Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 652
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • shumen
Уми,това е чудесно.Де да даваха всички педита болнични така,а и работодателите да не правеха проблем нямаше да се водят болни деца в ясли и градини.

# 196
Момичета,днес на мен ми казаха ,че пък си държа детето в изолатор ...  Crazy

# 197
  • shumen
Лисе,не си сама.Аз също избягвам места с много деца,че не се знае кой здрав,кой болен,На мен също са ми казвали,че го държа в изолатор,ама хич не ми пука на мен.

# 198
То и на мен не ми ,обаче аз в момента я пазя,затова не е на ДГ/затова ми се намекваше/.

# 199
Ооо и кво ви пука,те хората винаги ще си говорят,дали това или друго,все тая ми е вече!

# 200
  • shumen
Лисе,хич да не ти пука.Ти си знаеш най-добре какво изживяхте с ваденето на 3 сливица.
Лиле,и аз съм на това мнение.То хората никога няма да спрат да говорят.
Аз вчера отказах днеска да отида с детето на рожден ден точно,че той е с хрема и кашлица,а то и рожденичето било болно ми каза майката.Като и отказах не и стана хубаво,ама аз зорлен да си доразболявам детето нямам намерение.Според нея вече не били заразни децата и можело да отидем,ама не е познала и това си е.

# 201
 Hug След сънения ми пост-Честита баба марта,да сте живи и здрави и вие и дечицата!  Hug

# 202
  • в огледалото на живота
Хубаво,пазите си децата от болни и не ги пускате на ДГ видимо със симптоми/както и аз моето разбира се /,но няма начин да се изолират съвсем като цвете под похлупак,не разбирате ли това?!
Общуваме постоянно:в превозните средства,в магазина,чрез съседите,на работа...де факто всеки един е потенциален заразоносител.Дори бравата на асансьора...ми не се знае дали преди това някой не е кихнал и обърсал устата си преди да я хване... Crazy
Това се опитвам да кажа.Прекаленото взиране не е от полза на никого:нито за детето,  нито за майката  Peace
С това разбира се изобщо не подкрепям воденето на болни деца в такива институции.
Да,аз също се дразня,когато чуя бухащи деца като пушачи и видя сополи от км.в ДГ,но е факт,че се носят такива.Дали безхаберни родители или притискащи други обстоятелства-всеки знае сам това и не се наемам да съдя никого.За себе си и детото ми винаги избирам най-правилното решение в такъв момент.А какво ми костват гимнастиките,аз си знам.
Днес в градината,утре в у-ще,после на работа....болестите са кръговрат.Идват и си отиват.Няма как  Hug

Честита Баба Марта!Весели и засмяни,здрави да сте всички!

# 203
  • shumen
Дев,права си.Аз обаче отказах,защото в затворено помещение се разнасят още по-лесно заразите.Няма как да си заведа детето болно на рожден ден и утре да се натръшкат още болни деца.Затова и цяла зима когато можехме ходихме пеш до яслата,че и в такситата не се знае кой се е возил преди това и дали не е бил болен.
Честита Баба Марта!Да сте весели,засмени,румени,червени,живи и здрави и Вие и дечицата!

# 204
Уми,това е чудесно.Де да даваха всички педита болнични така,а и работодателите да не правеха проблем нямаше да се водят болни деца в ясли и градини.
Не разбирам какво значи работодателя да прави проблем. Лекар дава болничен, това е положението. Ако самия работник - майката или таткото, преценяват, че не могат да отсъстват от работа по 1 или друга причина, това е различно. Не е проблем от работодателя. Какво се има предвид под "работодателя прави проблем", някой от вас сблъсквал ли се е с такъв?

# 205
  • в огледалото на живота
Какво се има предвид под "работодателя прави проблем", някой от вас сблъсквал ли се е с такъв?
В България ли живееш?! Simple Smile  Wink
Явно не.

# 206
  • shumen
Водена,ако вземеш болничен в БГ могат да те изгонят от работа.Това имах предвид като казах,че работодателя прави проблем.
Дев,правилно е питала в БГ ли живееш?Явно не и затова си мислиш така,че може да си вземеш болничен.

# 207
Не си мислете,че само в БГ е така...

# 208
Теоретично имаш право да си взимаш болничен за да гледаш детето си.Ама на практика след първия или най-много втория шефа те вика и с най-любезен тон ти казва"Имаш право по закон,но разбери,че сме в пазарна икономика и на мен ми трябва човек да работи.Като имаш дете стой си у дома и го гледай".Има естествено и изключения ,но в 90% от случаите това се получава.Не зная дали и в чужбина е така,но за България го казвам напълно убедена и от собствен опит.  Sad

# 209
В 90% от случаите е така!

Общи условия

Активация на акаунт