С какво ви дразнят мъжете?

• 235 055
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
За огромно съжаление някой неща се научават като дете ,а когато си възпитаван да получаваш всичко без да даваш е много лошо за човека до теб, на когото естествено му се отварят очите доста късно Sad
Не си съвсем права- винаги има първи път, в който да се опънеш и да поставиш ребром въпроса.
Моят син не можеше нищо да сготви, но девойката така го прикотка, че сега с кеф готвят двамата в тандем.
Не се примирявай, а действай. Peace

# 1 126
Да разбира се ,че видях някой от недостатъците му преди децата,но ми изглеждаха напълно поправими и не ме дразнеха толкова,за да стигна до край на връзката. Нали знаеш ,че колкото повече годините минават ,толкова човек спира да се прикрива и наистина късно разбрах...
След раждането на първото дете не стана ли вече съвсем ясно, че не можеш да разчиташ на него или все още се прикриваше?
Това е много основна грешка - да си мислите, че можете да промените един човек просто така, а често дори не го питата, просто разчитате, че ще стане.
Както и сама казваш, с времето става по-зле, така че онова в началото е само върхът на айсберга...

Сега вариантите са много крайни, или се примиряваш и живееш така, или ултиматум - ако иска да живеете заедно да си поеме задълженията, не си магаре, че да ти ги стоварва на гърба.
В най-иделания вариант ще поговорите тихо и кротко, кажи му да си представи твоя ден, даже ако иска да го пробва за 1 седмица и сам да каже дали това, което ти причинява е човешко, след което с магическа пръчица ще порасне. Не го вярвам, но си длъжна да започнеш с него. Понякога пък стават чудеса.

П.П. И аз съм скарана с ютията, но не карам мъжа ми да ме глади.

# 1 127
Ами ето - чудесно - направи така, че прането и простирането, както и други дейности да му станат навик. Ти един път си го оставила да си изпере и после пак си почнала да му угаждаш. Да не се страхуваш от нещо? Нали точно това е целта - да се размърда. Спри и други дейности, но за постоянно.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 12:35 от rain_bs

# 1 128
  • София
не, едв али живеят с техните, щото някой щеше да й помага все пак.
Та, към мацката - що не съпрреш всичко сега и веднга?! Какво, ако не му сготвиш сам ли ще си сготви?! Ако не му почистиш и изпереш чорапите, сам ли ще го стори?

Бе, да, зарежеш всичко - значи всичко бе, жена! Не само креватните задължения.

Ми не ти вярваме, че си го изолирала от известно време, щото щом яде, спи, и има изгладени и изпрани дрехи, начи пак му угаждаш!

Живеем в моето семейно жилище и все пак точно от креватните задължения не съм го лишила, но за готвенето е интересно,че ако съм решила да не се подготвя за вечеря той наистина си прави сам, което разбира се прави и дори ако яденето всеки момент ще е готово(просто иска да яде на момента човека). Виж за прането веднъж много бях му набрала и му го оставих сам да си го изпере ,след което той си го изпра и даже си го простря на терасата. За гладене и дума да не става Laughing Laughing Laughing,той с ютията е скаран.

Оле, ама ти му и пускаш ли още? Че нима имаш сили!?

Извинявай, в такъв случай, само не разбрахме - Оплакваш ли се или се ХВАЛИШ колко много неща вършиш из къщи и икак той не си помръдва и пръста:)   hahaha

# 1 129
Оле, ама ти му и пускаш ли още? Че нима имаш сили!?

Извинявай, в такъв случай, само не разбрахме - Оплакваш ли се или се ХВАЛИШ колко много неща вършиш из къщи и икак той не си помръдва и пръста:)   hahaha

Благодаря ти ,че ме разсмя Laughing Ами не определено не искам за нищо да се хваля ,а просто дадох мнение по темата за дамата ,която беше писала преди мен,че нейният мъж не става от дивана и гледа само телевизия..... И ето ,че всички се включиха по моят въпрос,за което естествено им благодаря искрено,тъй като досега никога не съм споделяла с някого ,когото не познавам.

По въпроса с ютията и аз не съм голям любител на гладенето  Simple Smile ,но не съм го карала и да глади никога. Знаеш ли ,когато се родиха децата имаше един момент ,в който искаше да помогне,но само за къпането,тъй като му се повдигаше от смяната на пелените .Цялото ми внимание като  всяко майче бе заето с новороденото и наистина нищо не ме е подразнило в него . Опитвах се да го променя с всяка една година по мъничко ,но напредъка досега е минимален. Веднъж даже му казах ,че искам да си разменим ролите както ме съветваш ,но той направо остана в шок,а думите,които не мога да ги цитирам точно бяха "Жените могат повече неща от мъжете и децата са главната им грижа, не наша".

Ами ето - чудесно - направи така, че прането и простирането, както и други дейности да му станат навик. Ти един път си го оставила да си изпере и после пак си почнала да му угаждаш. Да не се страхуваш от нещо? Нали точно това е целта - да се размърда. Спри и други дейности, но за постоянно.

