Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 622
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Да, и аз точно от този Лактофлор вземам. Ама за 1-ви път чета, че има фибри  Rolling Eyes Те са противопоказни при разстроен стомах, по каква логика присъстват в пробиотик (ако това е така наистина)  newsm78

# 166
В случая фибрите /инулина/ в Лактофлора служат за среда, за храна на добрите бактерии и те се усвояват по-добре от организма.
От храна инулинът може да се набави от земната ябълка/гулия/ и от червеното цвекло. Често правя такива сокове в комбинация с морков или ябълка, за да се неутрализира малко вкус на предходните.

# 167
  • Бургас
Привет отново  Hug

Виждам, че обсъждате пробиотиците, от известно време давам на сина ми Лактофлор, точно този, който Лисето е показала, доволна съм, като съотношение между качество и цена мисля, че е перфектен избор. Преди това му давах Линекс, но сякаш Лактофлор му се отразява по-добре.

Затруднена съм в избора за пробиотик за дъщеря ми обаче. Тя е на 1г и 10мес и не може да пие капсули. Давам Биогайа сега, че го приема най-лесно /иначе не съм убедена, че е най-доброто/. Мислех след това да взема Мултилак Бейби, нали пребиотиците засилват действието на пробиотиците, този продукт е с пре- и с пробиотици, т.е. синбиотик, уж било по-добре така. Обаче са сашета и ще ми е трудно да го пробутам на малката.

Да ви споделя и развитието на сагата с червеното дупе на мъничката: от всичко изчетено, аз стигнах да извода, че ще помогне Дипрогента /има обаче кортикостероиди вътре/ или Клотримазол /тя няма гъбички, но Клотримазолът помага и в ситуации като нейната заради противовъзпалителното си действие/. Все пак обаче без консултация с дерматолог не рискувах да си ги самопредписвам. Днес водих детето на дерматолог, защото смрадликата и детските кремчета нямат ефект. Казаха ми: миене само с вода или смрадлика, без сапун, без никакви мокри кърпи /аз така или иначе не ползвам такива/ и мазане 2-3 пъти дневно познайте с какво  Simple Smile, с Клотримазол крем. Просто е сериозно зачервяването и с бабини илачи явно няма да мине.
Вече ако и този крем няма ефект, да звънна или да я заведа отново, за да мине на нещо по-сериозно, надявам се да не се стига до там.
И пак благодаря на всички, които се включиха с мнение и съвет по проблема   bouquet

# 168
Мон не сте ли пробвали да сложите съдържанието на капсулата на Лактофлора в супена лъжица с вода, мляко или сок и така да се даде на детето. На самата опаковка пише, че и този начин е възможен. Самото прахче вътре в капсулата не е лошо на вкус, съвсем леко е киселичко.
Иначе не мога да посъветвам за друг пробиотик - от Био Гаята дъщеря ми получи запек/колкото и нелогично да звучи/, а за Линекса вече обясних.

# 169
  • Бургас
Не съм пробвала, не знам и аз защо, все се чудя дали е добре така... ама то дали ще се мъча със сашета или така, все тая, може да пробвам.

# 170
В аптеката ми казаха,че капсулите може да се изсипят направо в устата.Даже в няколко аптеки питах,преди да започна да ги давам така,та не мисля,че пречи да се дават в лъжичка с вода.

# 171
  • София
Гледам обсъждате пробиотиците, та да се включа и аз. Аз, лично, предпочитам да давам синбиотик – Мултилак бейби. Големият ми син откакто е роден има проблеми със стомаха и определено след продължителна употреба нещата се регулираха. Мон, той може да се дава и на малки деца – аз го давам и на малкия разтворен с вода или храна, пише че може  Wink. Купувала съм и Лактофлор на капсули – и него разтварям в  мляко, вода, сок.
Биогайа опрделено не я харесвам – файда от нея не съм видяла.

# 172
  • Варна
Няма никакъв проблем съдържанието на капсулите да се разтвори в малко вода. Аз така давах една коластра на капсули на моя.

# 173
  • Mediterraneo
Аз пък съм доволна от Линекс. Давала съм успоредно и след АБ и при проблеми със стомаха. Никаква разлика не откривам с Лактофлор, например.

# 174
  • Варна
Здравейте!
Голямият ми син в момента е със скарлатина Confused
Много го сърбят пъпчиците ,кажете какво да направя за да облегча сърбежа ..личната не ми вдига ,ще продължа да и званя.

# 175
И аз Линекс давам и не сме имали проблеми newsm78 Даже се е случвало да забравя при почване на АБ и да се разхлаби човечето, но с 1-2 сашета се е оправял. Но пък освен него съм давала само Биогая при запек и ефект не съм видяла от нея.
Иначе аз съм пила покрай лечение с АБ  Биобаланс и пак си имах стомашни неразположения Crazy
Та това ми е скромният опит с пробиотиците.
Зарибихте ме с тоя Лактофлор и следващия път ще го изпробвам  Mr. Green

И с малко отклонение от пробиотиците, аз да питам за тая трета сливица. Децата ви кашлят ли много от нея newsm78 Моят сутрин като стане сега и кашля известно време отхрачващо, после през деня го чувам сухо кашля...вече почвам да се филмирам ooooh! Вчера го преглежда педи, както писах, и изписа само Ериус и физ.разтвор. Ама дали не трябваше и сироп за кашлица newsm78 Или самият Ериус трябва да подейства и в тая насока newsm78

# 176
велина, съжалявам за скарлатината и ние я изкарахме преди две седмици. опитай с лосион цикабио на биодерма, дават го за пъпки от шарка и предотвратява белези. аз ползвах крема, а не лосиона, но дъщеря ми имаше обрив само около устата. доволна съм, завехна бързо и определено облекчава. но е скъпичък.
палитричка, точно така кашля моето дете при увеличаване на сливицата. изписват ни само ериус, но аз давам и 3-4 дни гринтус, за да я облекча и да не й се дере гърлато.

# 177
На нас при увеличена 3-та сливица освен Ериус ни изписваха и Коларгол,подсушава я наистина,но трябва да си се попита УНГ-то!Ериуса успокоява и отбъбва лигавицата,можеш и повечко  Вит С да включиш! Hug При нас резултатите май още не са донесени,но от днес има още едно болно дете,та май и резултатите ще са излишни,то си е ходело на ДГ,абе луда работа е тая Скарлатина!

# 178
Благодаря ви, момичета за бързия отговор. Поуспокоихте ме малко, че бях почнала да се вкарвам във филми Crazy Иначе за носа не му изписа нищо, защото миналата седмица сме слагали Олинт и да не сме прекалявали с капките. Аз промивам по много пъти с физ.р-р и уж през деня си диша предимно през носа, но вечер по някое време пак се запушва и почва да диша през устата...Не съм свикнала с мисълта за третата сливица още и се шашкам малко в повече Blush

# 179
велина, съжалявам за скарлатината и ние я изкарахме преди две седмици. опитай с лосион цикабио на биодерма, дават го за пъпки от шарка и предотвратява белези. аз ползвах крема, а не лосиона, но дъщеря ми имаше обрив само около устата. доволна съм, завехна бързо и определено облекчава. но е скъпичък.
палитричка, точно така кашля моето дете при увеличаване на сливицата. изписват ни само ериус, но аз давам и 3-4 дни гринтус, за да я облекча и да не й се дере гърлато.
+1 за биодерма цикабио и крем и лосион ползвахме за варицелата,когато имахме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт