Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 627
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Ми щото от 300дена 100да ходи за мен е все файда...Защото парите,които изкарвам са ми нужни,пък било то и половината да ги давам за лекарства...И ако аз лично имах възможност за гледачка или да не работя,на градина преди да стане на 4нямаше да я пусна.Друг е моментът,че все съм си представяла да боледува,ама чак толкова...не съм.
Водена,ти с каква цел си в тая тема?Само питам,нищо лично,ама гледам все контра влизаш...
П.П.Ако знаеш колко народ мина през тая тема...

# 511
  • Варна
Не знам колко пишем тук, но ако масово не ходеха болни в яслите и градините нямаше на 3-я ден оздравяло дете да се тръшне пак... И аз съм забелязала, че малко пишем тук, но пък и не са длъжни всички родители да се разпишат в тая тема. Имам много познати майки с боледуващи ясленчета, но ни една не пише тук Simple Smile Хипер зле е ситуацията, просто за да си дадеш детето на ясла значи си на зор. А знаем реалността в БГ - средностатистическо семейство не може да се издържа с една средностатистическа заплата. Просто ТРЯБВА и двамата родители да работят. Ако няма баби и дядовци на разположение просто нямаш избор. Аз лично не мога да си позволя частна ясла в никакъв случай - то 70-80% от заплатата ми трябва да отива за нея. Нещо не ми е на сметка... Добре, че има кой да ми го гледа иначе просто не ми го събира главата. Явно има зарази там, бактериите са плъзнали по играчки, по мебели, мойто играчки не яде, но си смуче палеца. И ето ти на. Че то аз и баща му като носим някой вирус малкият или не се разболява или го хваща на 5-6 ден. Кво е това нещо - 48 часа след досега си с ясленска среда започва да бълва гнойни сополи? Дете, което 3 месеца не е кихнало и не се е изкашляло? Ми ненормално е!

# 512
Месечинке, точно днес преглеждах Наредба №3/2007 за здравните изисквания в ДГ, да видя за изследванията след едномесечно отсъствие, и прочетох, че всеки ден всички играчки трябвало да се дезинфикцират, освен останалите повърхности-под, шкафове и т.н.
Познайте дали лелките бършат/дезинфикцират многото играчки в стаята Rolling Eyes
Минават пода и това им е..

Водена, а детето как е, оправи ли се? Още ли спи по много?

Също ако имах баба на разположение, или богат мъж, нямаше да го пусна до 4г, като Уми..
Пуснах го на 2г.8м на ясла-боледува много. Сега в първа група - отново болести всеки месец..

Пък колко притеснения през това време  съм изживяла, само аз си знам.. Sad

# 513
  • Sunshine state

Да съветваш някого да не пуска детето си на ясла е като да съветваш да не го ражда, или да ражда само ако има осигурени лични грижи за него до 7-8 годишно
Жената питаше дали да го пусне на ясла, или да му наеме детегледачка, понеже има възможност. Има голяма разлика и е естествено да я посъветваме второто. На никого не му е приятно да си пуска детето на ясла рано и не го прави от хубаво, повярвай ми. Напливът е породен от невъзможността дете да се гледа с една заплата и наложителността да се върнеш на работа. Няма какво да се учудваш. Не смятам, че яслата е нещо лошо и страшно, но ако някой може да си позволи детегледачка, е в пъти по-добре.   Peace

# 514
Играчки се мият веднъж годишно,с маркуча навън,лятната ваканция.Прах бършат...ми не знам.В тая градина,не съм ги виждала и прахосмукачка да пускат,но за сметка на това видях как с парцала дето бършат пода,минаха масичката,дето децата рисуват.В предната беше по-чисто,но играчките не ги чистеха.И като гледам какво ядат....като се замисля,чак на предучилищна бих я пуснала.

# 515
Каква е разликата между боледуващо на годинка и на три не мога да кажа, но разликата между 2 и 3 не е голяма. При нас единствената разлика беше, че на три вече можеше да си духа носа, което беше определящо да съкрати хремите. Не налага само заплата децата да ходят на ясла, да не говорим колко често заплатата отива в аптеката. За София посещението на общинска ясла гарантира прием в градина, а и да не забравяме все пак, че едно е майката да отсъства от работа една година, друго е три. Когато ходеше на ясла бях на косъм 3 месеца по-късно да се откажа. Разубеди ме лекарката на щерката с аргументите, че на мен ми се струва, че боледува тежко, но реално усложнения не прави и до АБ не стига, както и че вече сме се хванали на хорото. И беше права де, друг е въпросът, че изграден имунитет 2-3 години по-късно може да се срине по други причини. А и в училище - ето дъщеря ми не беше боледувала цяла година и без други симптоми направи директно пневмония. Уж, ЛЛ не е на това мнение, но поне се оправи.

