Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 646
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • shumen
Ние варицела не сме карали,но от позната знам,че мажеше детето с ментолов спирт,за да му облекчава сърбенето.
Лилия,и аз мисля,че щом има и друго дете болно вече изследванията са безмислени.

# 181
Дани,аз си изливах ментолов спирт,спираше да сърби за секунди само ..
Най-голям ефект видях от Ериуса + биодермата и нямаме белези  Peace

# 182
  • shumen
Лисе,ние не сме с варицела.Аз просто казах какво знам от позната.
Ние вчера се прибрахме освен с хрема,и с кашлица от яслата.Като вземах моя дойде и една баба за внучето си,и госпожата и каза,че през деня много кашляло и било със сополи,че чак повърнало.Направо побеснях Ви казвам,че не са и се обадили да си го прибере.

# 183
Охооо danaeka,нашите са темерути и госпожите и родителите,та съм се отказала да говоря вече с когото и да било!За тях явно проблем е,като има висока Т,другото не!

# 184
Е не се сдържах...Дани,ти твоето даде ли го с хрема на ясла?!А мислиш ли,че кашлицата я е лепнало от сутринта до вечерта от кашлящото другарче?И каква е гаранцията,че твоето от сополите няма да се закашля и да повърне и,че не е заразило друго детенце,което пък от тия сополи може да направи пневмония,защото децата са различни?!Не се сърди,не оправдавам майките даващи децата си на градина болни и аз си пътя от това,но ти самата даваш детето с хрема или кашлица на ясла и мърмориш срещу останалите майки!Детето ти е с хрема вече няколко дни,нормално е да кашля-не може да се издуха,в яслата цял ден няма кой да му дърпа сополите,задържат се и от там кашля.Не искам да те обидя или да влизам в спор,просто съм откровена.

# 185
Дани,и аз споделих само какво ни помогна на нас при варицелата  Peace
Включих се за ментоловият спирт,че не помогна особено,а Габи въобще не я мазах с него,отначало тя беше с джинджира алба,обаче ефект - 0.Само Ериуса и Биодермата ни спасиха  Peace

Момичета,след баня мога ли да я мажа с какаово масло да речем ?  newsm78

# 186
  • Варна
Момичета ,благодаря ви за съветите!
Засега фенистила успокоява сърбежа .

Имам още едно питане..

Сутрин ,към 11 часа давам антибиотика ,но днес вместо 10 мл ,дадох 5 мл ,защото толкова остана ,изобщо не видях че е свършил антибиотика..Сега в момента имам ,дали да му дам сега още 5 мл ,или да оставя до следващия прием,който е в 7 вечер.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 14:17 от Velina_p

# 187
  • вече Пловдив
Дай нормално количество вечерта  Peace

# 188
Лисе,ние не сме с варицела.Аз просто казах какво знам от позната.
Ние вчера се прибрахме освен с хрема,и с кашлица от яслата.Като вземах моя дойде и една баба за внучето си,и госпожата и каза,че през деня много кашляло и било със сополи,че чак повърнало.Направо побеснях Ви казвам,че не са и се обадили да си го прибере.

То проблема е в това че като се обадиш вдигат скандал родителите отделно че не идват и накрая донесат бележка клинично здраво...НЯМА СЪВЕСТ  в родителите това е проблема не се сърдете на персонала мислите ли че на някой му се иска да е болен постоянно .Персонала също има лимит на болничните но кой го интересува важното детето да е на дет.г  ooooh!

# 189
  • shumen
Уми,аз също пускам моя със сополи на ясла,но това дете така кашляше,че чак не можеше да си поеме въздух.Аз не съм казала,че то е заразило моето,но ме доядя,защото точно на това детенце майка му миналият месец се е карала и мърморела,че се водят болни деца,а сега тя си е оставила нейното в яслата.То наистина има работещи родители,а и работодателя не винаги дава болнични и затова е така.А и аз го заведох при педи да го чуе и каза,че хремата според нея е от 3 сливица и мога да го пускам на ясла.За това,че може да е повърнало от сополите съм съгласна.
Алекс,аз не се сърдя,а просто казвам.Аз съм имала случай са се обаждали,че е хремав,мрънкащ и не доспал и са ми се обаждали да си го взема,нищо че беше 15.00 часа.Е,разбира се тогава аз отидох и си го взех,но при следващо такова обаждане ще го оставя.
Лиле,то и нашите са такива,но понеже детето се закашля и чак аха да повърне и госпожата тогава и каза,че много кашляло и повърнало.

