Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 935
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 355
Аз пък винаги избирам хотели без мокет.Само с ламинати,гранитогрес и подобни миещи се повърхности.

# 2 356
Колкото по-студен е климатът, толкова по-дребни и безопасни са насекомите, не си ли забелязала? Ако знаеш каква турска хлебарка съм виждала- 6 см. хвърчаща гад. Живеят навън и като стане жега, влизат в къщите.

На практика в хижите няма опасни паяци. Е, може да има дървеници или бълхи, но това в по-западналите хижи. В планината няма да те накацат гадове и стоножки като по морето.

Стой си в планината и остави хората да си ходят нахапани по моретата.  Tired

# 2 357
Вода - само минерална пием.

По принцип ли пиете само минерална или на морето като отидете пиете само такава? Защото тук четох, че за всеки случай някои си мият зъбите с минерална вода. Нали не мислите, че по крайбрежието на Черно море има някакъв друг вид водопроводи пълни с вируси и/или по тях тече морска вода? Не че тук където съм от чешмите не тече морска вода, преработена разбира се. Нищо не ни е станало от миене на зъби и къпане с нея, казват и че е безопасна за пиене. А не като да няма в пъти повече туристи, отколкото по нашето Черноморие и не спират много повече плавателни съдове в морето им.

Масово водата от водопроводите по курортите в БГ се смесва с тази от канализацията, затова не ежелателно да я пиеш или да се миеш с нея
Да припомням ли и какво е в морето и какво се излива там?
Ми ... нямам желание да виждам какво са вечеряли снощи около мен във водата

Миналогодишният ни гръцки хотел беше с невероятно ниво на поддържане на чистотата
Обикновено първия ден минавам навсякъде с мокри кърпи за всеки случаи и винаги е имало прашинки от чекмеджета напр
В този кърпите си останаха бели

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 10:52 от Анонимен

# 2 358
Вода - само минерална пием.

По принцип ли пиете само минерална или на морето като отидете пиете само такава? Защото тук четох, че за всеки случай някои си мият зъбите с минерална вода. Нали не мислите, че по крайбрежието на Черно море има някакъв друг вид водопроводи пълни с вируси и/или по тях тече морска вода? Не че тук където съм от чешмите не тече морска вода, преработена разбира се. Нищо не ни е станало от миене на зъби и къпане с нея, казват и че е безопасна за пиене. А не като да няма в пъти повече туристи, отколкото по нашето Черноморие и не спират много повече плавателни съдове в морето им.

Парен каша духа. Факт, откакто имаме практиката да пием бутилирана вода, не сме имали проблеми с 'вируси'. За зъбите и къпане, ползваме чешмяна  Joy

Вода от чешмата до миналата година пиех само вкъщи. Откакто смениха водопровода, вече плуват боклуци избягвам и тук да пия. Предпочитам да си пия минерална, отколкото да рискувам да се озова в инфекциозно отделение. Миналата година в морето не влязох изобщо, то си личеше че беше много мръсно. Бяхме в затворен комплекс, децата на тумба тичаха наоколо, мама и тати на сянка четяха книжки. Язък, че бихме толкова път, за същите пари можехме навсякъде да ползваме сянка, но сме доволни от почивката.

# 2 359
Тъй като ние си живеем на морето (сред черноморските паяци и ротавирусна чешмяна вода Laughing), нашите почивки са предимно на планина.

# 2 360
И на планина пием минерална. То, нашият опит е с ротавирус на Мальовица.
Моята теория е, че човек има имунитет към микробите в собствения си водопровод. Simple Smile

# 2 361
Летата прекарвах в Бургас, по три месеца всяка година,, пиехме чешмяна вода без проблем
Но там явно нямаше смесване на чист и мръсен канал, както е в Созопол напр

# 2 362
Това пък да смесиш чистата с мръсната канализация е е..ти бруталната работа...

# 2 363
Те се смесваха сами, стари пропускащи тръби и готово

# 2 364
В планината пък пия вода от потоци, изворчета и чешми.

А да питам: с три деца в колата шофирате ли без втори възрастен?

Аз още си мисля за майката, решила да не "лишава" децата от ски и хукнала по отсечката Самоков- ЦПШ Мальовица в последния голям сняг...и се чуди що пътят не е почистен до сух асфалт.

# 2 365
Да, шофирам (с часове), пазарувам, готвя, пера. Всичко правя без втори възрастен. Лятото ги гледах абсолютно сама почти три месеца.
Имам система за слизане и качване в колата, за да не се окажа с гръб към някое от децата докато сме на паркинг. Това ми е единствения проблем, слизането и качването на места, където има интензивно движение на автомобили.

Какъв е проблемът докато шофирате? Вторият човек за какво е докато се движи колата?

# 2 366
Какъв е проблемът докато шофирате? Вторият човек за какво е докато се движи колата?

И аз не виждам проблем с шофирането, ако децата са 'инсталирани', както трябва. За слизане/качване - зависи от възрастта на децата, разбира се, но освен ако не са всичките много малки, също не би трябвало да е проблем. Вратите се заключват с детското заключване (така че да могат да се отварят само отвън, и детето/децата, които са на 'собствен ход' слизат, след като другото/другите бъдат вързани в количка, слинг, или в каквото там ще се придвижват.

За коремните вируси - по принцип първия/първите се карат най-тежко, така че е възможно просто да сте изградили имунитет и да е съвпадение това с бутилираната вода.

# 2 367
 Ами ако някое от тях повърне?

# 2 368
Е то и с едно да си и сте сами в колата, пак може да повърне.  Grinning

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 13:03 от NinoTino

# 2 369
Независимо с 1 или 2 деца, ако е извънградско, гледам да пътувам с поне още един човек в колата. Или друг да шофира, а аз да следя за комфорта на децата, защото не мога едновременно да следя и да карам без разсейване.

С още един възрастен е по-лесно да се товарят, разтоварват...

Общи условия

Активация на акаунт