Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 683
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • shumen
Уми,и при нас носа още тече,а кашлицата спря.Слагах Ксиламетазолин,Виброцил и какво ли не,давах Коризалия и Цинабсин,но файда не видях.Сега ми казаха да капвам по една капка лимон в нослето,но не съм пробвала,защото не знам дали няма да щипе или дразни нещо и малкия да реве и не иска.На ясла и тази седмица няма да го пусна и ще правим схеми кой да го гледа,докато аз съм на курс.Коларгол имам,но преди 3 седмици като беше болен слагах.

# 256
Уми, и моят е така. Явно се стичат някакви секрети назад и си му хърка носа и денем, и нощем, а и на всичкото отгоре и ми кашля  ooooh! Вече 5 дни го давам тоя Ериус, ама засега файда от него не виждам newsm78 Аз ли бързам или просто не му действа за този проблем newsm78
Замислям се и аз дали да не пробвам с инхалации newsm78 Сестра ми скоро купи инхалатор и ми предложи да го пробваме поне дали ще търпи малкият, ама не знам как стои въпросът с дезинфекцията newsm78 Но пък в някои семейства си ги ползват колективно, а и лекарката и била казала, ако има от някой да вземе назаем...та явно си има някакъв начин Whistling

# 257
Дани, Ксилометазолин и Виброцил по едно и също време ли слага  newsm78

палитра, можеш да дезинфекцираш по станд. начин - с изваряване, а предполагам, че могат да се ползват и таблетки за студена стерилизация  Rolling Eyes Аз само първоначално дезинфекцирах, след това мия само с топла вода. но и не го ползва никой друг, освен малката.

# 258
Като заговорихте за капките за нос, тези с ксилометазолин на колко време може да се капят? Знам да се слагат не повече от 5 дни, но пък после колко време трябва да се изчаква не е ставало въпрос. А педи изписва понякога за отпушване Олинт

Раличка, благодаря за разяснението Hug

# 259
  • Варна
Да ви кажа и аз бих бесняла, ако болно от варицела дете с незавехнали обриви дойде на площадката. Сори, но нека аз преценя дали искам да навра зорлем моето при болното, за да изкара по-рано шарката. Да, винаги има риск от контакт със заразно дете без симптоми, но това не значи, че и с видим обрив трябва да се толерира омешването му със здравите. Затова си има карантина все пак.
Wild Puppy,
съжалявам да прочета, че сте болнички. Бързо оздравявайте, добре, че инстинктите ти са сработили и сте хванали навреме нещата!

# 260
Дев,не че нещо,но да не би да обърка потребителите?Аз писах,че съм педагог и не го написах да се бия в гърдите и да броя всяка запетайка,която слагам...Исках просто да обоснова мнението си относно работа,болничен,работодател...
Уми, изобщо даже не съм объркала... Simple Smile
Тя тази дама се вихри из градинската тема постояно с такива изцепки и е близко до ума да се досетиш.. Wink
Нищо лично към теб  Hug
Аз също съм педагог, макар и в по-голяма възрастова група.. Blush
Алекс...чето няма равна на себе си. Жалко, че нямам опция за блокиране.  Laughing
Разбира се, че няма работодател, който да е щастлив от много отсъстващ му персонал, за болничните на който и той плаща. Все пак има работодатели, за които са по-важни някакви други взаимоотношения с работниците му. Хубаво е, когато и двете страни знаят си знаят границите.
Даниелка, мрънкането ти срещу близките на кашлящото дете наистина прозвуча много странно. Нали знаеш, че педиатрите могат да дадат всякакви бележки, но решенията и отговорността са на родителите. Много ясно, че от сополи се кашля, особено когато си легнал.  Peace

Извинявам се че съм нарушила спокойствието ви дами ..Незнаех че тук може да пишат определен кръг хора Grinning

# 261
  • shumen
Рали,слагах първо Ксиламетазолин и после като свърши Виброцил и давах Коризалия.Днеска взех още Коризалия и Инфлуцид и ще продължа само с тях.Вече не знам какво да давам и капя в носа като вземе да тече,а и да подкашля от сополите.
Месечинке,и аз съм на твоето мнение,но явно тази майка не мисли така.Днеска го беше замъкнала в магазина,но така е,защото сега няма като едно време да лепят червен кръст по вратите и да има карантина-поне така знам от позната.

# 262
Дани, а каква е дозировката ти за Ксилометазолин-а? Питам, понеже и аз ползвам, но под името Отривин (3-4х2капки в ноздра) - едно флаконче стига за поне 5 разболявания, та ми е чудно, че ти е свършило в рамките на един сопол време  Rolling Eyes Ако е било на привършване - друга работа е това, но е трябвало да вземеш пак същото, а не да правиш две непълни различни лечения. Така си мисля аз  Wink

# 263
  • shumen
Рали,дозировката на Ксисаметазолина е 2 капки по 3 пъти на ден,но беше ползвано преди това.Аз започнах да го капя на своя глава като видях сопола,но педи като го заведох,че взе и да кашля му изписа Виброцил и Биокс Комплекс сироп и аз взех само капките без да мисля много.

# 264
Аха, ясно  Peace Аз никак не съм доволна от Виброцил, никога не е помагал. Отривин действат най-добре, но гледам само в краен случай да слагам.
Аз нали я хвалих моята мърморана колко е здравичка тази година и взе, че се разболя  Crazy Само сополи и от тях покашля засега, дано с това и да се размине. Пръскаме ФР, цинабсин/тонзилотрен през час и толкова. Утре ще имат театър с Баба Марта, та щеше да се радва да е тама, ама надявам се, че още много Баби Марти й предстоят, та голяма работа, че ще пропусне. Ще се гледаме тази седмица двечките.

# 265
Престраших се и изпробвахме инхалатора, изтърпя го Whistling Ама сега се чудя по колко пъти на ден може да се ползва. И освен това, когато се правят инхалации с физ.р-р, продължава ли се с честото промиване на носа newsm78

# 266
Стига да влияят добре, не е проблем и по 3-4 инхалации на ден да се правят. ФР е безобиден  Peace Те обаче нямат действието на промивките, защото небулизираните частици от инхалатора отиват надолу, дори и в най-малките разклонения на бронхите, като по пътя си, разбира се, овлажняват и спомагат за изхвърлянето на секрета и в носоглътката. А промивката с ФР (поне аз както правя) е ударно вкарване на такъв единствено и само в носа - той спомага за изкарване на секретите, които са вече навлезли в нослето. Аз използвам шишенце от моркса вода, с пулверизатор  и самата струя върши страхотна работа  Peace

# 267
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз да кажа по повод ксилометазолиновите капки, че според мен те не лекуват сопол Peace Ползвам ги за отпушване на нос и облекчаване на дишането, заради съдово-разширителните си съставки.
Като много внимавам и гледам на втори-четвърти ден да съм ги спряла вече при сина ми.
Преди слагах 3 пъти по 2 капки по препоръка на педиатърката ни. Вече слагам само при нужда, преди сън или рано сутрин, ако отвори да диша с уста Peace

# 268
То реално аз не виждам какви секрети има, но се чува хъркането. Според обясненията на педи, самата трета сливица нещо секретирала и от там кашлял.
В такъв случай дали ще го облекчи newsm78 Вече доста се влачи с тая кашлица. Мина седмица откакто приключихме с АБ.

# 269
Пъпи, при нас не знам дали точно "лекуват" е правилната дума, но спират секрета, определено  Peace Но знам, че си е сериозен препарат, така, че не го използвам често, но фактите са такива  Wink

Палитра, по принцип инхалациите с ФР съм чела, че добре влияят на дечица с възп. 3-та сливица. Със сигурност няма да навредят - пробвай довечера още една и утре поне две, тогава би трябвало вече да разбереш дали има промяна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт