Проблем с Техномаркет. Как да постъпя?

• 4 278
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!
В неделя си закупихме кафеавтомат Саеко 8761/09 от Техномаркет в Бургас. Още като се прибрахме започнахме да го пробваме с различни видове кафе. С кафе на зърна машината прави кафе като от шварц машина, а с мляно кафе в повечето случай въобще не тръгва. Днес ходихме до магазина с нагласата да я върнем и да си вземем друга, но уви нямаме шанс. Управителя ни обясни, че няма как да я върнем, трябвало да я пратят в сервиз и ако от там установят проблем да ни я поправят. Оставихме машината защото нямахме друг избор, но аз не съм съгласна машина на 5 дена да се кара в сервиз, представям си как всеки месец ще се разваля. За мен не е нормално нова стока да се развали. Поисках нова, но те нямали такава практика. Кажете как се процедира в такава ситуация, какво да изисквам аз. Четох закона, но там не пише нищо особено, освен че ако стоката е закупена онлайн мога да я върна.

# 1
ами нищо не можеш да направиш
неприятно, но техен ангажимент е да я ремонтират, а не веднага да  я сменят с нова
вероятно както навсякъде ще я заменят с нова само ако не могат да я оправят

# 2
ами нищо не можеш да направиш
неприятно, но техен ангажимент е да я ремонтират, а не веднага да  я сменят с нова
вероятно както навсякъде ще я заменят с нова само ако не могат да я оправят

Ужас! Силно се надявам да излезе дефектна и да ми я сменят.  Praynig

# 3
  • София
О, същите разправии имахме и ние с Техномаркет, с по-евтина машина.
1 месец седяхме без кафе машина, докато я мотат в сервиза, докато разберат, че не могат да я оправят, докато ни обещаят нова, докато чакат да им я доставят!!!
По Нова година ММ отиде да им прави скандали.

# 4
  • Пловдив
И ние имахме проблем с хладилника. Долната му част е фризер и не охлаждаше посочените минусови температури. Искахме нов, но уви. Дойде вкъщи сервизен техник и установи, че му е изтекъл фреона. Оправи го и нямаме повече проблем.

Лошото е, че е така с всичката им стока. Умишлено ли трябва да минава през сервизи!? newsm78  От тогава решихме повече да не купуваме нищо от тях.

Виж Метро е друга работа. Подменят направо с ново, когато е в гаранция.

# 5
  • Sunshine state
Ами как постъпихме ние в същата ситуация само,че с проточен бойлер на 2 часа-вдигнах луд скандал и нещата си дойдоха на мястото-замениха ни бойлера за нов. Заместник управителката чак викна охраната,понеже се чувствала заплашена от мен. Mr. Green  И нищо чудно-бях Б-Я-С-Н-А.  Хич не ме интересува келявата им политика,те да се оправят с дефектните си боклуци. Точно това заслужават-да им вдигнеш скандал,щом като с добро не може. Повече в тези вериги-Техномаркет и Технополис никога,ама никога няма да пазарувам!  Naughty

# 6
Едвам устисках да бъда културна с тях, въпреки че бях бясна нямах избор. Те направо си ми казаха или в сервиз или да си я взимаме и да си ходим  Shocked Сега съжалявам че не вдигнах скандал. Много мразя да ме прецакват и то с машина на такава цена  #Cussing out Сега смятам като ми я върнат да я тествам в магазина и ако не ме устройва няма да мръдна от там докато не получа нова   Crossing Arms

# 7
  • Sunshine state
Направила си грешка,че си си тръгнала,но в мига,в който получиш машината,я тествайте и,ако нещо й има,никакво мърдане! Не отстъпвай и си настоявай на твоето. Писна ми от тъпото извинение "политика на фирмата" за някакви малоумни откази на гаранции и замяна на дефектни стоки. #2gunfire

# 8
Те си мислят, че техните правила са над законите в тази държава- това им казах, когато ми отказаха да върнат парите за монитор, купен предния ден.
Изисках писмен отказ с мотивите им, както и име и подпис на служител.
В крайна сметка ми върнаха парите, но защо винаги и навсякъде трябва да става по трудния начин?  Close

# 9
Имаше една друга тема тук в която аз бях описала сходните си премеждия с Техномаркет,относно кафе машина.На кратко справих се с тях само като ги заплаших със КЗП,съветвам ви да отстоявате правата си.Другото нещо което искам да споделя с вас е,че на новата кафе машина и трябва малко време за да се разработи,след като направите малко повечко кафета,машината ще прави кафето различно от шварц както сте го описала,това го казвам от опит.Аз съм със CRUPS и в първия момент бях меко казано шокирана от вкуса на кафето което се получи,дори звънях в сервиза им,каймака на кафето също не беше плътен,но след като се разработи машината нещата си дойдоха на мястото.

# 10
Не успях да изчета всички отговори, но ние имахме проблеми подобни със система за домашно кино и кантар. Когато се случи с кантара, тогава аз настоявах да го сменят и те ми обясниха, че не могат, трябва да се ремонтира и ако не става и се окаже дефект, тогава може. Служителят даже каза, че закупени онлайн стоки може да се върнат до 7 дни, а такива от магазина не. Препоръча поръчка онлайн. Нашия проблем беше с Технополис. Системата за домашно кино мина през сервиза, това което можеха да направят е, че се обадиха и на момента я оправиха и не се наложи чакане месец. Случката с нея е преди 5-6 години, с кантара - миналата година.

# 11
Според Закона за защита на потребителите имаш право при рекламация на стоката да си избереш ремонт или замяна на уреда, а също и преоценяване/да намалят цената/ по избор. В случая рекламацията е скоро след покупката, но по закон може да е до 2г. от покупката. Бе з значение, че машината е дадена за ремонт вижте резултата и ако не се удовлетворени си пуснете жалба до КЗП.
Аз днес ще връщам едно електрическо точило за ножове на Метро - още като го пробвах там служител ми каза, че така си работи - издаваше нетипичен звук и електромотора не влизаше в равномерни обороти. Е вкъщи съсипа два ножа и спря.

# 12
  • Пловдив
техномаркет ? Никога повече!!! Миналия четвъртък 12.02.15г. мъж ми решил да ме зарадва с бленувания от мен телефон, бързал да ме вземе от работа по път минал през въпросния магазин в Пловдив и казал " Искам "еди си кой модел телефон" златен с бяло", дали му кутийката и платил. Когато ми го подари, след еуфорията го обърнах ии ОооО ЧУДО - има вдлъбнатина на металния корпус отзад и надрасквания от страни! Пробутали му мостра #Cussing out  батерията пада за няколко часа, отидохме да го върнем, появи се някакъв си измислен управител - пълен простак! Обясни ми, че това аз съм си го била направила, направо останахме като попарени... телефон за една шапка пари, бясна съм им. Та вместо една положителна емоция ни се събраха куб негативни .... В сряда го изпратихме в оторизирания сервиз в София за наша си сметка  Shocked
ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОМАРКЕТ!!!!

# 13
Не трябваше да я оставям за ремонт. Голяма грешка, сега много съжалявам. Остава ми само да чакам да видим след сервиза какво ще е.Ако и тогава не ми хареса вече ще съм твърда! Днес говорих с комисия за защита на потребителите и те ми казаха че съм можела да избирам между сервиз и пари, но късноооо.  Sad  Сега чакам да ми се обадят и да видим колко скандали ще има  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт