Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 295
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 685
Един коментар тук ,че именно , защото не са в Б-я имат три деца ме замисли ,че и трите съфорумки с по 3 деца списващи тук са все живеещи в чужбина. Съвпадение или случайност ?!

Янтра, Она, има и други, са в България.

# 5 686
Един коментар тук ,че именно , защото не са в Б-я имат три деца ме замисли ,че и трите съфорумки с по 3 деца списващи тук са все живеещи в чужбина. Съвпадение или случайност ?!

Да и мама Цоцоланка с 4 , и Хесус (не че много и вярвам на нея ) ,но те не пишат в темата Simple Smile Не че няма .Просто пишещите са все чужбински мами .Ние с тебе се помотваме нещо  Crazy Blush

# 5 687
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Да и мама Цоцоланка с 4 , и Хесус (не че много и вярвам на нея ) ,но те не пишат в темата Simple Smile Не че няма .Просто пишещите са все чужбински мами .Ние с тебе се помотваме нещо  Crazy Blush

Писах, писах ...още на първа страница на темата  Wink А, вие не се "помотвайте", а се присъединете в клуба  Joy

Аз пък ... наблюдавам все повече семейства, че се решават да имат трето дете от обкръжението ми. Образовани хора, много пътуващи ... И много се радвам, защото лично моята и на съпруга ми максима е: след нас са децата и спомените, които правим с тях Simple Smile Отговорност е голяма, всеки си прави "сметките" за начин на живот, но все повече ми се струва, че има повече такива семейства. А това, което най-много ме впечатлява е, когато тези семейства имат първо близнаци и после се решават на още едно дете Simple Smile Абе, че честно казано се радвам като гледам по улиците много майки с 3-4 годишно дете и количка с бебе, защото допреди 10-тина години май беше вече тенденция детето в семейството да е едно ... Сега вече ... аз лично не познавам семейство с едно дете - поне 2 са Simple Smile И все пак - това колко деца да имаш е личен (семеен) избор.

Marleen, предвид разликата в годините на децата и мен са ме питали дали са от един баща Simple Smile Е, от един брак и баща са Simple Smile Просто луди млади на по 21 се взехме (в 3-ти курс в Университета) Simple Smile Довършихме си образованието, поработихме, искахме 2-ро, но не стана 7 години, после исках породени ..., но и това не ми се получи Simple Smile Мъжът ми се шегува, че е ред на близнаци Simple Smile

В интерес на истината в темата за многодетните ... почти всяка седмица "идва" ново човече ... Да са живи и здрави новородените  Hug В моята дейстителност две-три деца не е "табу" ...

А, и да ви кажа - четат ви многодетните Simple Smile Но много бързо им става ... "безинтересно" ... Понякога сме обсъждали тази тема ... Ясно е, че са "нас" многодетните не е табу трето дете ... По-голямата част от мненията обобщено е: Лесно е да се намерят оправдания и да се изградят табута ... Трудно е да ги разрушиш оправданията и табутата Simple Smile Не, че няма трудности в отглеждането, обгрижването, възпитанието, та дори и във финансовото оцеляване ..., но пък не е и чак толкова апокалипстично, както си го представяте  Wink

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 07:17 от Почти безобидн@

# 5 688
  • София - Рим и обратно
Съучениците на дъщеря ми тук в БГ са масово единствено дете. Докато тези в италианското училище бяха всички с братя и сестри, повечето - с по няколко. А пък уж италианците се водят застаряваща нация newsm78.

# 5 689
Съучениците на дъщеря ми тук в БГ са масово единствено дете. Докато тези в италианското училище бяха всички с братя и сестри, повечето - с по няколко. А пък уж италианците се водят застаряваща нация newsm78.
Пак стигаме до познатите ти срещу познатите ми.
В класа на дъщеря ми пък (в България) има три семейства с три деца и много малко само с едно.
Факт.
Знам  за едно дете от класа и, което е единствено, но майката и бащата се разведоха.
Знам за друго с едно дете, но майката спомена че иска и второ.

А преди по мое време нямаше семейства с две. Повечето бяха с по едно.

В Германия като живеех навсякъде тръбяха как немците нямали деца, а само на нашата улица беше пълно с немски семейства с по четири и даже пет деца.

# 5 690
# 5 691
и около мен повечето хора са с по две деца, семейства с по едно дете и такива с три са по скоро изключение. Мисля, че за бг стандарта е две деца.

# 5 692
Гери, кога е било това с едното дете като норма? Аз, като израснала в прованса, семейства с по едно дете почти не съм виждала, освен ако не е имало някакви допълнителни проблеми в семейството. А имам и немалко набори, които бяха по три, защото са се надявали на момче/момиче. По същата схема моят кум (роден 1976) има двама братя и сестра, майка му и баща му са висшисти, не са някакви прости хора.
Иначе сега също имам  познати с три деца, аз самата може би бих родила трето, ако бях малко по-млада (и ако бях сигурна, че ще е момиче Simple Smile).

# 5 693
Тити, разкажи, интересно ми е.

ами хората масово ни мислят за учителки от занималня. Едни снимаха децата накуп. В Хепи ни гледаха всички от съседните маси, коментарите не ги чувахме, но физиономиите бяха забавни Simple Smile

масово семействата останаха с едно дете покрай Виденовата зима.

# 5 694
  • София
Твърдението за някаква ''норма'' е смехотворно.

Почти не познавам хора мой набор (поколението от края на 70-те), които да са сами деца. За София говоря. Често ми е правило впечатление какво голямо изключение съм. Другите - съученици, познати, приятели - са имали и имат поне по един брат/сестра. Даже са ме питали много пъти, особено в гимназията, защо родителите ми не са си сътворили още едно дете.
И дежурният въпрос: не ти ли се иска да си имаш брат или сестра, как може да си едно дете..сигурно ти е много тъпо така  Crazy

# 5 695
  • София
70-те години е едно, сега е съвсем друга статистиката.
Аз я цитирам сто пъти вече - 63.3 % са семействата с 1 дете, 17% са семействата с две деца и едва 3,7 с три и повече.
Каквото и да ни се струва, колкото и да не ни се иска, но е така.

Като под "семейство" се разбира и съжителство без брак.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 11:02 от L'Agent

# 5 696
  • София
Сега пак съм по-скоро изключение. Почти всички около мен са с по две деца. Само през последния месец се родиха още две бебета на приятели с по едно, живи и здрави да са.

Иначе две от най-близките ми жени, едната приятелка, другата роднина, са с три. Точно те ме отказаха от розовата, силно идеалистична идея да си народя три деца. Радвам се на хора, които го правят, но след дългогодишни наблюдения, вече знам, че не е за мен.

# 5 697
Все повече съфорумки, независимо дали с едно, с две или с три деца, заминават за чужбина.

# 5 698
  • София
А, също така съм виждала и няколко семейства с голямо дете, родено края на 90 те и две малки, родени след 2004-5. Ама това почти не го броя за 3 деца, като едното вече работи и има собствен живот.

# 5 699
В детската градина на сина ми- гнездо на хилиардери, има само една майка с три деца, останалите повечето са единствени златни яйца, от най-златните, въпреки че семействата имат възможност и за повече. Но и жените са едни такива, дето не се прежалват, гледат си и кефа.

Общи условия

Активация на акаунт