Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 669
  • 759
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Момичета от София, посъветвайте ме къде да отидем на преглед днес? Малката е от събота с почти неспадаща висока t - спада от антипирептици и след съответните часове отново се вдига до почти 40 градуса. Подкашля от време на време и дори хрема не може да се каже, че има. В събота правихме кръвни - леко завишени левкоцити (19 при реф. до 10) и не много завишено ЦРП (2,68 при реф.0,5). Днес пак правихме кръвни - левкоцитите са по-ниски (15), но ЦРП-то се е удвоило (5 и нещо). И има белтък в урината. Със същите симптоми миналата година направи ужасяваща пневмония и сега се чудя къде да я водя на преглед в почивните дни. В събота ходихме в Лора, но не ми вдъхват доверие. Миналата година с пневмонията бяхме в Токуда, но там се е случвало да искат да ни приемат и само "за мое успокоение".

Болница "Здравето" http://zdraveto.com/bolnica/ - имат спешен педиатричен кабинет, но е платено.

# 241
и аз щях да кажа за "здравето". прегледът е 40 лева обаче и лаб не работи в почивните дни.

# 242
През какъв период от време може да се капе Коларгол-седмица,месец..?

# 243
Благодаря ви момичета!  bouquet

В крайна сметка отидохме в 1ДКК. С вирусна пневмония е девойката. Поне този път я хванахме на третия ден и засега няма нужда от болнично лечение. Отново не се чува на слушалка, ходихме на снимка.

Някой да препоръча добър пулмолог?

# 244
wild poppy, д-р Филчев, преглежда в Пета градска и в някакъв медицински център в Княжево. Детски пулмолог, изключително доволна съм, препоръчаха ми го няколко познати, лекували децата си при него.

# 245
  • Варна
Ами сега,аз си пазя детето и не искам да го събирам с болни деца.

Ние пък имаме няколко приятелски семейства с повече от едно дете, които не си ваксинират децата и аз изобщо не искам синът ми да се събира с тях...Много е кофти ситуацията, защото са ни много близки и правя компромис, но определено не ми е приятно.

# 246
  • shumen
Мейбълин,то може да има ваксина и пак да се разболее детето.То няма как да знаем дали всички си ваксинират децата.
Аз днеска,ако знаете на какво попаднах и направо побеснях.Дете с варицела,което днеска му е 5-6 ден беше на детската площадка.Само като разбрах защо другите майки се махнаха и взех да дърпам моето да се махнем от там и ние и майката взе да ни убеждава,че било хубаво да е изкарат сега и че вече не било заразно детето.Е,ама не ми се иска сега пък да е лепне,че не знам дали ще мога да го опазя здрав и да му направим скоро операцията,която му предстои.

# 247
Ми то и в яслата може да се появи варицела,скарлатина и куп други страхотии...
Може да не е заразно детето ако са завехнали пъпките.На моята приятелка децата изкараха варицела с по 10пъпки,които на 5ят ден имаха коричка.Бяхме заедно на площадка,ден преди да избият пъпките,не ни хвана варицела.Навън по трудно се хващат болестите,спокойно.

# 248
  • shumen
Уми,за Коларгола мисля,че може да се капе след месец отново.
За варицелата-да права си,но на площадката имаше и бременни и с малки деца,а тази си довела детето и ни заубеждавала,че било хубаво да е изкарат по малки и че не били заразни.

# 249
  • в огледалото на живота
Оф, бе Данаека,от два дни чета постовете ти само с мрънкания в темата....  ooooh!
То не бе чужди  оплаквания от сополи,от кашлици,от заразни...спри с тоя негатизивъм бе жена  Stop
Опитвам се да те разбера,но не само ти имаш дете.В крайна сметка,като не  желаеш твоето да общува  с никого, с цел предпазване от болести заключи го в къщи и стойте там.
Сори,ама в повечко ми дойдоха твоите хленчения.... Tired
Всички сме майки и имаме деца и минаваме през тези моменти,ама ти съвсем  издребняваш......

Уми,за коларгол доколкото знам се иска поне 3 месеца пауза.Много силно подсущаващи са,предполагам го знаеш.Дори в аптеката,когато сме купували с рецепта винаги са ме питали кога за последно сме капали.

# 250
  • shumen
Дев,спирам да се оплаквам.Мисля,че всички сме тука,за да си споделим какво ни тревожи,но явно не е така.На някой не им пука и всички им пречат.

# 251
  • в огледалото на живота
Дев,спирам да се оплаквам.Мисля,че всички сме тука,за да си споделим какво ни тревожи,но явно не е така.На някой не им пука и всички им пречат.
Оплакване е едно,твоето е направо мрънкане.
Да,темата предразполага да споделяме за болести и да се тревожим за децата си,но последните ти постове са свързани все с чужди такива.
На мен ни ми пречиш изобщо,пиши си на воля,но нека има мярка  Peace
И с това спирам по въпроса,а ти разбирай както искаш моето изказване.

# 252
  • Бургас

Уми,за коларгол доколкото знам се иска поне 3 месеца пауза.Много силно подсущаващи са,предполагам го знаеш.Дори в аптеката,когато сме купували с рецепта винаги са ме питали кога за последно сме капали.

За Коларгола на мен педиатърът ми каза, след първото капане /моето дете е малко, но не чак толкова все пак, на 1г и 10 мес е/ да направя задължително пауза от 3-6мес и в следващата 1г да ги слагам не повече от 3 пъти за не повече от 3-4 дни. Не споря дали е точно така, но истината е, че противно на масово разпространеното мнение, че са едва ли не безобидни, бебешки капки, всъщност те са точно както казва ~Dev~ - силно подсушаващи, агресивни към лигавицата и не бива да се прекалява с тях /не трябва да се слагат често и за дълго време/. Иначе помагат, по Коледа оправих дъщеря ми с тях и ми спестиха доста главоболия и силни лекарства.

Синът ми обаче може би има по-слаби капиляри или не знам, но на него съм слагала само веднъж, сума време след тях му прокървяваше носът, макар и слабо, нещо не му понесоха добре.

# 253
На мен УНГ в БГ ми беше назначил 3 серии от ро седмица,с по 20 дни пауза,заради 3та сливица,а аз капнах и веднъж преди нова година и сега наскоро,преди седмица...Ужас,май съм прекалила Sad
Габи продължава да хърка,има малко секрет отзад,който не мога да подсуша и не знам какво да я правя..Sad

# 254
Уми, може и да си писала, но не помня - имате ли инхалатор? Може да пробваш с инхалации на ФР  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт