Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 275
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 865
  • Куциндрел
Идеално. Може да поканиш и Мамасита.

/никой не мрази Мамасита, просто си чешем езиците..../

# 2 866
  • Пловдив
Не знам защо Мамасита е толкова мразена?!?! Прочетох темата и не мога да разбера кое кара всички да скачате на бой....
Е поседи малко в този форум, натрупай повече от 100 мнения и ще си говорим пак.

Проблемът с отказа на седемгодишното е проблем с възпитанието дадено му от родителите. И е работа на родителите му да му обяснят кои са истински стойностните неща в живота.

# 2 867
Вчера (затова и пиша днес тук) шефът ми се оплака, че дъщеря му (7г) отказва да отиде на РД на първото си братовчедче (семейно празнуване), защото нямало Криско да пее (от детската на едното дете на РД родителите платили на Криско). Е, не е ли именно това едно от нещата, за които Мамасита говори и които иска да предотврати за своето дете?

Не е. Това, което ти описваш е голямо изключение. 99% от децата нито празнуват по този начин рождените си дни, нито изявават подобни желания. Ти да знаеш пък децата на Мадона как празуват рождените си дни! Whistling А за щерката наТом Круз да не говорим! Пази децата си от техния лош пример! hahaha

# 2 868
  • София
...
Вчера (затова и пиша днес тук) шефът ми се оплака, че дъщеря му (7г) отказва да отиде на РД на първото си братовчедче (семейно празнуване), защото нямало Криско да пее (от детската на едното дете на РД родителите платили на Криско). Е, не е ли именно това едно от нещата, за които Мамасита говори и които иска да предотврати за своето дете?

Тц, Мамасита не одобри и предложението за семпло домашно парти с няколко дечица, както и десетки други предложения.
Просто не й се занимава на жената и иска да облече мързела си в идеология.
Същото и за пътуванията, почивките, воденето по разни места. Затова така яростно е захапала темата и не пуска.

# 2 869
Освен това за пореден път попадам в тема, в която нейното мнение се покрива с действителността.

Нейното мнение може да се покрива с твоето мнение. Това не значи, че е действителността.  Както виждаш, не се покрива с това на много други.

# 2 870
  • Куциндрел
Ааа, ние сме аут оф действителността.

# 2 871
  • София
Ще дам един пример: в България много се цени абитиурентския бал. Това, което става през май, особено в  София (другаде е по-евтино, не че не искат децата и родителите), грандомащината и селящината, за която някои родители теглят заеми, не е ли същото като с детските партита? Детето може да прекара част от свободното си време в четене на книги, защото от "фъна",партитата и аниматорите ще се прехвърли във фъна, чалготеките и нищоправенето. Защо трябва всички да са като тълпа? На колко рожденни дни се ходи годишно? Не е нужно на всички.

# 2 872
 Децата, във възрастта за парти с аниматори обикновено не са много напреднали с четенето...

# 2 873
  • София
Разглеждала съм Кеймбридж. Почти няма заведения, кафенета. Вечер също е тихо. И да кажа е това е постоянно, тъй като съм живяла близко до града известно време. Студентски град е пълен. Ние сме нация, която много цени и защитава "фъна" на децата си и на себе си. Каквото се търси, това се предлага естествено.

# 2 874
Трещерица, аз разказвам нещо от реалността, историята  с детето е такава. Не е нужно да се извърта всяка дума. Освен това, да, има неща, за които съм съгласна с нея, хич не ми пука дали ги казва полит и тн коректно.
Това, че не пиша в темите, но ги чета, не значи че не мога да имам отношение. Вие помните ли си рождените дни, до към 6-7 годишна възраст? Че и по-напред?

# 2 875
Трещерица, аз разказвам нещо от реалността, историята  с детето е такава. Не е нужно да се извърта всяка дума. Освен това, да, има неща, за които съм съгласна с нея, хич не ми пука дали ги казва полит и тн коректно.
Това, че не пиша в темите, но ги чета, не значи че не мога да имам отношение. Вие помните ли си рождените дни, до към 6-7 годишна възраст? Че и по-напред?

Някой да те кара насила да правиш рождени дни или да си водиш децата на тях? Нужно ли е да се опитваш да поучаваш другите как да си живеят живота? Не е нужно! Имай отношение, но недей да поучаваш. И да, аз помня моите рождени дни, както и на приятелчетата, които са ме впечатлили.

# 2 876
Мамасита я няма, появи се Луиза. Колко странно.

# 2 877
Ще дам един пример: в България много се цени абитиурентския бал. Това, което става през май, особено в  София (другаде е по-евтино, не че не искат децата и родителите), грандомащината и селящината, за която някои родители теглят заеми, не е ли същото като с детските партита? Детето може да прекара част от свободното си време в четене на книги, защото от "фъна",партитата и аниматорите ще се прехвърли във фъна, чалготеките и нищоправенето. Защо трябва всички да са като тълпа? На колко рожденни дни се ходи годишно? Не е нужно на всички.

Да, същото е.
И да, не всички правят такъв като описан от теб бал.
Тези първите, са тема за присмех.
Другите дори не разбирате, че са имали бал.
Това, че децата са ходили на бал, не означава, че непременно ще се заврат и ще учат в Ст. град.
Поинтересувайте се от процента оставащи у нас студенти.

# 2 878
Няма конспирация, споко. Нищо не е странно, чета тази тема от началото, просто не ми се пишеше. Не че
Не видях къде поучавам. Питам. Много войнствено сте настроени.

# 2 879
  • Най-красивата страна
Трещерица, аз разказвам нещо от реалността, историята  с детето е такава. Не е нужно да се извърта всяка дума. Освен това, да, има неща, за които съм съгласна с нея, хич не ми пука дали ги казва полит и тн коректно.

Помня си рождените дни.
Канех децата от блока /около 10/.Мама поръчваше торта /шоколадова, отгоре със зайци ,къщичка .../
Приготвяше сандвичи /украсявахме ги заедно/.Имаше и безалкохолно,сладки и соленки.
Купувахме и балони.
Това беше..

Общи условия

Активация на акаунт