ПЪРВИ клас - 7 тема

• 55 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Morena, благодаря за новата тема.   bouquet

Жасмин, благодаря за линка.   bouquet

Моят син се прибра преди малко и кашля, а до тази сутрин му нямаше нищо.  ooooh! Събота се канеха с баща си да ходят на кино да гледат "Спондж Боб" , но май ще се отложи, че другата седмица се очертава да пътуваме по 3 март и никак няма да е доволен. Дано до понеделник не се задълбочи, а се подобри кашлицата.  Praynig Току що му направих чай.

# 16
  • София
Здравейте Hugизвинявам се,че нахлувам в темата ,но ако мога да почерпя от опита Ви ... можете ли да ми препоръчате раница за първокласничка Praynig може и на ЛС   bouquetБлагодаря предварително!

# 17
Благодаря за темата.  bouquet
И ние сме в мъжки клас.

# 18
# 19
  • София
Набор 2009 е още по-голям.  Peace

Вижда се на Фиг.3 на стр.4: http://www.potrebitel-vikbg.org/files/2analiz_BG_PUBL09.pdf

Като се загледах - за всички години в таблицата са се раждали повече момчета, много странно. Аз мислех, че само нашият набор е такъв.

А проблемът за София откъм ДГ и училища идва не само от раждаемостта, а също и от механичния прираст (миграционните процеси) на населението към този град. Все повече хора идват да живеят тук, а елитните гимназии си остават същия брой. Интересни са ми изказванията "преди се влизаше много по-трудно". Е как така, като е имало много по-малко кандидати?

Ех, просто "преди" е много широко понятие... Най-големия "сегашен" набор, '09 май беше, е успял да достигне нивата на '92. Едва. А това си беше яко в спада на раждаемостта. '92, де. В тази връзка, аз Ш'73) съм имала повече конкуренция, а родителите ми - следвоенен бум на раждаемостта - далеч по-голяма - и за по-малко места.

Здравейте,

Върнах се снощи късно. Зверът спи и топъл. Днес пак ще го водим на лекар, че не можа така да е "абсолютно" здрав с 39-40 градуса. Имаше ли такъв грип. Смонмям си, че имаше доста болни и варицела, но за грип само с висока температура не помня.

По отношение на съотношението момичета - момчета, до колко ми е известно винаги се раждат повече момчета. При тях смъртността е по- голяма и във възрастта за създаване на семейства съотношението е изравнено. На по късен етап - останат основно баби, дядовците са в пъти по- малко. А това, че след война се раждат повече момчета е статистически вярно, но става въпрос за много по- силно изразено отношение от това което Кати извади от родната статистика.
При малкият и в градината, и сега в училище са повече девойките.

Има такъв "грип" - ама не е грип, ккоки са... без кашлица, хрема или нещо, само гърло и Т. Давид е с такъв сега.

А за статистиката - не мисля, че е като след война. Просто е любопитно, не се наемам да коментирам защо. Според една моя приятелка, която беше анестезиолог в МД, би следвало повече момичета да "излизат", понеже момчетата били по-... "крехки" в първите часове / дни...

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 20:18 от katiABV

# 20
Моят син е с раница Херлиц. Скъпички са, но съм доволна. Здрави са и с ергономичен гръб. И външният им вид е привлекателен за първокласниците - с интересни картинки.

# 21
  • София
Ха сега вижте на какво уникално нещо попаднах. #Cussing out

http://www.book.store.bg/p17151/informatika-chast-1-a-alekseev-g … s-simonovich.html

Информатика - част 1

А. Алексеев, Г. Евсеев, С. Симонович

Цена:  18.00 лв

Да, продава се!

Описание
Учебникът по информатика в две части е книга, в която последователно, ясно и методично са разгледани всички технически и програмни средства, изграждащи съвременните персонални компютърни системи.

Обяснени са основните принципи, дадени са най-важните определения и са описани възможностите и практическите методи за работа с най-разпространените приложни програми. В края на всяка глава има преговорен материал за затвърждаване на наученото, кратко обобщение на най-важното, а също и въпроси за проверка на знанията.
Този учебник е неоценимо помагало както за учениците и преподавателите по информатика във всички основни и средни училища, така и за самообучение или обучение в курсове по компютърна грамотност.

Съдържание
Увод
Информатика и изчислителна техника
Обработка на информация в компютъра
Запознаване с операционната система Windows 95
Обектите на Windows 95
Управляващи елементи на Windows 95
Устройства за въвеждане и извеждане на информатика
Настройка на Windows 95/98
Стандартни програми на Windows 95
Мултимедийни възможности на компютъра
Инсталиране и стартиране на програми
Обслужване на компютъра
Електронна връзка
Кратък терминологичен речник
Кратък английско-български речник

Twisted Evil

# 22
  • Бургас
katiABV сега вече не се чувствам гузна, че не записах детето на Информационни технологии

# 23
По принцип е напълно нормално броя на новородените момчета да е по голям от този на момичетата.
Това ми стана интересно... Simple Smile  Понеже от гледна точка на зачатието съм по-склонна да предполагам обратното.  Simple Smile
На всеки 105 момчета се раждат 100 момичета. Природата си знае работата - пази равновесието. По демография учихме, че това е така, защото първо при момчетата смъртността е по-висока - още в детските години, след това смъртността при мъжете е по-висока отколкото при жените и продължителността на живота им е по-малка.

# 24
  • София
katiABV сега вече не се чувствам гузна, че не записах детето на Информационни технологии

И защо така? А имаше шанс да изучи древната история...

# 25
  • Sofia
Здравейте Hugизвинявам се,че нахлувам в темата ,но ако мога да почерпя от опита Ви ... можете ли да ми препоръчате раница за първокласничка Praynig може и на ЛС   bouquetБлагодаря предварително!
Ами то има тема по темата, първо за четене и после за питане, ако не е станало ясно. Wink

# 26
Да не останем и ние извън класацията на болните - почна се с пренебрежима температура от 37.1 и вече сополите и кашлицата са в апогея си... Crazy

# 27
Здравейте!
Бързо оздравяване на болните!  Hug
Morena, благодарности!   bouquet
Приятни почивни дни и да не забравите да простите и да поискате прошка.  Peace

# 28
И аз да се запиша Simple Smile Бързо оздравяване на болните!

Ние другата седмица ще имаме родителска среща и мисля за пръв път да отида. На предишните пращах таткото  Embarassed

# 29
При нас каката се опитва да се разболее, малкият е кукуряк. Утре е на ски.
Днес започна занимания по пиано с преподавателка от Консерваторията. Много ми хареса как се занимаваха - пяха, свириха, страхотен професионалист ми се струва тази госпожа.
После пък ходихме до Детска академия, на награждаването на "Математика без граници", да си получи медала малкият. Голяма е скица обаче - първо събра всички деца около около себе си да им показва някаква игра, после поздравяваше децата, които получаваха медали, я с "дай пет", я с разчорляне на косата, я с викове "браво", а като донесоха медалите, се цопна на масата да ги гледа и обсъжда, били по-хубави от миналогодишните. Кака му ще припадне от срам, като я награждават, тоя моя само дето не хвана той да раздава медалите.  hahaha

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 21:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт