Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 657
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Честита баба Марта!

Дев,така е права си  Peace

Обаче ето например вчера бяхме на имен ден и двете деца там - кашляха и реших да не я водя с мен там.За мен си постъпих добре.
Няма никаква гаранция ,разбира се,идеално разбирам това - дали сме навън,в магазина,както ти каза...

# 211
  • около Варна
Така си е, никой работодател не толерира болнични. Аз съм на така наречената държавна работа и е лукс да ползвам болничен.
Дайте идея с какво да боря гъсти жълти сополи, чудя се коларгол ли да взимам или някакви антибиотични капки.

# 212
Честно,завиждам ви,че може да купувате лекарства без рецепта Sad

# 213
Гъсти жълти са минавали при малкият с Цинабсин

# 214
  • около Варна
Хомеопатията не действа при нас:(

# 215
Живея в България и работя в ИТ сферата, поддръжка на софтуер. Никога досега не са ми правили забележка за болничен. На 40г съм и работя в този сфера от 10г. Имам 3 деца, не е като да не се е случвало да взимам болничен. Чувала съм за това "работодателя прави проблем", но не си представям моя шеф да ме вика за това, защото ще стане за смях. Особено ако споделя с колегите. Виж, ако прекалено много отсъствам, вероятно е да започне да се заяжда, но за друго, не поради причина болничен. Постоянно имаме хора, които са в болничен, при това бездетни.

Честита Баба Марта на вас и децата, по-малко болести и повече червени бузки и усмивки Simple Smile

# 216
честита баба марта! да сте здрави и усмихнати, момичета, вие и семействата ви!
водена, предполагам, че ти можеш да вършиш работата си дистанционно и в по-широки времеви граници. както и че за шефа ти е важно работата да е свършена, без значение откъде и как, само да е преди крайния срок. но за майките, чиято работа е от 9 до 6 и изисква непременно да са там, нещата стоят по много различен начин.

# 217
  • Бургас

Дайте идея с какво да боря гъсти жълти сополи, чудя се коларгол ли да взимам или някакви антибиотични капки.

Koларгол е повече за обилна, бистра хрема заради подсушаващото си действие.
Жълтите сополи предполагат бактерии и изискват АБ капки в повечето случаи. Унифлокс или Цинабсин са ми изписвали за такива сополи.

# 218
Sylviana, не си върша работата дистанционно, ходя на работа в офис и не работя от вкъщи. Дори нямам право на достъп до системите от вкъщи.

Продължавам да недоумявам как е възможно да си "загубиш работата" заради болничен. Какво ще е основанието да те освободят, много боледуваш или децата ти боледуват постоянно? Сериозен работодател не може да освободи да такова нещо, нали веднага ще му цъфне инспектората по труда. Досега не съм виждала жив човек, на когото да му се е случило да го уволнят за болнични. Има определен брой дни, които можеш да ползваш като болнични и ако ги превишиш вероятно има последствия. Но иначе...еле па на държавна работа. На държавна работа законите се спазват. И редовно слушам в новините еди кой си шеф, например на Бърза помощ в София наскоро, бил в болничен от един месец. Съжалявам, но не ги вярвам тези приказки за загубена работа заради болничен. Друга ще да е била причината.

# 219
  • Варна
Моят син пак е болен. Тъкмо се зарадвах, че 3 седмици подред изкара на яслата... Sad
Във вторник си беше ОК, ходихме на хомеопатката заради хъркането, изписа му Барита Карбоника 30СН и едни водорасли на Аквасорс.
В петък, като го вземах, г-жата в яслата ми вика има Т. Прибрахме се, измерих 38С, нищо не дадох за Т, само Инфлуцид, вит.Ц и калциев глюконат. Имаше енергия, нямаше сополи. За един час окапа и до вечера вдигна 39.1С. Дадох сироп Бруфен, падна Т и сутринта в 5:30ч пак вдигна 38.9С. Пак сироп, то пък тръгна една предно-задна хрема. Вчера вечерта пак вдигна 38.8С, дадох сироп и оттогава все като измеря е под 38.5С и спрях сиропа. Даже имаше един отрязък от 2-3 часа, когато беше под 37С. Обаче тая хрема, както вчера беше с гъсти, бели сополи, днес стана водичка, не мога да проумея, защо така се получи (уж обикновено е обратното). Не иска да яде, по 3-4 лъжички манджа и евентуално един плод и половин чаша фреш (това отделно от закуската, защото нея я изяжда цялата). Днес, заради този нос-чешма включих и Алиум Цепа.
Наплашиха ме, че имало някаква вирусна пневмония, която не се чувала на слушалка, а само на снимка се виждала. Индикатор била кашлицата, но трудно се разбирало, защото то и от сополите в гърлото може да кашля. Ние за сега в това отношение сме добре, някакви спорадични подкашляния, съпроводени с преглъщане...Общо взето съм много притеснена, за първи път вдига такава Т и се чудя дали подхождам правилно. Иначе продължаваме плътно с Инфл., вит. Ц и Д, водораслите, калция, Цепата и това Барита Карбоника, което е само 3 гранулки вечер...Много зле ми се отразяват психически тези болести, ама май мисълта за предстоящите повече ме изтощава... Sad

# 220
Водена,работя държавна работа,в чужбина.По образование съм педагог,тук изкарах курс за ресурсен учител,с цел да се внедря в системата, да имам работа с добро работно време и по-малко отговорности с две думи и да не съм на работа,да не е фатално..Е не ми подновиха временния договор.От колежките разбрах,че директорката коментирало на уч.съвет,че детето ми мн.боледувало и нямало да ме остави.Ако и пратя инспекция,дали ще им каже същото?!Естествено,че не!Ще каже,че не се справям с работата или ще измисли куп други причини.Да търся свидетели?!Никоя колежка няма да си изяде хляба,заради мен.
Сега уж съм при толерантна директорка,която не е забравила какво е да имаш малко дете..ще видим до кога...

# 221
Maybelline, добре подхождаш, според мен. Моят често вдига Т около и над 39( и до 40 е стигал). До 38-38,5 не давам нищо, ако си вилнее. Иначе редувам Панадол с Миг и давам много течности. А това, че не иска да яде, е нормално. Обикновено синът ми в такива случаи набляга на течностите. Той организмът си знае от какво има нужда Peace
Обаче сега малко ме притесни с тая вирусна пневмония, дето не се чувала на слушалка ooooh! Че моят нали си кашля още, а аз имам склонност да се шашкам лесно Embarassed Пак се сещам за оня лаф "да не ти се случи това, което го мисли майка ти" Crazy

# 222
  • Варна
Палитра, аз съм чувала, че се редуват температуропонижаващите, но понеже до сега не ни се е случвало и се чудя, дали постъпих адекватно - а именно, дадох дозата от сиропа, която беше за килограмите според листовката. След това мерих Т на всеки 3 часа, но чак на 8-мия час се качи над 38,5, за това дадох пак от същия сироп (по листовка пишеше, че най-малко на 6ч трябва да се дава). Сега се питам, дали не трябваше да ги редувам, въпреки, че след първия прием не беше висока температурата, така с противовъзпалителна цел...

# 223
Ами аз обикновено ги редувам, защото след 3-4 часа пак ми е вдигал над 38-38.5 и няма как да давам само Панадол или само Миг, защото ще превиша дозата за деня на съответното. Това по препоръка на педи. Иначе ако съответния сироп му действа за по-голям интервал от време, си карам само на него.
Конкретно този сироп не съм го давала, но по името предполагам че е с ибопруфен(Миг също е). Само гледай да не надвишиш дозата за деня, защото в листовката на Миг е дадено също на 6ч, че може да се дава, но не повече от 3пъти за денонощие.
Наблюденията ми до момента са, че ако Т му е около 39, трябва да започна с Миг, защото Панадол сваля по-бавно и докато подейства, наближава или стига 40 ooooh! И Миг му сваля Т за повече часове, докато с Панадол понякога след 2ч пак е качил Tired

# 224
Аз искрено завиждам на спокойствието на тези родители, които си пращат болните деца в градината. Че не ги интересува за другите деца, дали ще се разболеят, това е ясно, ами за собственото си не се ли притесняват. И въобще не ме интересува, че няма кой да им гледа децата, както никой не го интересува как след три дена престой в градината, аз един месец съм абонирана за педиатъра и за аптеката и моето дете плаче вкъщи, че ПАК е болно и ще пропусне всички забавни неща, които предстоят. Между другото в на сина ми групата са се принудили да снимат детето Хикс, как се съдира да кашля и да смърка сополи, но майката си взима бележки, че детето е здраво и до там. Не мога да виня учителките, за мен трябва да има изолатор, една група за всички болни, които не си ги искат в тях, да си обменят бацилите.

Но трябва майките на тези деца  родителите да се редуват да ги гледат че и те хубаво да се разболеят.А не персонала когато им казва те да викат срещу тях .И това дали имат кой да гледа гледа въобще не е проблем на никой а лично на родителите това е техен дълг .Никога не съм разбирала защо всеки родител подценява сополите и непрекъснато използва думата алергия или остатъчни сополи или има или няма сополи..............

Общи условия

Активация на акаунт