# 516
Сега, за мен има разлика, и друг път съм писала, между боледуване на 2годишно или 3годишно дете...най-малкото, една година болести съм му спестила. А това не е никак малко.

А иначе като се замисля, и ние май не сме правили кой знае какви усложнения миналата година - основно Т, сополи и кашлица...Но този фебрилен гърч този януари ми разказа играта и картинката за мен се промени - вече и едно боледуване със сопол и Т, е опасно за нас...

# 517
Хайде и аз да кажа,че нищо добро не съм видяла от ДГ,първата година боледуваше цялата рода с нея,няма да забравя майка ми как лежа в болница с пневмония,а при нея се отразява на сърце,понеже е извън ритъм,на диабета и така нататък!Мъжа ми също боледуваше доста,с болнични,естественно заплатата спада,аз изкарах 3 ангини и 2 бронхита,пари за 2 морета за лекарства сме дали!Втората година спестих поне на майка си боледуванията,понеже сестра ми беше бременна и трябваше пазене,ние пак боледувахме,с 1 идея по-добре,понеже я спирах и почти не сме ходили!Лятото естественно не ходим и не боледуваме!Третата ни година е като втората,пак изкарва седмица,но поне не стига до АБ,понеже е на ХЛ!ДГ ми е омразно място и това е,освен болести и научени глупости,аз лично нищо друго не съм видяла!Преди да тръгне на ДГ не е боледувала,какви са тия вируси и аз вече се чудя,мутират ли какво и аз не знам,нашето гадже беше спрян 2м,тръгна и на третия ден-червено гърло!Емиии април ще я пусна,схемата е ясна,ще имаме още 2-3 ходения и после лятото ще дойде,предпочитам да спестя вирус,пред това да я гледам с Т и да я слушам как кашля,щото тия кашлициии  newsm61 В темата сме събрани да си споделяме,а не да се съдим една друга,в този ред на мисли,аз си знам,че съм кукувица,обаче всичко го правя в името на детето! Hug

# 518
В темата сме събрани да си споделяме,а не да се съдим една друга,

Това е така  Peace

# 519
Никога не бих си пуснала детето на ясла, ако имам друг избор - свободна баба или детегледачка. За съжаление трябваше да се върна на работа, защото няма как да караме с една заплата, предполагам, че това е водещият мотив на повечето хора, които правят компромиса със здравето на детето в името на парите, чак ми се гади като се сетя  Sick Моята ходи няколко месеца на ясла, след което всеки банален вирус започна да еволюира в спазъм и така скоропостижно приключихме заниманието. И пак компромис - цяло лято стоя при свекитата, на прилично разстояние от нас и нямах търпение за всеки петък, в който я виждах  Sad Та така, за яслата съм категорична, че нищо кой знае какво не дава на детето, 100 пъти по-добре е да си е вкъщи. За градината мнението ми е по-различно и поне от 2-ра група нататък според мен е хубаво да си ходи детето, все пак е поукрепнало, а и аз съм на мнение, че дори и да му се спестят градинските посещения, ще навакса болестите в 1-ви клас.

# 520
Никого не съдя.
Ако има възможност за детегледачка, за какво му е на човек да пита ама дали е по-добре ясла. Явно детегледачката е краен вариант, свързан с финансови жертви.

Както и да е, по принуда комбинирам и двете.

# 521
Момичета,хайде марш да празнуваме! Heart Eyes Heart Eyes

# 522
Празникът при мен се отменя...Скапа ми се настроението.Малката се събуди освен с кашлица ами и с леко подуто ляво ако.Сутринта се събуди с насълзени очи.После видях гурелче,промих със сребърна вода,но уви.Почва ни конюнктивит.Утре сутрин ще е със залепнали очи.Чувствам се в безизходица.

# 523
  • София
Месец и половина не ходи, беше болен януари и чак сега го пуснах и за три дни се докара, еми не е нормално това, заведохме чисто здраво дете!

# 524
  • Пловдив
Честит празник на всички !
Моята щерка за празника вдигна 38.5.Да ви питам за Нурофена-на него пише от 4 до 6 г-7.5 мл,но тя е на 4г -7.5 мл ли да й дам?

Общи условия

Активация на акаунт