Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 600
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
След чревен вирус съм давала пробиотик около 10 дена след отшумяване на симптомите. Но аз лично не съм доволна от Линекс, въпреки че е лесен за прилагане, особено при по- малки деца. Ползвам Лактофлор плюс.
След приключване на пробиотика съм давала около месец и коластра.

# 151
Liliq_Zlatna естествено, че е възможно. Но не се притеснявай толкова, скарлатина не се лепи така лесно. Когато при нас имаше скарлатина с 2 болни деца - при останалите 20 нямаше нито едно с положителен резултата. Тогава и четох някъде , че не повече от 10 процента боледуват.

dessi *  две седмици.

# 152
Здравейте,
колко време се дава линекс след чревен вирус?

Според мен смени линекса с някой друг пробиотик за деца. Да не се повтарям, но линекса ми бяха казали в една лаборатория, че не струва / направили експеримент -полезните бактерии загивали веднага при телесна температура и не успяват да стигнат живи до червата, за да си свършат работата/. Ние бяхме с ужасна дисбактериоза и приемахме марсианци лактобацилус, био-култ, био гая, пихме ги последователно. Предписани ни бяха от детски гастроентеролог. Изследванията показаха, че нямаме кандида вече. Контролното изследване - също.

# 153
Как разбирате,че един пробиотик е добър?В смисъл доволна съм,не съм доволна...  newsm78

# 154
Как разбирате,че един пробиотик е добър?В смисъл доволна съм,не съм доволна...  newsm78
И мен това ми беше на езика.

Това за Линекс, не го знаех,аз него давам.

# 155
аз пробиотиците ги тествам в малко прясно мляко на стайна температура  Simple Smile според домашната ми лаборатория линекс сгъстява млякото съвсем леко след цяла нощ престояване, та си мисля, че живите лактобацили в него са доста малко.

# 156
Аз разбирам дали пробиотикът е бил добър доста след като сме го ползвали. Ако се появи кандида в червата - значи не си е свършил работата. Например ако езикът е обложен, дупето е зачервено и сърби, изпражненията са по-различни от обикновено - това може да са признаци за кандида. Най-сигурно е да се пусне чревно изследване.
Сигурно е писано, но има правила и за прием на пробиотици. Между антибиотик и пробиотик трябва да има няколко часа отстояние. Между другото ехинацеята /която я има в доста сиропи, вкл. самбукус нигра/ е естествен антибиотик и също може да намали полезните бактерии в червата. Затова аз давам пробиотик към продукти с ехинацея, пак с часове разлика между приемите.

# 157
аз пробиотиците ги тествам в малко прясно мляко на стайна температура  Simple Smile според домашната ми лаборатория линекс сгъстява млякото съвсем леко след цяла нощ престояване, та си мисля, че живите лактобацили в него са доста малко.

Това е доста хитро! Ще тествам и аз

# 158
Аз пък някак нямам много вяра на нещо, което все е по рекламите, или е безбожно скъпо в сравнение с други, съдържащи същото. Та не съм изненадана, че Линекс-а не струва, но продължавам да се чудя за тайната златна съставка в БиоГая, която явно обуславя цената му  newsm78
Аз залагам на Лактофлор - Бг производство е, досега веднъж не съм попаднала на негова реклама, което (според мен) означава, че е достатъчно добър, за да се купува и без такава  Peace

# 159

Това е доста хитро! Ще тествам и аз
+1

# 160
За биогаята и аз се чудя! Не стига , че има само един вид бактерия, не стига, че се съхранява в хладилник, ами и цената му е... Опитаха се да ми пробутат дъвчащи таблеки, а те - още по-скъпи. Аз давам от капките на биогая, защото уж били хубави, но давам и допълнителен с повече видове бактерийки в него. За всеки случай Simple Smile
И аз искам да знам за някой ефикасен и подходящ за деца, а и изгоден. На нас са ни казали - ще пиете пробиотици доо дупка! Лактофлора сега ще го проуча - цена, форма...

# 161

От този ли взимате ?

# 162
Разбрах, че Линекс не струва по трудния начин - дъщеря ми го пи успоредно и след антибиотично лечение.  
И накрая имаше гъбички по сливиците- гадни, бели налепи приличащи на гнойна ангина  Sad. За да се отърве от гъбичките пи сироп Фунгостатин.
Оттогава не купувам Линекс , само Лактофлор.

# 163
Да Малка лисичке, аз купувам от този. Той се води с фибри и  според детето на вкус е по-хубав /аз и давам капсула в лъжичка с вода/.

# 164
Да Малка лисичке, аз купувам от този. Той се води с фибри и  според детето на вкус е по-хубав /аз и давам капсула в лъжичка с вода/.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт