позволим да платим сметката си за ток.
Относно родителите му, разбира се че е притеснен и финансово сме способни да помогнем с каквото трябва. Тук по скоро въпросът е че той не приема моето мнение и иска да става така както той е решил!

# 2 062
  • София
Очевидно е загрижен за сметката на тока, а не ги държа "просто ей-така на студено". Да, някои могат и да плащат и по 500 лв ток, други - не всеки път.
Отделно, никъде не прочетох че Иска да Остави маман и детенце на Студено - напротив, ама ССФ не чете а пише наизуст, нали.

Я да питам авторката - ти сама мож ли покри сметката на ток? Ако да, не виждам за какво се е притеснил мъжът ти, ако ли не обаче.... може би е прав да ограничава топлото в стаите, в които Никой не Спи..... И саможертвено е предложил да спи на земята в детската, не е накарал теб или дете да спитена студено,нито пък на земята. Един трезвомислещ човек, даващ си реална сметка за икономическото си състояние, по всяка вероятност.

Отделно, не е ясно наистина кога климатикът пести повече, тъй като нито знаем модела, нито марката на въпросния климатик.

# 2 063
  • София
На това се опитах да ти обърна внимание- не е накарал теб да спиш на земята или някъде, където не искаш.
Решил го е за себе си и не мога да разбера, защо трябва да му се наложиш, независимо че му мислиш доброто!?
Не е дете и като е решил да се ръби на пода, ще си плати цената, а за теб ще остане само сакралната фраза: " Нали ти казах!" Simple Smile

# 2 064
При тези температури си е съвсем реална възможността климатикът да замръзне през нощта. По-добре да го оставят на 17 градуса и той да спи в хола. Много по-разумно решение ми се струва от това, хем той да спи на студено, хем да замръзне климатикът. Нали в хола пак ще трябва да е топло на сутринта или през деня, когато детето щъка?

А, ако се разболее, докато спи на пода (защото подовете не са особено топли, при 18-20 градуса от климатика), дали само той ще си плати цената, или и тя ще я плаща? Болен мъж, болно дете, лекарства... да бе, тя само ще каже "Нали ти казах!"  Rolling Eyes

# 2 065
В случая спането на земяга не го приемам, още повече че и двамага работим и бихме могли да си позволим да платим сметката си за ток...
Това уточнение е важно.
Ако са закъсали и не могат да си го позволят и без отопление ще живеят, но при положение, че става дума за нещо, което могат да си позволят спокойно, при това е инцидентно (все пак тези Т са за много кратък период на фона на цялата година), да спят по земята е излишно и смешно.

# 2 066
  • София
Не пестя от топло. Хубавото е, че и мъжа ми е съгласен с мен. Naughty

# 2 067
  • София
Опасна работа сте, ей!
От сто кладенеца вода ще докарате, за да защитите правото ѝ да го действа като дебил! hahaha

# 2 068
zveti81, не изключвайте климатика, а само го намаляйте през деня, когато сте на работа и в жилището няма никой. По-добре е отколкото да топли на почивки, така нито топлината ще е ефективна, нито сметката по-малка.

# 2 069
Има точно 3 седмици в годината, когато студът е толкова голям, че е необходимо сериозно отопление. Едва ли някой ще се разори от тази 1 по-надута сметка ток. Смешно е, че всеки втори има смартфон за 1000 лв или пуши по 5-10 лв на ден, но не може да си позволи да не мръзне като куче зимата. Приоритети.

Ние не пестим от топло. От много други неща бих спестила, но това - не. Няма по-голям кеф от това да се прибереш след цял ден мръзнене  и вкъщи да те лъхне топъл въздух с влизането.

Общи условия

Активация на акаунт