# 190
  • в огледалото на живота
Уми,аз също пускам моя със сополи на ясла,но това дете така кашляше,че чак не можеше да си поеме въздух.Аз не съм казала,че то е заразило моето,но ме доядя,защото точно на това детенце майка му миналият месец се е карала и мърморела,че се водят болни деца,а сега тя си е оставила нейното в яслата.То наистина има работещи родители,а и работодателя не винаги дава болнични и затова е така.А и аз го заведох при педи да го чуе и каза,че хремата според нея е от 3 сливица и мога да го пускам на ясла.За това,че може да е повърнало от сополите съм съгласна.
Алекс,аз не се сърдя,а просто казвам.Аз съм имала случай са се обаждали,че е хремав,мрънкащ и не доспал и са ми се обаждали да си го взема,нищо че беше 15.00 часа.Е,разбира се тогава аз отидох и си го взех,но при следващо такова обаждане ще го оставя.
Лиле,то и нашите са такива,но понеже детето се закашля и чак аха да повърне и госпожата тогава и каза,че много кашляло и повърнало.

Щом сама признаваш това,защо изобщо повдигаш въпроса за това дете?!Не е редно да държиш сметка на другите,при положение,че и ти самата действаш на същия принцип.
Аз лично не мога да те разбера... Rolling Eyes
И да,съгласна съм с Уми този път  Peace

# 191
  • около Варна
Аз искрено завиждам на спокойствието на тези родители, които си пращат болните деца в градината. Че не ги интересува за другите деца, дали ще се разболеят, това е ясно, ами за собственото си не се ли притесняват. И въобще не ме интересува, че няма кой да им гледа децата, както никой не го интересува как след три дена престой в градината, аз един месец съм абонирана за педиатъра и за аптеката и моето дете плаче вкъщи, че ПАК е болно и ще пропусне всички забавни неща, които предстоят. Между другото в на сина ми групата са се принудили да снимат детето Хикс, как се съдира да кашля и да смърка сополи, но майката си взима бележки, че детето е здраво и до там. Не мога да виня учителките, за мен трябва да има изолатор, една група за всички болни, които не си ги искат в тях, да си обменят бацилите.

# 192
В интерес на истината, на мен педи също ми каза сега да съм си го пускала на градина въпреки кашлицата, че била от третата сливица и стичащите се от нея секрети Crazy Друг е въпросът, че на мен не ми е спокойно така и хич нямам намерение да го пускам, докато не спре кашлицата Naughty Та много ми е интересно, като видя пуснати болни деца в градината. Айде за чуждите деца може и да не се притесняват, ама за техните... newsm78 И не говоря за деца с леко запушен нос или леко текнали сополи, ами такива във видимо болно състояние и такива, които предния ден били с висока Т, ама сутринта видиш ли, станали без и нямало нужда от наблюдение и преглед ooooh!
С времето може и да се претръпва, ама аз на тоя етап за всеки сопол, че и за запушен нос, търся начин да си го оставя вкъщи и да си го наблюдавам и закрепвам.

# 193
  • shumen
Дев,аз казах,че действам така,но след преглед от педи.Никога няма да си пусна детето на моя глава болно на ясла.А и на това дете не му е за първи път.То миналия път чак пневмония направи и тогава го спряха.А пак казвам ме дояде,защото майка му най-много мърмори,а го оставя болно там.Аз не съм се карала с никой,а просто се ядосах,защото след нейното мърморене имаше един месец контрол и пак се започна.Това дете и с Т е ходило.
Моето днеска не е кашляло почти,хремата намаля,но ще видим дали в сряда ще го пусна на ясла.
Тета,нещо се губи?Как сте с Бобчо?

# 194
В това отношение нашата педиатърка е мн.стриктна.Само да заведа детето с хрема или нещо като го видя,че не е добре и веднага пише болничен до когато е нужно и казва вкъщи,пижамата и да лежи.
Тук бележки от лекар не искат от градината.Няма ли температура или съмнителни симптоми-обрив,главоболие,болки...на родител не звънят.

Общи условия

Активация на акаунт