С какво ви дразнят мъжете?

• 234 851
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 2 100
  • Бургас
Не могат да го дадат насила в дома, а да му обяснят че не е в час, няма начин.
Не могат и да отдадат под наем жилището му, ако е едноличен собственик.
Лошо е да го виждат децата в един по- напреднал стадий, както и е опасно да остават с него, защото никой не може да предвиди какво ще родят бесовете му
Не знам в момента в какво състояние е човека, но в случая трябва да се направят взаимни компромиси. Той може да иска много неща, но дали са осъществими.

# 2 101
  • София
Тъй като аз водя бюджета, вече съм наясно, че няма как да сместим дом в София в него. Търся други решения.
А не може ли да дадете апартамента му в Овча купел под наем и с парите от наема да му плащате дома.

Аз така направих за майка ми. И изобщо не е вярно, че в частен старчески дом умират за 1 месец.
Добре я гледаха, изкара 1 година там. Ходехме всяка събота с дъщерята, беше чисто, подредено, болните гледани. Наема и пенсията и отиваха за дома. Но и за там трябват връзки - избягват да вземат обездвижени, Алцхаймери и подобни "сложни" пациенти. Въпреки високата цена пак се наложи с връзки да се съгласят.
Според социалните за държавен стар. дом трябваше да умрат 15 баби за да я вземат. Отказаха ми подкупа, въпреки че щеше да е колкото кажат.

# 2 102
.... това здравословно състояние ми се струва опасно и за околните, т.е. за вас и децата.

...опасно е, да. Като дете си спомням един стар ерген, бяхме съседи. Живееше сам до нашата къща, беше вече над 70, болен от Алцхаймер. Едно нощ запалил собствената си къща, та и ние щяхме да изгорим, спейки. Имахме овощни дървета до оградата в нашия  двор, както и наредени дърва за камината - бяха пламнали, а къщата ни на метър и половина от тях. Добре че, някакви младежи се прибирали от дискотека и минали по главния път на махалата, та видели пожара, че ей така щяхме да си изгорим...А съседът запалил къщата и отишъл да спи в някаква вила, извън селото.

# 2 103
  • София
Не могат да го дадат насила в дома, а да му обяснят че не е в час, няма начин.
Не могат и да отдадат под наем жилището му, ако е едноличен собственик.
Лошо е да го виждат децата в един по- напреднал стадий, както и е опасно да остават с него, защото никой не може да предвиди какво ще родят бесовете му.

Точно тоози разговор трябва да проведе ММ с него. Ама като го знам какъв е в това отношение - направо се спиртосва стане ли дума да се вземе решение за баща му.

Предния път /пролетта/ чак като дядото хвана папагала и аз се разпищях, тогава се осъзна, че така няма да стане.

Иначе ММ направи генерално пълномощно /пак след доста ръчкане от мен, а има нотариус под носа си/.

# 2 104
  • София
Проблемът с тези болни е, че те не вярват в болестта си, защото не помнят белите петна.
Мъжът ти няма ли някаква идеална част от майка си върху този апартамент?
Ако има, може да го даде под наем, но въпроса с хосписа пак остава.
Когато се принудихме да дадем майка ми, тя вече рядко можеше да разбира какво става и не се възпротиви, но в един по- ранен етап, дори и дума не можеше да се издума, нищо че беше обявила жилището си за не нейно.........

# 2 105
  • София
А, той е горе-долу с акъла си и разбира какво става. Даже се дразни, като не може да се сети някоя дума.
ММ е единствен наследник и има пълномощно, както казах. Т.е. - може да прави всичко.

# 2 106
  • София
Обикновено, за 5 години се разпада личността, независимо от лечението, за съжаление........
В началото са наясно и се дразнят, като не се сещат за думите, но постепенно виденията им изместват реалността и става лошо.

# 2 107
Ами засега това сме измислили. Те се изнесоха наскоро ония. Така че все още сме в процес на търсене на решения. Проучвам домове, проучвам гледачи, ще ходя до Соц. патронаж и така. Мрънкам си, но действам.

хоспис - скъпо е, но всяка стотинка си струва
ако трябва, бих гладувала, за да го плащам
говоря от дългогодишен опит

# 2 108
Присъединявам се към мнението ти Бубанка.  Peace Жалко, че много малко хора мислят така. Все още в Бг на това се гледа като да зарежеш родителя си, близкия човек. Какво ще кажат хората.
Скоро спорихме на тази тема с ММ. Той какво ще кажат комшиите, казвам му ти за тях ли живееш, те ли ще ти помагат в грижите за болния човек? Много широка тема.

В тази връзка моя позната, баща и получи инсулт, напълно неподвижен. Тя напусна работа в София, където живее с приятеля си за да се грижи за баща и. Брат и също помагаше с грижи и пари. Хора, тя се промени за няма и месец, побърка се, след няколко месеца взеха решение да настанят баща и в хоспис. Каза ми, че се лишават с брат и, но са доволни, ходят да го виждат. Там има постоянно медицинско лице да се грижи за болните. 

# 2 109
И аз съм на същото мнение. И тук въобще не става дума за комфорта на роднините, а за безопасността на болния. Рядко има хора, които могат да си позволят да напуснат работа и да са непрекъснато до него. А това е болест, за която друг вариант няма.

# 2 110
И аз съм на същото мнение. И тук въобще не става дума за комфорта на роднините, а за безопасността на болния. Рядко има хора, които могат да си позволят да напуснат работа и да са непрекъснато до него. А това е болест, за която друг вариант няма.
Съгласна напълно. Освен това, не е непосилно да се викне фирма за почистване, да изчисти апартамента на дядото, да се даде под наем и с тези пари плюс пенсията да се плаща хоспис. Абсолютно изпълнимо е. Иначе, при липса на добра воля, оправдания се намират лесно.

# 2 111
  • София
Специално за Алцхаймер, най- доброто решение е хосписа, защото от един момент нататък, независимо от доброто желание на близките, те просто не могат да осигурят гледането.
Защото, трябва да обзаведат една стая като в лудницата, в която да няма нищо освен легло, здраво закрепено за земята и нищо, с което да се нарани болния. Да не остава без надзор 24 часа, което обрича един от семейството да напусне работа, но и другите около него, защото те вече нямат собствен живот.
Дори и да го направят, пак не могат да го обслужват като обучените за това.

# 2 112
  • София
Правете разлика между хоспис и дом. Хосписът е за много болни. Проучвам домове в момента.

# 2 113
Правете разлика между хоспис и дом. Хосписът е за много болни. Проучвам домове в момента.
Да, права си. За дом става дума, не за хоспис. Но точният термин няма значение. Важното е, че се дадоха разумни и полезни съвети, ти си се ориентирала как да действаш, остава и мъжът ти да се задейства. Дано се развият добре нещата при вас.

# 2 114
правим, за това ти препоръчах хоспис   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт