Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 663
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • в огледалото на живота

Но трябва майките на тези деца  родителите да се редуват да ги гледат че и те хубаво да се разболеят.А не персонала когато им казва те да викат срещу тях .И това дали имат кой да гледа гледа въобще не е проблем на никой а лично на родителите това е техен дълг .Никога не съм разбирала защо всеки родител подценява сополите и непрекъснато използва думата алергия или остатъчни сополи или има или няма сополи..............
Да беше написано поне правилно без груби правописни грешки и с поне една запетая.Бих приела поста ти от уважение ....
И това ми било педагог,обучаващ се 5г.като такъв....пази боже.... ooooh!

# 226
Дев,не че нещо,но да не би да обърка потребителите?Аз писах,че съм педагог и не го написах да се бия в гърдите и да броя всяка запетайка,която слагам...Исках просто да обоснова мнението си относно работа,болничен,работодател...

# 227
  • в огледалото на живота
Дев,не че нещо,но да не би да обърка потребителите?Аз писах,че съм педагог и не го написах да се бия в гърдите и да броя всяка запетайка,която слагам...Исках просто да обоснова мнението си относно работа,болничен,работодател...
Уми,изобщо даже не съм объркала... Simple Smile
Тя тази дама се вихри из градинската тема постояно с такива изцепки и е близко до ума да се досетиш.. Wink
Нищо лично към теб  Hug
Аз също съм педагог,макар и в по- голяма възрастова група.. Blush

# 228
  • shumen
Водена,момичетата са ти казали.Аз също имам такъв случай и от позната знам,че е изгониха от работата,за това,че детето и много боледуваше.
Мейбълин,аз също действам така със Т понижаващите сиропи.Ако няма повече време Т давам само Миг или Панадол,а не ги редувам.
Ние този път овладяхме бързо положението с кашлицата с меда и джинджифила.Два пъти дадох сутрин на гладно по една лъжичка и кашлицата изчезна като с магическа пръчица.Сега остава и хремата да преборим с нещо.

# 229
Уми, изобщо даже не съм объркала... Simple Smile
Тя тази дама се вихри из градинската тема постояно с такива изцепки и е близко до ума да се досетиш.. Wink
Нищо лично към теб  Hug
Аз също съм педагог, макар и в по-голяма възрастова група.. Blush
Алекс...чето няма равна на себе си. Жалко, че нямам опция за блокиране.  Laughing
Разбира се, че няма работодател, който да е щастлив от много отсъстващ му персонал, за болничните на който и той плаща. Все пак има работодатели, за които са по-важни някакви други взаимоотношения с работниците му. Хубаво е, когато и двете страни знаят си знаят границите.
Даниелка, мрънкането ти срещу близките на кашлящото дете наистина прозвуча много странно. Нали знаеш, че педиатрите могат да дадат всякакви бележки, но решенията и отговорността са на родителите. Много ясно, че от сополи се кашля, особено когато си легнал.  Peace

# 230
  • shumen
Ами сега,аз си пазя детето и не искам да го събирам с болни деца.Пак казвам нямам намерение зорлен да го доразболявам.То от сополи се кашля,ама чак да повръщаш от тях и да не спираш да кашляш и да не си легнал според мен не си здрав.

# 231
Според мен всеки сопол е болест. Едни го карат леко и могат да да не усложнят, но по-често се стига до естествения си край с кашлицата и слизане надолу. При децата това е картинката. А от кашлица децата повръщат твърде често. Но да повърне в градина/ясла е по-скоро плод на ината на персонала да нарушат дисциплината и да изведат детето от спалното помещение. И разбира се, че не са в здрави след като кашлят. И децата, и възрастните.   

# 232
За съжаление, човек е заразен още преди да прояви първите симптоми, ама пък в група с малки деца да се оставят така видимо болни... ooooh! Особено в яслените групи, като знам как още са на вълна да "опитват" разни неща ooooh!

Аз да ви се оплача, че съм прихванала нещо и аз. От вчера вечерта вдигам Т и съм със зачервено гърло ooooh! А през деня си се прегръщахме с малкия, че и с братовчед му се видяхме ooooh! Дано не са прихванали и те нещо Praynig Още със ставането го изпратих при баба му и дядо му да го гледат днес те, че може и утре Whistling

# 233
  • shumen
Ами сега,то това дете не е повръщало само в спалното помещение.Госпожата каза,че първото повръщане е било сутринта след закуската.
Цветна Палитра,дано не си заразила децата.Аз усетя ли нещо веднага оставям моя да го гледат нашите,ако могат и аз гледам да съм по-далече от него.

# 234
Дами, като ви чета, оставам с впечатлението, че някои от вас направо са се фанатизирали на тема детски разболявки  #Crazy Щадете си нервите, има къде -къде по-сериозни неща, детските болести са по-скоро нормални и идеята е да се  работи в посока укрепване на организма, а не изолиране и прекалено щадене. Та в този смисъл, Лисе, и аз си мисля, че я държиш малката в изолатор, който не е конкретно домът ви, а начинаът по който се отнасяш към нея  Peace
Дани, нищо лично към теб, но съм съгласна с Уми, че и ти пускаше малчо на градинка след вдигната Т предния ден, със сополи, с кашлица.... Та е малко не на място да се обвиняват другите за неща, които самите ние правим  Wink
Аз си признавам, че вече не се впрягам толкова - така или иначе винаги в ДГ има кашлящи и смъркащи деца, не мога да ги спра. Миналата година по това време и аз се ядосвах, но сега си я пускам без никакви скрупули когато е само с леко подкашляне - това не е изненада в градината и чукам на дърво сега, пу-пу, но не е правила усложнения скоро. Всъщност откакто взех да приемам по-нормално нещата, случайно или не, картинката се подобри значително.
Дайте малко въздух на децата си, не им треперете прекалено Hug

# 235
  • Варна
Малкият пак е оспамил, та поне да напиша нещо вместо 2 празни поста. По въпроса за неразбраните работодатели - никой няма да те уволни с основание "излизаш често в болнични". Много вероятно и поради други измислени причини няма да те уволни, защото са много трудно доказуеми. Не, просто ще направи работното ти място толкова неприятно, че накрая сам/а/ ще си вземеш шапката и ще напуснеш "по взаимно съгласие". Това е реалността.                                                                                                     

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 13:03 от Месечинка виторога

# 236
# 237
Момичета от София, посъветвайте ме къде да отидем на преглед днес? Малката е от събота с почти неспадаща висока t - спада от антипирептици и след съответните часове отново се вдига до почти 40 градуса. Подкашля от време на време и дори хрема не може да се каже, че има. В събота правихме кръвни - леко завишени левкоцити (19 при реф. до 10) и не много завишено ЦРП (2,68 при реф.0,5). Днес пак правихме кръвни - левкоцитите са по-ниски (15), но ЦРП-то се е удвоило (5 и нещо). И има белтък в урината. Със същите симптоми миналата година направи ужасяваща пневмония и сега се чудя къде да я водя на преглед в почивните дни. В събота ходихме в Лора, но не ми вдъхват доверие. Миналата година с пневмонията бяхме в Токуда, но там се е случвало да искат да ни приемат и само "за мое успокоение".

# 238
"Полимед", или "Първа детска консултативна клиника", или евентуално във Вита/  Сити клиник, ако има дежурен педиатър.
А на личния ако се обадиш, няма ли да се съгласи на домашно посещение, ако е в София? Така и така вече имаш изследвания.

Сега се сещам, че от Полимед по възможност също могат да дойдат на домашно посещение, записано е в сайта им. Имат педиатър от неотложно звено.

# 239
  • shumen
Пъпи,оправяйте се скоро.Дано е добре малката и да намерите къде да Ви прегледат днеска.
Рали,да пускала съм малкия с кашлица и сополи на ясла,но на тази пак казвам ме дояде,защото тя най-много мърмори,а си пуска нейното дете болно.Аз си признавам,че не мога да бъда толкова спокойна,защото моето дете до 2 години не беше боледувало и пило АБ,а сега за 6 месеца на ясла се скъса да боледува и пие АБ.

Общи условия

Активация на акаунт