Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 584
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 415
Едно от положителните неща при наличието на повече  от едно дете в семейството е, че децата от рано се учат на споделяне (на вещи, емоции, преживявания, опит), съобразяване (с мнение, с нужда, с друго), живот в група, в общност, обща цел на групата, общи правила на групата.

Тоест, не бих разделила децата при пътувания, забавления, ваканции. Не го правим, абсолютен закон е при нас нас - тримата заедно.

# 2 416
Разбира се, че е фън. Има си хас да е все едно дали сте отишли на друго място, или си стоите в парка през улицата.

Вече не мога да определя дали е ирония или е сериозно. Бутането на колична по улица е общо взето доста еднакво. Интересното е, когато си без количката:)

Там е работата- едно бебе нищо няма да научи от споделено пътуване, което се е харесало повече на баткото. То може да го понесе, но не и да се наслади. Няма как да усредня забавлението на баткото и комфорта на бебето, затова ги разделям.

# 2 417

Там е работата- едно бебе нищо няма да научи от споделено пътуване, което се е харесало повече на баткото. То може да го понесе, но не и да се наслади. Няма как да усредня забавлението на баткото и комфорта на бебето, затова ги разделям.
Това е вярно. Няма смисъл да се влачи едно бебе нагоре надолу защото "не бивало да се делят децата". Че това са различни възрасти с различни интереси и потребности.
Малкото го водя на детската площадка, а голямата на велопоход...Малкото го водя на куклен театър, а с голямата ходим на "Хобитът".
 На екскурзия в планината вземам само голямата, а малкото се гледа в къщи със свекъра и си четат книжки. Така всички са спокойни.
Когато ходим семейно подбираме забавленията така, че да се харесват и на двете.

Ако децата бяха с малка разлика нямаше проблем да си ходим вкупом всички, но при нас не е така.

# 2 418
Има си начини за всичко .

Но не бих лишила детето / децата си от море, планина, минерален извор, детски партита на съученици , екскурзия, музей и разходки до други населени места , заради моя комфорт или заради наличието на брат / сестра.
Звучи доста зловещо и направо се моля и на по-голямато дете да не му се налага да научи тези причини заради кого са и защо е поканено някъде ,но няма да отиде заради по-малкото си братче /сестриче или защото на мама перманентно никъде не й се ходи в първите две години на бебето ..
 Детето не е избирало да се ражда , този избор е наш и не е редно то да страда заради нашите невъзможности  и избори .  Stop 

# 2 419
Зависи си и от децата - ако е зверче и едно може да ти къса нервите. Кроталчетата са друга порода.

Кротал?!  Shocked Кой си нарича детето "змийче"? Че и да е за предпочитане пред "зверчето".

# 2 420
При нашите разликата е голяма и пак не сму ги разделяли.  Е не съм водила големия и малкото заедно на куклен театър, но и на почивки не сме оставяли малкото при баби, защото нищо нямало да разбере.

# 2 421
Имах предвид не змийчета, а кротички, от там - кроталчета. Тук във форума преди доста време беше много нашумяло като нарицание за кротички и послушни деца (или за всички, които не са постоянно ревящи и нервни). Дори искаха нов форум да си правят наречен krotalka.bg. Пък да не казвам, че в някои култури змията се смята за достолепто и мъдро животно.

# 2 422
При нашите разликата е голяма и пак не сму ги разделяли.  Е не съм водила големия и малкото заедно на куклен театър, но и на почивки не сме оставяли малкото при баби, защото нищо нямало да разбере.
На почивка не ги разделяме. Малкото е с нас. Но след последното море АЗ си държа на спокойствието и тази година ще пропуснем бетономорието. Ще се плацикат в басейна и АЗ няма да мърдам никъде. Ако желаят могат да заминават , но без мен. Ще си кисна на двора под асмата и ще си пия мастиката. Пък ако ще да съм най-злата майка на света!

# 2 423
Тук във форума преди доста време беше много нашумяло като нарицание за кротички и послушни деца (или за всички, които не са постоянно ревящи и нервни). Дори искаха нов форум да си правят наречен krotalka.bg.

Ужас. Ето защо не чета бебешката част на форума.

Мерси за пояснението, никога не бих предположила.

# 2 424
Не изпитвам нито жалост, нито съжаление за пропуснатите детски партита. Напротив, смятам, че повече майки трябва да ги бойкотират и така тази лудост може да намалее и някой ден да спре. Това е вид услуга на обществото. Майките ме канят, без дори да се познаваме и от мен се очаква да скокна и да хукна, за да правим фън на мамините златни.

Изобщо- кой е казал, че трябва да се осигурява непрестанен маниакален фън на децата? Това ми се струва като нещо, въведено в последните 15 години.

Например, много ще е хубаво да заведа момчето на планина, но просто няма как това да стане И с бебе. Тоест трябва да оставя бебето, или да не се ходи на планина. Средно положение няма.

А в детски клуб с озвучаване, писъци и аниматори няма да вкарам бебето. Таман големият ще се научи как беше там- да споделя и да прави компромиси.

Кроталчета е мега яко. Къде ви отиде чувството за хумор? Сутрин се пие чаша кафе, не чаша оцет.

# 2 425
Па да взема да са метна на 'фтумобила и да мина едни 100 км. с чаветата, може да ми стане много весело и интересно, викате...

Между другото какво правиш с малки деца, когато си на друго място? Ами пак същото: разходки с количка. Но на друго място. Фън! Невероятен!

Ти фани излез навън по принцип, не знам как е времето по вашенско, но тук столичното слънце е изпекло и е таман за разходки.
А какво правим ние, т.е. какво правех аз навремето-първо, не съм била с две колички едновременно. Иначе да, тъй като навремето нямах парк наблизо, отидох във Варна и си висях в Морската градина. От сутрин до вечер. Пример само. Няколко пъти сме се разхождали до Етъра ей така, качвали сме се на Шипка ей така, децата си ходят, аз си съзерцавам. До Боровец също ей така - повозихме се на лифт, разходихме се малко, за ден-чудесно разнообразие. Полежиш на тревата, па се прибереш. Нужно ли е да правиш нещо съществено?

# 2 426

Например, много ще е хубаво да заведа момчето на планина, но просто няма как това да стане И с бебе. Тоест трябва да оставя бебето, или да не се ходи на планина. Средно положение няма.

ЗА теб няма, за други хора има начин. Избираш си просто маршрута така, че а става и за бебе. На бебето чистият въздъх и слънцето се отразяват също толкова добре. Количката замества раница с храна и вода Simple Smile.

Имам познати, които си качиха едномесечното бебе посред зима на 7-те езера. Аз не бих, по лични ограниения, но те така и не спряха да си водят детето навсякъде.

# 2 427
Не изпитвам нито жалост, нито съжаление за пропуснатите детски партита. Напротив, смятам, че повече майки трябва да ги бойкотират и така тази лудост може да намалее и някой ден да спре. Това е вид услуга на обществото. Майките ме канят, без дори да се познаваме и от мен се очаква да скокна и да хукна, за да правим фън на мамините златни.

Изобщо- кой е казал, че трябва да се осигурява непрестанен маниакален фън на децата? Това ми се струва като нещо, въведено в последните 15 години.

А в детски клуб с озвучаване, писъци и аниматори няма да вкарам бебето. Таман големият ще се научи как беше там- да споделя и да прави компромиси.
Кроталчета е мега яко. Къде ви отиде чувството за хумор? Сутрин се пие чаша кафе, не чаша оцет.

На рожден ден не ходи ли само поканеното дете? Защо трябва да водиш и бебето?

И да ви успокоя, с времето намаляват и рождените дни. Остават само по 2-3 на година.  Mr. Green

# 2 428
Излязох, прибрах се. Никога не съм висяла, няма и да вися с количка цял ден навън.

Сори, ама ако може да се ходи с количка- каква планина е? На Рилските Езера дори с лифта като се качиш, после имаш 4 часа ходене минимум. И викаш- с количка може...хм, па кажи коя е тая пътека, дето хем да е планинска, хем да се ходи с количка.

Софи, нали това дете има нужда от придружител. Значи бебето или е с мен, или трябва да го оставя. Но по принцип гледам да изобикалям отдалеч детски рождени дни. И без това на никой не му пука дали ще присъствам или не.

# 2 429
Излязох, прибрах се. Никога не съм висяла, няма и да вися с количка цял ден навън.

Сори, ама ако може да се ходи с количка- каква планина е? На Рилските Езера дори с лифта като се качиш, после имаш 4 часа ходене минимум. И викаш- с количка може...хм, па кажи коя е тая пътека, дето хем да е планинска, хем да се ходи с количка.

Софи, нали това дете има нужда от придружител. Значи бебето или е с мен, или трябва да го оставя. Но по принцип гледам да изобикалям отдалеч детски рождени дни. И без това на никой не му пука дали ще присъствам или не.

Тук практиката е да се ходи без придружител. Оставяш детето на рождения ден и после идваш да си го прибереш. Имат задължителен брой възрастни на дете, от които двама аниматори. Затова се зачудих.

Общи условия

Активация на акаунт