Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 586
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Цинабсинът може ли да се предозира?В смисъл тая вечер нещо обърках и забравих кога,какво дадох и се чудя дали не дадох 2 пъти през половин час?

Няма проблем. И аз съм го обърквала.
Но по принцип вече почнах да си записвам кога какво съм дала, че особено като са болни и двете деца и им даавам различни лекарства настава лудница някаква.

Да ви питам, при диария заради АБ, освен Ентерол и пробиотик, какво друго мога да дам? И диета естествено. Не мога да спра антибиотика, така че това не е опция. Остават още 2-3 дни от лечението, това е втори АБ за много кратко време, писах по-назад в темата и предполагам, че просто много му дойдоха на организма лекарствата... Панцеф е АБ, от който стана разтройството, ако има значение.

# 121
Можеш да дадеш чай от джоджен, оризова вода....при моето дете много помага.

# 122
Мон, ентерол и пробиотик е достатъчно за разтройство от АБ. И аз преживях същото наскоро, сто пъти питах УНГ специалиста и педиатърката какво да давам, достатъчни са тези два. Като спре АБ, ще спре и разтройството. УНГ даже каза да не съм го държала на строга диета. И наистина, ден след последния прием на АБ вече беше нормално. Не се притеснявай, нормална реакция е това.

# 123
Мон,давам ей това при диария-http://apteka.framar.bg/30001693/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%84% … D1%83%D0%BC-15-ch и преди сме го коментирали тук,като държа да отбележа,че съм го давала още и преди да сме изцяло на боаронската хомеопатия,след всяко ходене по 5 гранулки,обикновенно пресича почти веднага!А за лекарствата,правя схема,като ученическа програма и така следя какво и кога давам!

# 124
  • Бургас
Meрси, момичета  Hug И аз звънях на 2 лекарки, и те ми казаха същото - Ентерол, пробиотик и че няма смисъл от строга диета.
Явно от разтройството ѝ се зачерви и дупето, няма пъпки, просто е раздразнена и разранена кожата, пищи наистово при всяко миене с вода, при всяко изхождане... мислех направо на дерматолог да я заведа. Сещам се за смрадлика и детски кремчета, които да нямат цинк, защото той дразни и боли в тази ситуация от него, просто кремове, които са по-мазни, да правят защитен слой върху кожата... докато успея да намеря лекар /ако не се успокоят сами нещата/, някакво кремче, подходящо за много раздразнена кожа?
Обикновено няколко измивания със смрадлика и малко Бепантен са достатъчни друг път, но сега явно това не стига...

# 125
  • вече Пловдив
Мон, смрадликата е много добро решение  Peace дори няма нужда от кремче, като я подмиваш, просто оставяш да изсъхне на въздух.
Аз съм оправяла жестоки херпеси от варицела по гениталиите и дупето само с 3-4 подмивания с хладка смрадлика Peace

# 126
Мон,и аз съм за бани със смрадлика  Peace

Нашата баба изкарала пневмония на крак ...  ooooh!

# 127
за разстройството давам чай от шипка.

# 128
лисе, много ви е бойна бабата, дано всичко е ок с нея  Peace

# 129
лисе, много ви е бойна бабата, дано всичко е ок с нея  Peace
Тя е бойна,ама не слуша като й се каже да иде на лекар  ooooh!
Изписаха й доста лекарства,дано се оправи,че я болят дробовете #Crazy

Сестра ми сега каза,че и малкия ми племеник бил с Т 39 и кашлял,дано не е грип  ooooh!

# 130
Ауу,Лисе,да се оправя племенника ти и бабата,че при възрастните са по-кофти нещата! Hug

# 131
Ауу,Лисе,да се оправя племенника ти и бабата,че при възрастните са по-кофти нещата! Hug
Благодаря   bouquet

# 132
  • в огледалото на живота
Обикновено няколко измивания със смрадлика и малко Бепантен са достатъчни друг път, но сега явно това не стига...
Направи слаб разтвор от калиев перманганат и подмивай само с вода.
Ако ти се намират дренки,свари като чай.
Много затягат  Peace

# 133
  • Бургас
Аууу, мерси, съвсем бях изключила за калиевия перманганат.

# 134
Аууу, мерси, съвсем бях изключила за калиевия перманганат.
Много бледо розов разтвор, за да не стане някое изгаряне.  Peace

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 13:10 от Ами сега

Общи условия

Активация на акаунт