Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 548
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 430
# 2 431
Тва пък да помъкнеш бебе в самар на гръб на преход в планината не го разбирам .Кое му е незаменимото и неповторимото преживяване за бебето? Да го мъкнат като чувал с картофи?  И родителят да се поти и той...и да сменя памперси и да носи млека по баирите...

Кво лошо има да се поизчака пък да порасте това бебе и тогава да набие баира...

На мен лично странно ми се вижда, а и безотговорно донякъде. Все пак си сам на баира с бебе -може и змия да те ухапе-планината е непредсказуемо нещо.

Познавам един "кончето" премина с бебе на гръб, но не ми е на мен това пример за подражание. Такива рано или късно си намират белята някъде..

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 16:11 от Герри

# 2 432
Имам самар за бебе от този вид. Не е толкова удобно, колкото рекламират. Общо взето бебето се усмихва на снимката за около 3.5 секунди, през останалото време се върти, мрънка, скубе те или просто се клати. А ти се опитваш да не се спънеш, защото ако си с багаж, все тая, ама ако се посурнеш с бебе на гърба...

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 16:07 от Mamacita Bandida

# 2 433
А, не знам, аз по чукари не ходя. Sunglasses Не ме влече и не го намирам за забавно и приятно.
Изредих къде съм ходила някога аз, когато съм била с малки деца. Към момента са големи, и са ми повече финансова тежест със занимания по 2, които са платени, няма как, такъв е света. А да не ти стига въображението къде да се разходиш и да чакаш придружител е също избор.

# 2 434
Така е - с бебе паркът си е идеален. Аз обичам да ходя по планините, но не баш по чукари и пак с бебе няма да отида или с твърде малко дете. И на плаж бебе няма да занеса, не се знае дали от пясъка няма да получи обрив примерно. Освен това дори под чадър има опасност от изгаряния.

# 2 435

Тук практиката е да се ходи без придружител. Оставяш детето на рождения ден и после идваш да си го прибереш. Имат задължителен брой възрастни на дете, от които двама аниматори. Затова се зачудих.

И в България не съм висяла по детски рождени дни,  оставях детето и после го прибирах.

# 2 436
Няма нужда да бъдем максималисти. Това казвам, има достатъчно места, където може да се разходиш спокойно и с бебе, при това без да се изпотиш. Децата от малки трява да свикват с планината. Иначе ще ти е почти невъзможно да ги опънеш на преход като станат тийн. Не говоря за бебето, а за 3-6 годишните ми. А бебето не ни пречи, то си спи, гледа, яде,ние си ходим.

# 2 437
Как бе, сядате с останалите родители, ядете гаден кетъринг и си говорите, като прикрито се хвалите чие отроче е по-велико...

То аз знам къде да отида. Мога и с деца там да отида. Но не знам точно как хем да отида с деца, хем да ми е приятно и комфортно, а не просто поредното упражнение по интензивно родителство и генериране на фън за децата...

Бай дъ уей, виждала съм как изглежда кожата на годиначе след разходка на Езерата дори в ден с повечко облаци. Хубаво го бяха поизпекли.

# 2 438
Защо трябва да свикват изобщо с планината ако нямат нищо общо с нея?

# 2 439

То аз знам къде да отида. Мога и с деца там да отида. Но не знам точно как хем да отида с деца, хем да ми е приятно и комфортно, а не просто поредното упражнение по интензивно родителство и генериране на фън за децата...

Е, тук вече не можем да ти помогнем.

# 2 440
Какви 7 езера с бебе, това вече ми е прекалено, при все че съм outdoor тип и мога цял ден да откарам в парка. За едно бебе един парк си е достатъчно вълнуващо преживяване, техния свят е доста по-малък и според мен не е хубаво много да се мъкнат по много места. За мъничките деца и съседния квартал е една нова вселена. Природа може да се намери и в града или много близо до него. А и изгаранията. Но някои с бебета висят и на плажа по пладне, та всеки си преценява.

# 2 441
  • sofia
Ако родителите ги влече и децата свикват. Някак неусетно. Като поотраснат или ще продължат, или ще се откажат.

Това е въпрос на вътрешна нагласа. Ако си настроен, че ти пречат....цял живот ще ти пречат и ще са виновни (за нещо).

# 2 442
Нека пак да уточним за какво става въпрос: за нуждата на децата от въздух и игри или за манията на родителите да пътуват, като поради това на всяка цена влачат и катуна с децата. Защото наистина на децата не им пука дали са около блока, може там да им е интересно, а на уж забавно място да им доскучае.

Не, деца в планината няма да са ми "виновни", но ще имат прекалено много изисквания и са на практика непригодни за доста голяма част от маршрутите. Например дете на годинка дори да е супер спокойно, пак ще създаде проблема "лесно изгаряне от слънце". И други логистични проблеми.

# 2 443
Ако родителите ги влече и децата свикват. Някак неусетно.

Ами свикват, къде ще ходят, имат ли избор. Колко е неусетно обаче можем да поспорим...
В крайна сметка никой не си избира родителите... Wink

# 2 444
покана за детски рожден ден не отказвам никога. Понеже децата все пречат, това поне е едно място където не пречат. Виж на възрастни покана за рожден ден отказвам редовно, моят също не си празнувам.

Общи условия

Активация на акаунт