Благодаря ти за мнението  Simple Smile

Не си съвсем права- винаги има първи път, в който да се опънеш и да поставиш ребром въпроса.
Моят син не можеше нищо да сготви, но девойката така го прикотка, че сега с кеф готвят двамата в тандем.
Не се примирявай, а действай. Peace
Най- комичното при нас е ,че той е учил готварство в средното си образование,но оправданието му за кухнята е,че в казармата е бил готвач и се е отвратил от толкова готвене.... Естествено,че се опитах да го прикоткам да ми помага и да си готвим двамата,но успех нула и тогава смених тактиката като спрях да готвя някой ястия,които той много обича като боба например и когато му се хапва точно това сам си го приготвя (случва се веднъж на три месеца,но пак е нещо).

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 13:06 от Не се сърди, човече

# 1 130
Цитат
"Жените могат повече неща от мъжете и децата са главната им грижа, не наша".
Не бих допуснала детето ми да живее с такъв човек. Но аз не бих родила и деца от него. Не знам, но според мен не можеш да очакваш промяна. Ще си те мачка цял живот. Лошото е, че децата ти след това ще го приложат в семействата си, ако им покажеш, че е допустимо.

# 1 131
Определено ще взема мерки и отново БЛАГОДАРЯ на всички ви за коментарите Simple Smile Нека да не забравяме ,че днес нашите съкровища имат празник и да им пожелаем безгрижно лято и много усмивки.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Отиваме да празнуваме с моите момченца 1ви Юни и засега ви оставям.

# 1 132
  • Пловдив
Не бих допуснала детето ми да живее с такъв човек. Но аз не бих родила и деца от него.
Как ще го спреш? Идва при теб твоето 25-30 годишно дете и ти казва "живея с Иванчо". Как??? Ти ясно, ама пълнолетно дете не виждам начин.

# 1 133
Не говоря за дъщеря ми в ролята на партньор, а за детето ми, в ролята на дете. Не бих допуснала да живее и израсне с такъв човек, баща не бих го нарекла, защото под баща разбирам човек, който освен че е направил детето и го отглежда.

# 1 134
  • Пловдив
Не говоря за дъщеря ми в ролята на партньор, а за детето ми, в ролята на дете. Не бих допуснала да живее и израсне с такъв човек, баща не бих го нарекла, защото под баща разбирам човек, който освен че е направил детето и го отглежда.
А. Грешно съм разбрала.

# 1 135
  • София
Моят мъж поне извежда децата.
Обаче как ме дразни, че е бавен... Обещае или трябва да направи нещо и го отлага безкрайно във времето. Оправдава се с работата.

# 1 136
  • Русе
Давате съвети на жената да спре да угажда на мъжа си. Но как на практика да спре да му готви например? Тя като готви, готви за цялото семейство. Като чисти, също чисти цялата къща, няма как на него да не изчисти или само неговата чиния да остане неизмита в мивката. Човека ще си вземе друга чиния и пак ще има къде да си сипе. Единствено се сещам, че може да не му изпере дрехите.

# 1 137
  • София
Доколкото разбирам, дамата не се оплаква чак толкова от положението, в смисъл - обича мъжа си и се чувства прилично. Работна пчеличка. Е, понякога й идва нанагорно, но... мерки няма да се вземат.

# 1 138
Доколкото разбирам, дамата не се оплаква чак толкова от положението, в смисъл - обича мъжа си и се чувства прилично. Работна пчеличка. Е, понякога й идва нанагорно, но... мерки няма да се вземат.
Тъкмо това щях да казвам. Явно не ѝ е  толкова голям проблем. Иначе трябваше да се стигне доста по-далеч. (ако беше готова на това де)

vesssrusss, има начини, но както казах - зависи кой колко далеч е готов да стигне. Да, при наличието на деца е по-трудно да се изоставят някои неща в дома, но не е невъзможно. Особено пък ако е в името на справедливото разпределение на задълженията.
Като бъде оставен без чисти и прибрани дрехи, като не се прибират оставени на всевъзможни места предмети, посуди и опаковки (може да се почисти отдолу и купчинката да се върне, където си е стояла една седмица), като не се поддържат ползваните само от него неща (пълна с чай цедка, пльосната в мивката) - (това са само примери) - все някога ще забележи, че нещата му не се случват както преди. Разбира се децата ще забележат това и за да не се допусне да мислят, че това е лош пример от майката, когато стане въпрос за това може да им се каже "Татко ти ще си ги оправи тези неща, когато може, няма страшно.".

# 1 139
Чета и направо не вярвам къде спят някои жени, като си избират мъже.  Rolling Eyes Аз сигурно щях да избера да остана стара мома, ако алтернативата ми е да имам такъв човек за партньор в живота. И свекито и тя не е в час - не знам колко е възрастна ама....Моята свеки в това отношение е бетон: постоянно казва, че трябва да сме като един отбор - и двамата ходим на работа, и двамата сме много изморени, затова и трябва да си помагаме. Е веднъж се изтърва и каза, че тя нейния син го е научила да е самостоятелен и да може всичко домакинско сам да си прави, щото не се знаело той можел и на 40 да реши да се жени или на 20, ама снахата да е с две леви ръце. Надявам се не е имала мен предвид де  Laughing

А към авторката - според мен освен този проблем имате и по-голям - вие просто сте си съквартиранти, при това просто разминаващи се. Отдавна си е отишла всяка взаимност и общуване между вас. Вие въобще нещо заедно правите ли, ходите ли някъде, забавлявате ли се, говорите ли си за различни неща или той е само на пълен пансион у вас пред лаптопа? А децата - колко са големи, с тях занимава ли се, играе ли, говори ли - кога след като мине нивото на играта?

Общи условия

Активация на акаунт